Şimdi Ara

iPhone satışları 4 yıl aradan sonra Hindistan’da düşüşe geçti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
394
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Apple’ın sürpriz bir şekilde mali tablolarında artık cihaz satış rakamlarına yer vermeyeceğini açıklamasının ardındaki nedenler yavaş yavaş belli olmaya başladı. Global pazardaki yavaşlamanın da etkisiyle önemli pazarlarda düşüş başladı.


     


    Yükseliş bitti


     


    Firmanın üçüncü çeyrek tabloları genel anlamda bir düşüş barındırmıyordu ve cihaz satışları tatmin edici seviyedeydi. Bununla birlikte yeni iPhone modellerinin de piyasaya çıktığı bir dönemde şaşırtıcı düşüşler olabilir.


     


    Ayrıca Bkz.Koineks borsası Tronix işlemlerine başlıyor

    Hindistan’da yapılan analizler yılın dördüncü çeyreğinde iPhone satışlarının düşeceğini ön görüyor. 4 yıl aradan sonra Apple ilk kez ülkede iPhone satışlarında düşüş yaşayacak. Üstelik satış hareketliliğinin yaşandığı kış tatili sezonunda.


     


    Yılın dördüncü çeyreği itibariyle ülkede 800 bin civarında iPhone satılması bekleniyor. Geçen yıl aynı dönemde bu rakam bir milyondu. Ayrıca 2018 genelinde satılacak toplam iPhone sayısı da 2 milyon civarında olacak. Yine geçen yıl toplamda 3 milyon civarında iPhone satılmıştı.


     


    Dünyanın ikinci büyük akıllı telefon pazarı olma yolunda ilerleyen Hindistan, Apple için çok önemli. Çin’de kan kaybeden Apple ülkeye yatırım yaparak bunu telafi etmeyi istiyordu. Hatta bir iPhone üretim fabrikası da açılmış ve ilk kez iPhone SE üretimi yapılmıştı.


     


    Bu büyük pazarda düşüş yaşamak global pazarı da etkileyecektir. Uzmanlar yükselen ortalama fiyatların ve önceki nesillere göre fazla yenilik sunamamanın düşüşte etkili olduğunu belirtiyor. Hali hazırda iPhone XR üretiminin azaltıldığı da gündeme gelmişti. Yılın son çeyreğinde genelde rekor iPhone satışları oluyor. Bu bakımdan Apple düşüş yaşasa bile geçen yıl aynı dönemin altına düşmeyecektir. Bununla birlikte sonraki dönemler için süreç sıkıntılı olacak gibi.


     







  • Yeni cihazlara utanmadan hizli sarj cihazi ve 3,5mm kulaklik adaptörünüde koymamişlar. Pişkin pişkin satişların artmasınımı bekliyorlar bide. Bu arada ben apple kullanicisiyim. Stabilliğini seviyorum ama bu kadarda olmaz. İnsanları enayi yerine koyuyorlar. Umuyorum ağır bi şekilde ders alirlar. Uzunca bi sure apple ile işim olmaz daha. İyice gicik kaptim.
  • Hindistan'da okkalı bir zam zamanı gelmiş önceki zamlar yeterli olmamış.

  • Apple istatistikleri neden söylemeyeceği belli oldu sadece bizde düşüş yok anlaşılan :D

  • Zaten artmasını beklemek sürpriz olurdu. Hep aynı tasarım, yapılanlar hep aynı. Bu aslın da sadece Apple'a özel bir durum değil, Samsung'da aynı durum da. Mobil sektör de artık önemli olan şey fiyat. Eğer yenilik geliştiremiyorsan fiyatı makul seviye de tutmalısın yoksa insanlar neden aynı şeyleri yaptıkları cihazlara fazla paralar ödesinler ki.

  • İlk defa bir haberinde samsung a laf atmamışsın seni kutluyorum

  • ohh iyi olmuş. umarım satışlarda 5.6. sıralara kadar gerilerler.

  • Yeni cihazlara utanmadan hizli sarj cihazi ve 3,5mm kulaklik adaptörünüde koymamişlar. Pişkin pişkin satişların artmasınımı bekliyorlar bide. Bu arada ben apple kullanicisiyim. Stabilliğini seviyorum ama bu kadarda olmaz. İnsanları enayi yerine koyuyorlar. Umuyorum ağır bi şekilde ders alirlar. Uzunca bi sure apple ile işim olmaz daha. İyice gicik kaptim.

  • Fiyat >Performans
  • Abd ye tepki gösterip, küfür edip aynı zamanda Apple, cola vs gibi ürünlerini satın alarak ekonomilerini desteklemek ne kadar da saçma ve çelişkili bir durum. Şahsen elimdeki telefonun miadı dolduktan sonra kesinlikle bir daha iphone almayacağım, zaten geçişin zor olduğu nokta telefondan ziyade bilgisayar bence, telefonda iphone çok önemli işler yapmıyor artık ama macbook yerine windows vs kullanmak ciddi sıkıntı.

  • hindistan fakir ulke gibi gelsede hindistanda avrupa ortalamasinin uzerinde geliri ve yasam standardi olan insan sayisi turkiye nufusundan fazla olabilir. turkiyeden fazla degilse bile ingiltereden ispanyadan fazladir. hindistanda cok buyuk bir gelir esitsizligi var. nufusun %10u zenginligin %80ine sahip. bu yuzden hindistanda dususun sadece fiyat artisindan kaynaklandigini dusunmuyorum

  • F/P bir ürünün yoksa düşüşe geçmeye mahkumsun.

  • emrenger E kullanıcısına yanıt
    İlginç, bir Apple kullancısından beklenmeyen hareketler bunlar!

  • Dandroide benzedikce daha da kan kaybedecek Apple

  • 3.5 mm jakını getirmeden, hızlı şarj adaptörünü kutuya koymadan, yeni özellikler getirmeden bende artık Apple'a para vermem. Milyonlarca kullanıcı da bu kararı almış olacak ki düşüşe geçmişler. Normal, şaşırılacak bir şey yok. Kendileri şaşırıyorsa orasını bilemem.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Boşa kafa yormayın iphone işini bilir yine patlar

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • son paragrafa kadar hayretler içinde ekrem71' in tarafsız, yorumsuz bi haberini okuyorum diyecektim, şaşırtmadı son paragrafta "Yılın son çeyreğinde genelde rekor iPhone satışları oluyor. Bu bakımdan Apple düşüş yaşasa bile geçen yıl aynı dönemin altına düşmeyecektir." cümlelerini ekleyerek ne kadar tarafsız olduğunu gösterdi. kaynaktaki yazıya bakınca oradaki haber daha karamsar, biz tarafsız (ekrem71 yazıyorsa yorumsuz da olsun) haber okumak istiyoruz reklam bülteni değil.

  • Gelişmemiş ülkelerde artık pahalı telefon satmak çok zor. Telefon fiyatları bir hayli yüksek seyrediyor. İnsanlar artık devrimsel bir yenilik olmadığı müddetçe telefon değiştirmek istemiyor. Hindistan gibi bir ülkede Apple satışların düşmesi gayet normal bence.

  • 2 senedir 7 Plus kullanıyorum memnun sayılırım ancak bir daha hayatta iphone almam. Herşeyi kısıtlı olması bir yana haketmediği seviyede pahalı. Ekrandan parmak izi okuyan ve 5G destekleyen android telefon çıktığında iphone’la alakam kalmaz.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hint halkı 1947'den bu yana yeni çıkabilmiş İngiliz güdümünden.

    Malum İngiliz Atasözü: 'Ucuz mal alacak kadar zengin değiller'di daha yeni bu sözün her zaman geçerli olmadığını fark etmişlerdir.

  • Adamlar akıllı. Darısı biçim elma sevenlerin başına

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.