Şimdi Ara

Project xCloud için ilk kontrolcü tasarımları ortaya çıktı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
280
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Microsoft’un önümüzdeki dönemde hizmete sunmayı planladığı ve konsol oyunlarını tüm cihazlarda oynatmayı amaçlayan bulut hizmeti Project xCloud için ilk kontrolcü tasarımları da ortaya çıktı.


     


    Konfor odaklı


     


    Microsoft Research tarafından tasarlanan kontrolcüler hem bilgisayar hem de mobil cihazlara hitap ediyor. Tasarım itibariyle kontrolcülerin Nintendo Switch benzeri bir kullanım sunduğu da gözlerden kaçmıyor. Ekip konsepte biraz daha fonksiyonellik katmış.


     


    Ayrıca Bkz.Honor FlyPods kablosuz kulaklıklar tanıtıldı

    Oyunculardan gelen geri bildirimler değerlendirilerek tasarlanan konseptlerin aslında 2014 yılına kadar gittiği ifade ediliyor. Muhtemelen dönemin Lumia telefonları için tasarlanan kontrolcüler sonrasında xCloud projesine nasip oldu. Diğer taraftan Nintendo Switch öncesinde böyle bir fikrin olduğu da anlaşılmış oldu.


     


    Uzaktan bakıldığında tek parça gibi görünen kontrolcüler ayrılabilir bir yapıya sahip. Tam ortada şarj ünitesi olarak da kullanılan ana üniteden ayrılan iki kontrolcü cihazın iki tarafına tutturulabiliyor. İstenirse tutacak kısmı da ayrılabiliyor.


     


    Bluetooth üzerinden cihaza bağlanan kontrolcüler tek parça halinde bilgisayar için de kullanılabiliyor. Bu sayede tek bir kontrolcü ile tüm cihazlarda xCloud projesini deneyimlemek mümkün olacak. Şimdilik proje gerçekleşecek mi bilinmiyor.


     



  • 10 number 5 star..

  • Avuçiçi tutacaklarını daha kıvrımlı yaparlarsa sektörde adam bırakmazlar.

  • microsoft' a yazılım tarafında ne kadar gıcık olsam da çevre birimlerinde çok sağlam ürün çıkartıyorlar. eskiler bilir oyun kolu, fare, klavye ve direksiyon yapma konusunda efsane ürünleri vardı. kendim de hala kablosuz fare klavye ürününün klavyesini kullanıyorum, farenin sol tuşunu bozdum. oyun oynamaya uygun olmamasına rağmen iyi dayandı.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.