Şimdi Ara

Honor Magic 2 Geekbench’de görüntülendi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
317
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  
     
    Mobil teknoloji sektörünün lider üreticilerinden Huawei’nin alt markası olan Honor, 31 Ekim’de yeni amiral gemisi cihazı Honor Magic 2’nin tanıtımını gerçekleştirecek. Huawei’in ilk olarak IFA 2018 etkinliğinde duyurduğu ve hakkında ipuçları verdiği cihaz, 6 kamera sensörü, sürgülü tasarımı ve Kirin 980 işlemci ile bu yılın en merakla beklenen cihazlarından biri.
     
     
    Cihaz, tanıtımına 2 gün kala popüler performans testi ve cihaz karşılaştırma platformu Geekbench’de görüntülendi. Geekbench’de 8 GB’lık bir RAM ve Android 9 Pie işletim sistemi ile görüntülenen cihazın, tek çekirdek performansında 3316, çoklu çekirdek performansında ise 9534 puan almış olduğu görülüyor.
     
     
     
    Cihazın teknik özelliklerinden biraz söz edecek olursak, 2340 x 1080 piksel çözünürlüğünde 6.39 inçlik AMOLED bir ekranla karşımıza çıkan cihaz, Huawei’in en yeni ve en gelişmiş yonga seti olan Kirin 980’den güç alıyor. 6 GB RAM/128 GB dahili depolama ve 8 GB RAM/256 GB dahili depolama olmak üzere iki farklı depolama seçeneğine sahip olacak olan cihaz, 3400mAh gücünde bir bataryaya sahip.
     
    Cihaz bir tanesi 16 MP çözünürlüğünde selfie kamerası, diğer iki tanesi 20MP+2MP çözünürlüğünde 3D ToF sensörü olmak üzere 3 adet ön kamera sensörüne sahip. ToF teknolojisi lazer ışınlarıyla mesafeyi ölçebilen ve bunu zengin gerçeklik uygulamalarına aktarabilen bir teknoloji. Cihazın arka kısımda ise 16 MP + 24 MP + 16 MP çözünürlüklerinde 3 adet arka kamera sensörü yer alıyor.
     
    Cihazla ilgili en göze çarpan detaylardan biri ise tıpkı Siri’ye benzeyen Yoyo isminde yapay zeka destekli bir sesli komut sistemine sahip olacak olması.

    Cihaz Özellikleri

    Ekran: 6.39 inç, AMOLED, Full HD+
    İşlemci: Kirin 980
    RAM: 6/8 GB
    Dahili Depolama: 128/256 GB
    Arka Kamera: 16+24+16MP
    • Ön Kamera: 16+20+2 MP
    • Batarya: 3.400 mAh







  • ALTI YETMEZ SEKİZ OLSUN :d

  • Ne sekizi 10 koyun!

    Arabaların niye 4 tekeri var acaba. Araba üreticileri de 8 teker koyamayacak değiller ya...

  • Y-ZiyA kullanıcısına yanıt
    Hocam araba tekeri ile telefon ram belleğini nasıl kıyasladınız anlamak güç. Bu telefonu alıp senelerce kullanacak bir sürü kişi var. 10 GB ram bu kişiler için avantajdır. Zamanında bilgisayar alırken 2 GB ram ile almıştım, sonra 2 daha ekledim, sonra anakartı değiştirdim ram yetmediği için...

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • İşlemci performansı baya güzel duruyor

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • shkoksal kullanıcısına yanıt
    Buna teşbih-i mübalağa deniyor. Ama velev ki gerçekten bunu kıyasladım diyelim. Şu şekilde devam edebilirim argümanıma:

    Eğer konulan parçaların size ilave bir maliyeti olmasaydı kesinlikle haklısınız. Bu perspektiften bakılırsa 20 GB Ram de avantajdır. 40 GB'da.

    Telefonlar üretilirken basitleştirirsek iki temel unsur var.
    1- İhtiyacın karşılanması
    2- Maliyet

    Üretici bir taraftan işinize yarayacak şeyler koyması lazım. Kamera, Ram, İşlemci gibi. Bunların arasından uygun olanları seçerken 2. unsura dikkat etmesi bekleniyor. İdeal durumda sizin telefonu kullanacağınız süre boyunca ihtiyaç duyacağınız parçaları koymalı ki alasınız. Öteki taraftan aşırıya kaçarsa maliyet artacağı için de tüketicilerin ürünü tercih etme ihtimali azalıyor.

    Öyle bir yere geldik ki ihtiyaç, daha doğrusu algılanan ihtiyaç maliyetin oldukça önüne geçti. Dolayısı ile üreticiler rahatladı. Adamlar eskiden flagship leri 600 dolara satmaya çalışırken baktılarki 700e de satıyorlar 800e de. Şu anda 1200 dolar ve üzerini gördüğümüz değişik bir dönemdeyiz.

    Tüketiciler neye ihtiyaç duyduklarını bilmedikleri için firma at koşturuyor. Oyunun kuralları pazarlama perspektifinden bakarsanız firma tarafından koyuluyor.

    bilgisayar alırken bakıyoruz oyun testlerine, daha yeni yeni 16 GB RAM standart olmaya başladı. Çünkü oyunlar uzun yıllardır 8 hatta 4 GB ile çalışıyordu. Haliyle early adaptors denilen teknoloji tutkunları dışında ortalama bilgisayar kullanıcıları kendilerine gereken miktarda RAM tercihlerinde bulunuyordu.

    Benim kaygılandığım konu insanların telefon alırken neye niye para verdiğini bilmemesi. 10 GB RAM'li telefon var. Niye? Bunu açıklayabiliyorlarsa gerçekten ihtiyacımız varsa alalım. Ona itirazım yok.




  • Y-ZiyA kullanıcısına yanıt
    Harika açıklamışsınız hocam, saygılar. Bu arada sayısalcıyım imlâ kuralları dışında pek alakam yok bahsettiğiniz edebi sanatlarla:) ama birazdan google amcaya sorarım :)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bu ekran cozunurlugunde bu performans tam bir hayal kirikligidir...

    Kamerasi zaten 4K da 60 FPS destekleyemecektir lakin Kirin 980 boyle bir kabiliyeti yoktur.

    Bakalim 4K da optik zoom yapabilecek mi :)


    Bakalim imaj sabitlemesi FULL HD 30 FPS ustundeki deger ve cozunurluklerde calkalaniyor gibi kayit yapacak mi ?

  • kirin 970 vukuatından sonra geekbench testini umursayan olur mu? hele bir çıksın son kullanıcı test etsin, yorumlar/şikayetler ortalığa dökülsün sonra karar verilir.

  • shkoksal kullanıcısına yanıt
    Esasında ben de sayısalcıydım ama sözelcilerin arasında fazla kaldım demek :)
  • Gerçekten bunun sonu nereye gidiyor merak edilesi bir konu. Öte yandan bu kadar donanımı kaldırabilecek işletim sisteminin varlığı da büyük merak konusu.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.