Şimdi Ara

“Enflasyonla Topyekün Mücadele” kapsamında GM 9 Pro’ya %25 indirim geldi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
159
Cevap
0
Favori
6.896
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  
     
    Ülkemizin önde gelen yerli akıllı telefon üreticilerinden General Mobile, geçtiğimiz ay amiral gemisi cihazı GM 9 Pro’nun lansmanını gerçekleştirmişti. General Mobile’ın bugüne kadar piyasaya sürmüş olduğu en gelişmiş cihaz olan GM 9 Pro, kamera yetenekleri ile dikkat çekiyordu.
     
    General Mobile, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın 9 Ekim’de duyurduğu "Enflasyonla Topyekun Mücadele Programı"na destek vermek amacıyla GM 9 Pro’ya %25 indirim yapacağını sosyal medya hesaplarından duyurdu. 2899 TL’lik bir fiyat etiketi ile piyasaya sürülmüş olan cihaz, artık 2199 TL’lik bir fiyat etiketi ile alıcı bulacak.
     

     
    Cihazın teknik özelliklerinden biraz söz edecek olursak, 6.01 inç genişliğinde ve 2160x1080 piksel çözünürlüğünde Full HD+ bir ekranla karşımıza çıkan cihaz, 3800 mAh gücünde bir bataryaya sahip. Snapdragon 660 işlemciden gücünü alan cihaz, 4 GB’lık bir RAM’e 64 GB’lık dahili depolama alanına sahip.
     
    12+8 MP’lik arka kameraya ve 8 MP’lik ön kameraya sahip olan cihaz, Android 8.1 Oreo işletim sistemi ile kutusundan çıkıyor. 

    Cihaz Özellikleri

    İşlemci: Snapdragon 660 
    RAM: 4 GB
    Depolama: 64 GB
    Ekran: 6.01 inç, 2160x1080, Full HD+
    Arka Kamera: 12 MP + 8 MP
    Ön Kamera: 8 MP
    Batarya: 3.800 mAh
    İşletim Sistemi: Android 8.1 Oreo







  • ilk fiyatı belirleyen kimse kovun gitsin.

    nedenleri:
    -telefonu ilk alanları enayi yerine koydu.bu kesim fiyat perfomanstan çok firmaya marka bağımlılığı olacak kesimdi.
    -telefon un yüzü eskidi.ilk çıktığı zamanki ilgi kayboldu.
    -pazar payınızı kaybettiniz.o ilk fiyat ölümcül bir hataydı htcnin yaptığı hatayı yaptınız ve siz de batabilirsiniz bu tip adamlarla.
    "Enflasyonla Topyekün Mücadele" bir siyasi parti propagandası fakat firmalarca kullanılıyor. aynı sekilde "yerli üretim" logosu da siyasi amaçlı ve firmalar o logoyu bakın ben onun tarafındayım demek için kullanıyor. Türk Malı tüm dünyada tanınan ibareydi. Yerli Üretim ise sadece bir siyasi parti ve onun takipçileri tarafından kullanılan bir anlamsızlık. Nitekim böyle anlamsızlıklar içinde firmalar anlamsız indirimler yapıyor. Anlamsız.
    Paran varsa ,gerekli izinlerle ve sağlam bağlantılarla Çin den bugün istediğin özellikler de, General değil,Koramiral,Korgeneral Mobile ürettirip ,ya da Çin deki bir üreticinin yerli şirketi olup aracı gibi satarsın.Türkiye de olmıyacak şey yok.

    Öyle ki zamanında ucuz Çin balını, Amerika kendi piyasasında ki yerli bal üreticilerinin işine balta vuruyor diye dandik ,sağlıksız diyip girişini yasaklamıştı.Çinli ler Tayland veya başka bir ülkeydş sanırım, balını O ülkeye götürüp,markasını değiştirip, O ülkeden Amerikaya ihraç ediyor ve kontrol den geçiyorken, siz hangi yerlilik den bahsediyorsunuz.Herşey para ve menfaate bakar.Yerliyim ben ,elin yabancısının cebi dolacağına benim cebim dolsun demek değildir yerli olmak.
    Kaç yıl geçti, Vestel veya GM piyasa da ilerleme adına çıkardığı modeller de zirveye oynayan bir modeli varmı? Ya da neden yok?

    TR de herkes koşulsuz Vestel ya da GM marka telefon kullansa dahi ,bir adım ileri gitmezler ,bizde ki mantık ,en azı en kolayı ile ceplerini doldurmaya bakmak.


    Aliexpress i aç bak, General Mobile ın özelliklerinin çok üstünde ,adı sanı duyulmamış,çin markaların snapdragon 835 li modelleri , 200-250 dolara kapış kapış ,Alibaba dan toptan alırsan daha da ucuz,enflasyonla mücadeleymiş.

    Şu telefonların kayıt olayı neyse de ,gümrük takılma olayı olmasa ,görürdüm ben sizi peh.Vestel vb ve yabancı markaların disturübütörlerin ekmeğine yağ sürmek den başka birşey değil ,telefonların gümrüğe takılma olayı.Ellerin den gelse ,yolcu beraberin de gelen yurt dışı telefonları da kullanıma açmazlar.



    General Mobile ın yerli sermaye ,girişim olması da,zerre yerli malı olduğu anlamına gelmez.



    Yok işte iphone da,diğerleri de Çin de ürettiriyor.

    Geçiniz bu argumanı.

    İphone,Samsung ve diğerleri ama öyle ama böyle ,sermayenin dışında kendinden birşey katıyor.Bakıyorsun sen de O da yok.Android One cihaz çıkarmışsın, Google ile işbirliği yapıp,stok android in diğerlerin den daha fazla güncelleme alması gerekirken,o da yok.



    Gsmarena gibi mobile portallara bakıyorsun,Vestel,General Mobile ın bırak adının geçmesini esamesi bile okunmuyor.Yerli dediğin, kalkınsın kalkınsın da ,yerli dediğin tercih edilebilir olsun diye ,zilyon tane muadili ,özellik olarak daha iyisi varken kendi halkına ucuz verir,en azından samimi olur o zaman.Yurt dışına ihraç edip Ülkeye katma değer sağlar.Bizimkilere bakıyorsun,direkt ithal et,kar marjı,yalandan bir iki elin sayısı sözde ar ge,tasarım elamanı ile işçilik ,pazarlama komisyonu koyup satış yap mantığı.



    Diğerleri ,senin gibi Hasan usta çek ordan bir buçuk yumurtalı,kuşbaşılı sipariş verir gibi telefon markası değiller.
  • Olması gereken fiyata yaklaşmış, güzel.

  • Olması gereken fiyat 1999 TL

  • Enflasyon bahane, satılmadı diyemiyoruz, yerli üretim logolu bir ürün için bile hala pahalı duruyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Enflasyonla mücadele için fiyat düşürdüklerine inanan arkadaşlar like 😃
    Eee satamayınca böyle oluyo tabi...

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Keşke en başından bu fiyatla girseydi. Zenfone 5'den iyi bir pazar payı alabilirdi.

  • 1990lara doğru gel bi sonra konuşuruz tekrar

  • ilk başlarda yüksek bir fiyatlama politikası uyguladılar neyse ki en azından bu hatalarından erken döndüler
    olması gereken fiyata bindi bu fiyat rakiplerine kıyasla iyi seviyede
  • Yersen :)

  • Telefon güzel uygun fiyata alınıp uzun süre kullanılır.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Topyekün milletin camına taş koydunuz, nasıl koyduk diyordunuz haklı olarak.

    Ee millete de böyle yaranılıyor, yap yalakalığı doldur keseyi.

    Şak şak şak şak şak ekmek bulamayanda sizi alkışlasın.

    Yerli malı yurdun malı herkes yerli ve milli mal olmalı yapıştırrrrr.

  • ilk fiyatı belirleyen kimse kovun gitsin.

    nedenleri:
    -telefonu ilk alanları enayi yerine koydu.bu kesim fiyat perfomanstan çok firmaya marka bağımlılığı olacak kesimdi.
    -telefon un yüzü eskidi.ilk çıktığı zamanki ilgi kayboldu.
    -pazar payınızı kaybettiniz.o ilk fiyat ölümcül bir hataydı htcnin yaptığı hatayı yaptınız ve siz de batabilirsiniz bu tip adamlarla.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi javaprof -- 28 Ekim 2018; 22:9:5 >
  • sony xz1 ile kıyaslarsanız sadece ve sadece amoled ekran artısı var; telefonda ne hi-res desteği nede su geçirmezlik var keza xz1 amoled ekran ile piyasaya sürülseydi yılın telefonu olurdu ki sony nin yaptığı en büyük yanlışlardan birincisi amoled panel kullanmamak ikinci yanlışı kanımca çift lensli kameralı telefon çıkarmada geç kalması! kamerası tabiki kötü değil ama bi alex de değil bunun yanında :) alana hayırlı olsun ama ben şuan bir telefon alacak olsam xz1 mi bu telefon mu? xz1 alırdım, en azından geçen senenin amiral gemisi idi !
  • Yürekten inandim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dreamblue35 D kullanıcısına yanıt
    xz 1 eskidi.bu telefonun üç güncelleme alacağı söyleniyor.xz en fazla 1 güncelleme daha alır.sony türkiyeden çekildi hemde.

  • mi a2 1700 lere bulunuyor. gm 9 pro da bu fiyatlara bulunmalı. aksi takdirde satılmaz. zaten kullanicilarina guvenilmez imajini bu yanlis fiyatlandirmalar ve indirimlerle veriyor. 1 ay önce markaya guvenen kullanicilari keriz yerine koyuyor bu hareketle.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • dreamblue35 D kullanıcısına yanıt
    XZ1 benim de alternatiflerim arasındaydı 1-2 ay önce ancak o zaman 2000 TL civarındaydı. 3000'e gelen fiyatı ve Sony'nin Türkiye'den çekilmesi sebepleri ile bence şu an eski cazibesi yok. Yoksa 2000 TL civarındayken çok iyi bir F/P telefonu idi ve alan aldı.

  • satamadık demiyorlarda...

  • Zamanında Mi Note 3 gibi bir cihaz 1280 TL'ye alınabiliyordu, muadil bir cihaz olduğuna ve GM'nin sabıkalı geçmişine göre 1000 TL eder diyip kaçıyorum.

  • damn2u kullanıcısına yanıt
    Hocam sizde tam insafsızmışsınız. Bari bıraksaydınız ölmeseydi :)
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.