Şimdi Ara

Netflix'ten Osmanlı dizisi: Ottoman Rising

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
76
Cevap
3
Favori
3.796
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  
    Dünyanın dört bir yanından izleyicilerin ilgisini çekecek orijinal içerikler üretmeye devam eden Netflix, yeni projesi için Osmanlı tarihine yöneliyor. Online içerik devi, belgesel ve drama türlerini bir araya getirecek yarı belgesel dizi (döküdrama) Ottoman Rising'e resmi onayı verdi.
     
    Altı bölümden oluşacak bir mini dizi olacak Ottoman Rising, Fatih Sultan Mehmet'in hikayesini anlatacak. Hem belgesel hem de kurgusal sahneler içerecek dizi; II. Mehmet'in 13 yaşında tahta geçmesinden İstanbul'u fethine uzanan inanılmaz hikayesini anlatacak.
     
    Yapımcılığını STX Entertainment (Molly's Game, The Edge of Seventeen) ve Karga Seven Pictures'ın üstlendiği Ottoman Rising'in çekimlerine önümüzdeki yıl başlanacak.
     
    Dizinin Netflix dışındaki yayın haklarını elinde bulunduran STX Entertainment, sadece Türkiye'de değil Asya ve Latin Amerika ülkelerinde de ilgi görmesi beklenen Ottoman Rising'i Çin ve Türkiye'de klasik yollardan da yayımlamayı planlıyor.



  • Aslına uygun olur inşallah

  • Roman Empire gibi olursa efsane olur. İzlemeyenlere özellikle ikinci sezonunu tavsiye ederim sezonlar birbirinden bağımsız hikayeler anlatıyor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Umarım güzel bir şey olur. Muhteşem Yüzyıl'dan sonra Fatih için ilk dizi 2012'de yapılmıştı. Daha ilk bölümden entrika dolu bir diziydi ve ömrü de uzun sürmedi. İstanbul'un fethi bile yapılmış yer verilmemişti. Yahu Fatih demek İstanbul'un fethi demek nasıl olur da böyle bir cahillik yapılır aklım almıyor. Keza geçtiğimiz aylarda olan ve 6 haftada bitirilen Mehmed: Bir Cihan Fatihi de rezaletti. Senaryo yoktu dizide. Her neyse Netflix umarım güzel bir şeyler yapar. Çocukluktan itibaren tahta çıkışını anlatır ve fetih de dahil gerçekleriyle anlatırsa çok güzel bir dizi olur. Bizim vizyonsuz beyinsiz senaristlerimiz de artık nasıl Fatih dizisi çekilir, olmayan senaryo sakız gibi uzatılıp da üç saat yapılmaz öğrenmiş olurlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr. Jingles -- 31 Ekim 2018; 17:57:41 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • işalla bunlar gene fesli yapmaz bizi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi huseyincarnege -- 31 Ekim 2018; 14:51:21 >
  • ver mehteri ver..

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: huseyincarnege

    işalla bunlar gene fesli yapmaz bizi
    Türkçe katliamı
  • Netflix'ten Osmanlı dizisi: Ottoman Rising
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cinemaker

    tarihimizi kendimiz adam gibi anlatamazsak elin oğlu bizi anlatmaya başlar. Sonra celal şengör gibi okumuş cahiller padişahımıza ceddimize hakaretler yağdırır.

    Dünyanın sayılı profesörlerinden birine okumuş cahil demeniz çok çok yersizce olmuş. Kaldı ki Prof.Celal şengör fatihi rönesans liderlerine benzetir ve onun şahsi düşüncesine göre "Osmanlıların en iyi padişahı olduğunu" söyler. Sizin Olay birazda osmanlı padişahlarının halk gözünde yarıtanrı gibi gözükmesinden kaynaklı. İnsani özellikleri ve zaafları oldukları unutuluyor. Celal hocanın fatihi 1 kère bile sert eleştirdiğini görmedim zaten fatih zehirlenmeseydi osmanlı tarihide çok başka olurdu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1BilimAdamı -- 31 Ekim 2018; 11:12:52 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • murdocklawless kullanıcısına yanıt
    Süperman izlemeye devam et

  • quote:

    Orijinalden alıntı: CleanCoders

    Süperman izlemeye devam et
    ben tek bir dizi bile izlemiyorum. teşekkürler. sen hansel ve gratel izle, yaşına en müsait yapım bu zira.
  • cinemaker kullanıcısına yanıt
    Ver mehterii

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Game of thrones tadında olursa çok iyi olur

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cinemaker

    Bu mesaj silindi.
    Senin gibilerin Celal Şengör gibi bir hocaya laf etmesi için onun konumunda olması gerekir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Portraitclub -- 31 Ekim 2018; 12:29:50 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Genç osmanlı düşmanları rahatsız.
  • Başrolü Erkan Tan canlandırır ise bırak tüm türkiyeyi batıdan tut, avrupa, uganda, suriye, ırak, iran, hollanda, rusya, avusturalya, ingiltere, suudi arabistan, japon kardeşlerimiz bile izler bu diziyi ve tüm dünyaya türkleri iyi tanıtmış oluruz. Erkan Tan olmazsa herkes Witcher'ın dizisini izler. Yazık etmeyin bu şahasere...

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 1BilimAdamı kullanıcısına yanıt
    Fatih'in Müslüman olduğunu adından daha iyi bilmesine rağmen "Fatih'in Müslümanlığı bile tartışılıyor" diyen bir adam dünyanın sayılı profesörlerinden olsa ne olur. Kim tartışıyormuş efendiler Fatih'in Müslümanlığını? Verdiği kaynakta Beyazıd'ın bir ecnebi danışmanı varmış da Beyazıd ona söylemiş. Celal Şengör'ün bu sözleri İslam düşmanlığının bir tezahürüdür. Kendisi için Müslümanlık öyle kötü, öyle akıl dışı bir şeydir ki, Fatih gibi bir adama Müslümanlığı yakıştıramıyor. Bu safsataların sebebi budur. Bilim adamıysan tarafsız olacaksın, hislerini işine karıştırmayacaksın. Ondan sonra ister Müslüman ol, ister kafir ol, gavur ol.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi warchief46 -- 31 Ekim 2018; 13:23:25 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.