Şimdi Ara

Şaşırtan araştırma: Kulaklık pazarının lideri Apple

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
1.692
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • Kulaklık denildiğinde akla ilk olarak Bose, Sennheiser, Audio Technica ve Sony gibi markalar gelir ve muhtemelen Apple hiç kimsenin aklının ucundan bile geçmez. Ancak MIDiA Research tarafından yapılan bir araştırmaya göre Apple kulaklık pazarında lider konumda.

     

    Ayrıca Bkz.Beyaz Galaxy Note 9 geliyor
    Nasıl yani diye sorabilirsiniz fakat bu kısmen Apple'ın her iPhone'un kutusuna dahil ettiği ücretsiz EarPods kulaklıklar sayesinde mümkün olmuş gibi görünüyor. Ayrıca ilk çıktığında alay konusu olan ancak daha sonra son derece popüler bir aksesuar haline gelmeyi başaran AirPods da bunda önemli bir etken.

     


    Beats'in satın alınması da etkili oldu


    Bunun yanı sıra Apple'ın Beats'i satın alması da bu liderlikte önemli bir role sahip. Üç kulaklığın birleşmesi Apple'ı yüzde 24 pazar payıyla sektör lideri haline getiriyor. Cupertinolu teknoloji devinin hemen arkasında ise yüzde 22'lik pazar payı ile Sony var.

     


    Listenin üçüncü sırasında ise Panasonic yer alıyor. ABD merkezli Bose kendine dördüncü sırada yer bulurken daha çok moda/tasarım odaklı bir kulaklık markası olan Skullcandy'nin beşinci sırada olduğunu görüyoruz. Söz konusu araştırmanın doğruluğu hakkında kesin konuşmak zor ancak sonuçların kesinlikle şaşırtıcı olduğunu söyleyebiliriz.



  • Olaya kutu içinden çıkan kulaklık olarak bakarsak son ki raporlara göre 1.nin Samsung olması gerekiyor. Akg, level u ve iconx serilerini de katarsak Samsung kesin 1. Apple arastirma sirketine rusvet vermis sanirim

  • Yani gerçek No.1 Sony o zaman.

  • Telefon alımında kutu içersinde gelen kulaklığın sayılması saçma. Orada satılan şey kulaklık değil telefondur. Kulaklık da onun aksesuarıdır. Sadece kulaklık satışlarının dahil olduğu bir pazar payı olmalı. Bu durumda da birinciliği Sony alabilir.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben Samsung S8'in içinden çıkan akg kulaklığı kullanıyorum. Baya kaliteli bir şey, ses %30 lardayken bile dış dünya ile bağlantı kopuyor.. İlk çıktığında 100$ dı fiyatı. Şimdi Samsung shoptan 400tl ye alınabiliyor.

    Bu arada apple ın telefonlarının içinden çıkan kulaklıkların sayılması ama Samsung'un sayılmaması biraz saçma geldi. Samsung muhtemelen daha fazla orana sahiptir. 1 numara ise bu konuda eskiden beri Sony.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Spider_hip -- 6 Kasım 2018; 16:59:41 >
  • Gerçekte 1. sony görünüyor.

  • Her zaman olduğu gibi yine apple balonu. Muhtemelen daha aplle kurulmamışken daha sony kulaklık üretip satıyordu. Bunun sağlam bir araştırması olsa telefon yanında satılan kulaklıklar bile apple ı birinci yapmaz.

    Ses kalitesi olarak da sony apple ile veya beats ile kıyas kabul etmez. Beats ile JBL filan kıyaslarsın. Sony ile Sennheiser , AKG veya audio technica. Yıllar önce kullandığım MDR V6 gibi bir kulaklık üretsin apple daha ne ister. 1980 lerden bu güne üretimi süren bir model.

  • MIDİA denen şirket Turkuvaz Medyayamı aitmiş

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Şarj aletleri pazarının lideri kim acaba? Yoksa o da mı Apple...

  • Bence lider hemen hemen her evde bulunan 10tl ye satılan markasız çin malı kulaklıklardır.

  • kutu içeriği kulalıklar bu listeye dahil olduğuna göre apple'ın 20de biri kadar telefon satan sony markası 2inci olmuş.o zaman kulaklık satışı sıralamasında sony açık ara birinci demek bu.
  • Yok artık

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yahu Samsung ve Huawei satış adedi olarak her çeyrekte 10-20 milyon fark atıyor. AKG gibi bilmem kaç tane firmayı bünyesinde barindiran Harman Kordon da Samsung'un üstte denildiği gibi yine Apple balonu

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Mr. Jingles kullanıcısına yanıt
    çoğu android cihaz kulaklık vermiyor. bilgin olsun ;)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nokian73 -- 6 Kasım 2018; 17:36:39 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • İphoneun kutusundan çıkan kulaklığı kılıfından bile çıkarmadan dolaba koydum, 1more kulaklığımı kullanmaya devam ettim. Şimdi ben apple kulaklık mı kullanmış oluyorum yani? Çok saçma bir araştırma olmuş.

  • Airpods sayesinde fiyatları hala çekmemelerine rağmen bu rakamlar oldukça iyi

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Samsung telefonunum bozulan kulaklığı sonrası, 2. Kez aldığım 45 liralık Samsung kulaklıkta bozulunca aldığım xiaomi kulaklığıda yanlışlıkla çamaşır makinesi gazabına uğraması sonucu abimden kalan earpods kullanıyorum. Gayet güzel basit iyi. Henüz bozulmadı.

  • Saçma sapan haberler bunlar.

    Snopy bile listede yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Android kullananların kulağında bile EarPods varken şaşırtıcı olan bir şey göremedim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi esmerbuyucu -- 7 Kasım 2018; 11:40:11 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.