Şimdi Ara

msı mega book m673 kullanan varsa bilgi versin

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
264
Cevap
0
Favori
16.382
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • nasıl bir note book tur garantisi servisi iyi calışırmı çok arıza yaparmı bilen varım bi anlatsın arkadaşlar

• Kardeşim az bekle birazdan gelecek sana yazarım ilk izlenimleri
  • hadi bakalım kardeşim mavinin sitesinden okudum arkadaşın biri

http://www.mavibilgisayar.com/yeni/index.php?Page=DetayliBilgi&No=3621

64-bit deyip WinXP x64 kurmak isteyenleri tatsız bir driver sürprizi bekliyor. Kutudan çıkan cd'de gerekli sürücüler yok.http://global.msi.com.tw/index.php?func=downloaddetail&type=driver&maincat_no=135&prod_no=1079 adresinden indirilebiliyorlar. (3.sunucuyu tercih edin, en hızlısı o) Yalnız Chicony Webcam için 64-bit XP sürücüsü yok, o inşallah sorun olmaz. Diğer donanımlar için gerekli sürücüler mevcut. Cihazın WLAN donanımının MS6833B/6855C mı, MS6833B mı olduğunu bilen var mı acaba? İnşallah MS6833B değildir, çünkü onun da 64 bit sürücüsü yok görünüyor. Aynı sayfada Utility kısmındaki LiveUpdate yazılımıyla BIOS ve Sürücü güncellemeleri otomatik olarak yapılabiliyormuş sanırım. Sürücü problemlerinden ötürü cihazı fazla kullanamadım ama ilk izlenimlerim şarjı 1.5-2 saat gidiyor, iyi ısınıyor ve optik okuyucusu da sesli çalışıyor. İyi özelliklerini diğer arkadaşlar zaten yazarlar.

gibisinden eksiklikleri yazmış sende bi bak anlat bakalım

quote:

Orjinalden alıntı: bastard of bodom

Kardeşim az bekle birazdan gelecek sana yazarım ilk izlenimleri

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkan0640 -- 14 Nisan 2007; 16:27:16 >

• bende var..3-4 gündür kullanıyorum
    soru biraz kazık olmuş..garanti konusunda sorun olacağını düşünmüyorum
    izlenimlerim
    bu sistem için 512mb ram yetersiz eğer alacaksan yanında ram sipariş etmeyi unutma
    pil max 2 saat gidiyor
    üstte driver sorunundan bahsedilmiş..sitede var driverlar
    klavye de numerik tuşlar ayılmış şekilde(bildiğin masaüstü klavyesi gibi)
    ısınma açısından bi sorun yok
    optik sürücü sesli çalışıyor
    realtek hd audio var..ses çok iyi

genel olarak iyi bir notebook...ram takviyesi ile canavara dönüşebilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tracy -- 14 Nisan 2007; 17:37:45 >

• 5 gündür kullanıyorum.
    Kasası daha güzel olabilirdi.
    Ekran kalitesi çok güzel görüş açısı mükemmel.
    256MB harici 7400 ekran kartı grafik işlemlerde kendini gösteriyor.
    Ses idare eder daha kötülerini de gördüm.
    Pil berbat 2 saat anca gidiyor yada bana öyle geliyor. (bendeki dell8600 ün pil ömrü 5 saat)..Ama genelde evde kullandığım için dert etmiyorum.
    kamerasının,firewall vb lerinin olması ekstra iyi özellik.
    optik okuyucu ve hdd sesi rahatsız edecek düzeyde değil.
    Fan sürekli çalışıyor ama ses düzeyi yüksek değil.

bana 1320 ye maloldu 12 ay taksitle. Genelde harici ekran kartlı 64 bitlik
    çift çekirdekli sistem isteyenlere ucuz bir çözüm. Benzer özelliklere sahip cihazlar 1700 civarında ve üstünde..

Önce xp64 bit ingilizce kurdum, driver sorunları aştıktan sonra ..MSI nin sitesindeki xp64 için olan VGA driveri olmuyor modifiyeli başka bir driver buldum onu kullandım.. Ama ofis tr dil uyumsuzluğu nedeniyle kurulmayınca vazgeçtim. şu anda xp32 tr kurulu. Sorunsuz çalışıyor 3 gündür. Harddiskin diher bölümüne vista64 kurup deneyeceğim ama driver ve program sorunlarını göze almak gerek. Birara kurup sonuçlarını paylaşırım.

Kasanın sağ tarafı ısınıyor ama rahatsızlık verecek düzeyde değil.ılıklaşma diyebiliriz.
    Dell yada fujitsu nun amd x64 seçenekleri var. Ama onların firewall kamera ve harici ekran kartları yok..Bu nedenle MSİ m673 fiyatına göre iyi bir seçim sayılır.

Herkese selamlar

• bu laptopu incelem fırsatı buldum .Alıcaktım fakat almaktan vazgeçtim dell 1501 serisine kaydım.Oyun oynama derdim olmadığıdan almadım bu aleti.

Şimdi arkadaşlar bu alet tüm dünyada yeni bu yüzden yabancı sitelerde bile adam akıllı birşey bulamıyorsunuz, fakat ben şöyle bi problmi olduğunu okudum:
    aleti kullandın pil seviyesi yüzde 80 diyeelim ve kapadın uyudun...sabah bir bakıyorsun yüzde 20de

Bu sorunlar birkaç kişi karşılaşmış sizde buna dikkat edin...

http://bilinclituketici.forumarket.com/2007/04/08/haftasonu-alisveris-notlarim-2/

adresinden detaylara bakabilirsiniz..

• sagolun arkadaşlar bende 1501 kaymıştım bir ara ama sonra tekrar bu alete döndüm genelde iyi yorumlarınzı okudum ankaraya gidince bu aleti büyük bir ihtimal alacağım sağolun
  • quote:

aleti kullandın pil seviyesi yüzde 80 diyeelim ve kapadın uyudun...sabah bir bakıyorsun yüzde 20de

o kadar da değil..

@adanadr
    nerden aldın??

m675 kullananlar bios update in çok işe yaradığını söylüyor bende yapcam ama üşeniyorum

bu arada
    m673 ciler klübü kurmanın zamanı dgeldi galiba

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tracy -- 20 Nisan 2007; 7:50:20 >
  • Arkadaşlar M673 alma düşüncesindeyim param kısıtlı ve sorunsuz oyun oynayabileceğim bir notebook almak istiyorum örn.nfs carbon gibi , noterbooku aldıktan sora 512 ram daha ekletip 1 gbye cıkarmayı düşünüyorum belleği bellek 1 gb olduğunda ekran kartı paylaşımsız 256 mb olarakmı çalışıyor, birde bu notebook kullananlar arkadaşalr performans açısından nasıl bir notebook istediğim oyunları kaldırabilirmi belleğide 1 gb yapınca..!!
  • yok arkadaşım paylaşımsız 128 mb kadar destekliyor galiba mavinin sitesinde okumuştum yanılmıyorsam iyi bir alete benziyor ama bakalım hayırlısı
    quote:

Orjinalden alıntı: modee

Arkadaşlar M673 alma düşüncesindeyim param kısıtlı ve sorunsuz oyun oynayabileceğim bir notebook almak istiyorum örn.nfs carbon gibi , noterbooku aldıktan sora 512 ram daha ekletip 1 gbye cıkarmayı düşünüyorum belleği bellek 1 gb olduğunda ekran kartı paylaşımsız 256 mb olarakmı çalışıyor, birde bu notebook kullananlar arkadaşalr performans açısından nasıl bir notebook istediğim oyunları kaldırabilirmi belleğide 1 gb yapınca..!!
  • Selam

tracy,
    m673 ü mavibilgisayarın 5 gb mp3 player hediyeli cumartesi kampanyasından 1470 e aldım. Playeri satınca fiyatı 1320 ye gelmiş oldu.

Ayrıca Pil konusunda durum ciddi!!! Tam dolu iken pilini çıkarıp 24 saat dışarıda tuttum tekrar taktığımda pil %100 dü. Ancak akşam Pil dolu iken bilgisayarı kapatıp şarj fişini çektikten sonra sabah başlattığımda %90 gösteriyordu. Yani pil cihaza takılı iken kendi kendini tüketiyor.
    Bu durumu MSİ servisine bildirdim. cihazını gönderin dediler. Ayrıca MSI global servisine de durumu bildirdim. Şimdiye kadar onlarca notbook kullandım böyle şey görmedim.

Neeyse m673 kullanan arkadaşlar pil durumunu konrol ederlerse ve buraya yazarlarsa benzer durumlar varmı öğreniriz.

Ayrıca MSI nin sitesindeki son bios update sini de yaptım. pil durumunda değişiklik yok.

forumda bir arkadaş sormuş. Ekran kartı bağımsız 256mb 512 ramda taksan 1 de taksan 256 mb.

• quote:

Orjinalden alıntı: adanadr

Selam

tracy,
    m673 ü mavibilgisayarın 5 gb mp3 player hediyeli cumartesi kampanyasından 1470 e aldım. Playeri satınca fiyatı 1320 ye gelmiş oldu.

Ayrıca Pil konusunda durum ciddi!!! Tam dolu iken pilini çıkarıp 24 saat dışarıda tuttum tekrar taktığımda pil %100 dü. Ancak akşam Pil dolu iken bilgisayarı kapatıp şarj fişini çektikten sonra sabah başlattığımda %90 gösteriyordu. Yani pil cihaza takılı iken kendi kendini tüketiyor.
    Bu durumu MSİ servisine bildirdim. cihazını gönderin dediler. Ayrıca MSI global servisine de durumu bildirdim. Şimdiye kadar onlarca notbook kullandım böyle şey görmedim.

Neeyse m673 kullanan arkadaşlar pil durumunu konrol ederlerse ve buraya yazarlarsa benzer durumlar varmı öğreniriz.

Ayrıca MSI nin sitesindeki son bios update sini de yaptım. pil durumunda değişiklik yok.

forumda bir arkadaş sormuş. Ekran kartı bağımsız 256mb 512 ramda taksan 1 de taksan 256 mb.

aslında pek dikkat etmedim pile ama windows u kapattın açtın pilden biraz kayıp olması normal değil mi

bios update i nasıl yaptın anlatsana..

• arkadaşlar dediğim gibi bu aleti ben birçok kez incelemek için google a yazıp saatlerce araştırdım, mavibilgisayara gidip dokundum, baktım...

ÜRÜN TÜM DÜNYADA YENİ BİR ÜRÜN YANİ KULLANAN SAYISI ÇOK AZ, KULLANAN BİRKAÇ KİŞİNİN YORUMLARINA RASTLADIM BU ÜRÜNÜN PİLİNDEN ŞİKAYETÇİYDİ, BEN SİZİ UYARMA İHTİYACI DUYDUM YOKSA BU ÜRÜNÜ CUMARTESİ FIRSATI OLARAK MAVİ'DEN ALICAKTIM...

SON GÜN PİL SORUNU ÇIKINCA VAZGEÇTİM . PİL SORUNU İÇİN MUTLAKA KENDİ LAPTOPINIZI KONTROL EDİN BELKİ HEPSİNDE BU SORUN YOKTUR AMA KULLANAN 5 KİŞİDE BU SORUNU YAZMIŞ, VE MSI BU KONUDA Bİ AÇIKLAMA YAPAMAMIŞTIR KENDİ FORUMLARDA...

ÜRÜN ŞEKİL OLARAK FİYAT OLORAK HARİKADIR DELL 1501 SERİSİNDEN ÇOK DAHA İYİ EKRAN KARTI VARDIR FAKAT 512 MB RAM İ ARTIRILMALIDIR...

DETAYLAR İÇİN ŞURAYA BAKIN DİYE YAZMIŞTIM BAZI ARKADAŞLAR BAKMADAN YORUM YAPMIŞLAR :

http://bilinclituketici.forumarket.com/2007/04/08/haftasonu-alisveris-notlarim-2/

• sanırım o pil sorunu bendede var..akşam fişdeyken kullanıyordum bilgisayarı sonra kapattım fişi çektim..az önce açtın pil %90
  • selam msı 673 kullanan ve benim gibi böyle bir sorunla karşılaşmakla mağdur olan arkadaşlar.Ben maviden ürünü aldım pilde sorun var diye geri götürdüm ve pilini değiştirdiler.eve geldim şarj full ken gene 24 saatte pil yüzde 80 lere düşüyordu.tekrar götürdüm ve bu sefer ürün komple değişti.şarj gene fullken aynı sorunu yaşıyorum.yani baktımki sadece bende değil bu sorun demekki herkezde var.pil kendi kedini yiyiyor 2 saat bile gitmiyor.ve hiçbir laptopta böyle sorun yok.makina ve özellikleri gayet güzel aslında fiyatta iyi ama şu an daha hesaplıları var aynı özellikte.bence bu ürün böyle kullanılırsa sorun çünkü pil zamanla ölecek ve garantide sorun olacak.ben şimdi bunun peşine düştüm.tek pişmanlığım pilde yaşadığım sorun.geneli güzel şimdilik tabi.biraz ürktüm açıkcası.sorunu çözen olursa arkadaşlar veya bi bilgiye ulaşan olursa bana mail atarsanız sevinirim. okan_kut@hotmail.com

• Selam YeNGeÇ_Okan
    Bence sorun pilde değil cihazın kendisinde, belki de bir bios düzeltmesiyle halledilebilecek bişey..Pili dışarda bırak kendi kendine azalmıyor..Cihaza takılı iken oluyor bu. Bir süre kullanıcam eğer bu cihazı ithal edenler bir çözümbulamazlarsa geri iade edeceğim ciddi bir kusur bu. Sadece türkiyede değil yurtdışındaki bazı sitelerde de rastladım bu soruna. Bunun çözümü MSI nin kendisinden gelecek sanırım. Pil değiştirmeyle filan olmaz. Adanada olduğum için istanbula kargo yapıp göndermem lazım şimdilik duruyor. Aslında istanbulda oturan bir arkadaş olsa da direkt servisi ile konuşsada onlar MSI nin fabrikasına iletseler..

VR600 modeli de aynı kasayı taşıyor acaba onda buna benzer bir sorun varmı merak ediyorum.

Herkese saygılar
  • @adanadr

bios güncelledim demiştin..nasıl yaptın onu..

şu anki mevcut sürüme nerden bakabiliriz??
  • tracy,

msi global in sitesinden m673 ün bios unu (bios 1635_10B.zip) indir ve açarak c ye kaydet. Daha sonra bir boot cd si ile cd den açarak 35NMS10B.bat dosyasını çalıştır kendisi biosu güncelleyecektir. Mevcut bios versiyonunu açılışta bios ekrnından görebilirsin.
  • Ayrıca pil sorunu için aşağıdaki adresten bilgi alınabilir. MSI nin türkiye servisi. Pil konusu ile ilgili mailime aşağıdaki yanıt geldi. Telefonla aradım biraz önce ilgili arkadaş dışardaymış..pazartesi tekrar bir soracam.

Sayın....

Cihazınızdaki sorunu inceleyebilmemiz için fatura kopyasıyla birlikte teknik servisimize göndermenizi rica ederim.
    Konu ile ilgili her türlü ek bilgi için bizi istediğiniz zaman arayabilirsiniz.
    Saygılarımızla,

Oğuz Özler
    Rework ve İş Geliştirme Yn.

BİMTES Elektronik Laboratuarları

Cumhuriyet Cad. Kayahatun Sok.

No:15 34373 Harbiye İstanbul

Türkiye

Tel: +90 (212) 234 42 06

Fax:+90 (212) 230 48 39

www.bimtes.com.tr

• teşekkürler..

gelen cevap tatmin edici değil.1ay el koyarlar notebook a....ankarada olsa belki götürürdüm ama
    duruma bakılırsa sadece bir-ikisinde değil hepsinde aynı sorun var..
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.