Şimdi Ara

Hubble, 3 haftalık aranın ardından görevine geri döndü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
168
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Denge çarklarındaki bir problem nedeniyle bu ayın başlarında NASA tarafından 'güvenli moda' alınan Hubble Uzay Teleskobu, yaklaşık 3 haftalık aranın ardından nihayet çalışmalarına geri döndü. NASA, Cuma günü itibarıyla teleskobun tekrar gözlem yapmaya başladığını açıkladı.

    Uzay ajansı tarafından yayınlanan açıklamada; sorunlu denge çarkının yapılan bir takım operasyonun ardından tekrar çalışır hale getirildiği belirtiliyor. Dev teleskobun göreve geri dönmesiyle birlikte NASA hemen gözlemlerine kaldığı yerden devam etmiş. Uzay ajansı Cumartesi günü DSF2237B-1-IR isimli yıldız üreten bir galaksinin kızıl ötesi dalga boyunda kayda alındığını belirtiyor.

    Denge çarkları, Hubble'ın uzayda bakacağı yönleri tayin etmesini sağlıyor. NASA, teleskobun optimal verimle çalışabilmesi için bu denge çarklarından üç tanesinin aynı anda çalışması gerektiğini belirtmişti. 5 Ekim'de yaşanan arızanın ardından ise yalnızca iki denge çarkı çalışır halde bulunuyordu. Neyse ki problem çözüldü ve Hubble üç denge çarkıyla görevine geri döndü.

    NASA'nın 1990 yılında yörüngeye yerleştirdiği Hubble Uzay Teleskobu, yaşanan bir takım aksaklıklar nedeniyle ancak 1993 yılında tam olarak faaliyete geçebilmişti. İsmini evrenin sürekli genişlediğini ve Samanyolu dışında da galaksilerin var olduğunu keşfeden ABD'li astronom Edwin Hubble'dan alan teleskop, yakaladığı muhteşem fotoğraflar ve birbirinden ilginç keşifleriyle yaklaşık 25 yıldır evrenin sırlarını ortaya çıkarıyor.
      







  • Bu ariza haberleri icin "uzayli istilasi basladi" diyen garip insanlar vardi forumda. Simdi ne diyecekler merak ettim. Uzaylilar vazgecti, galaksilerine geri donduler derler herhalde.

  • Adamlar uzaktan hiç bir şey yapmadan, bir yedek parça vs götürmeden bozuk parçayı nasıl tamir ettiler acaba... İlginç.

  • V4LKyR V kullanıcısına yanıt
    Şurada basitçe anlatıyorlar.1:36'dan itibaren




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi solidsnake99 -- 30 Ekim 2018; 9:56:22 >
  • uzayli istilasi basladi.. sanırım uzaylılar vazgeçti geri dondüler.

  • denge çarklarında sıkıntı var mış. Şöyle meteor falan üstüne sağına çarptıysa düzelmiştir.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.