Şimdi Ara

Yerli sürücüsüz elektrikli araç Otomod'dan ilk görüntüler geldi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
2.391
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  
     
    FEV Türkiye ve Kodeco'nun iş birliğiyle geliştirilen yerli sürücüsüz ve elektrikli araç Otomod'un ilk görselleri yayınlandı.  Otomod, üniversite, hastane ve havaalanı gibi alanlarda, yayaların kısa mesafe ulaşımlarının kolaylaştırması amacıyla geliştirildi.
     
     
    "Kampüs İçi Yolcu/Yük Taşıyan Çok Fonksiyonlu Elektrikli Otonom Taşıt" isimli proje, "TÜBİTAK TEYDEB 1511 Öncelikli Alanlar Araştırma Teknoloji Geliştirme ve Yenilik Projeleri Destekleme Programı" kapsamında hibe desteği ile gerçekleştiriliyor.
     
    Otonom sürüş, elektrikli araç, yazılım geliştirme, simülasyon, stil tasarım, bilgisayar destekli 3 boyutlu tasarım ve prototip üretimi dallarında uzman 20 Türk mühendisin görev aldığı projenin 30 ayda tamamlanması planlanıyor. Ayrıca bu yılın Aralık ayında İstanbul Teknik Üniversitesi Ayazağa kampüsünde Otomod'un ilk deneme sürüşü gerçekleştirilecek

    "Projemiz dünya standartlarında bir mühendislik örneği olacak"

    FEV Türkiye Genel Müdürü Dr. Taner Göçmez, projelerine ilişkin yaptığı açıklamada, "Geleceğin teknolojileri olarak belirlenen çevrim içi bağlı, otonom, paylaşılan ve elektrikli araç teknolojilerini bünyesinde barındıran projemizde hedefimiz ulaşımı daha güvenli, kolay ve eğlenceli hale getirmek. Tamamen elektrikli ve otonom aracımızı geliştirirken en ileri teknolojileri kullandık. Projemiz dünya standartlarında bir mühendislik örneği olacak." ifadelerini kullandı.
     
    Kodeco Kurucusu ve Genel Müdürü Kerem Odabaşı ise konuyla ilgili, "Kodeco olarak yaratıcı tasarım ve yenilikçi teknolojilerle geleceğin akıllı ve çevreci şehir ulaşımına yön verebilme hayalimiz var. Bu proje ile beraber hedefimize doğru çok önemli adımlar atıyoruz. Bir Türk markası olan Kodeco'nun çatısı altında ticarileştirilecek olan bu otonom kampüs araçları sadece Türkiye değil, dünya pazarında da müşteriler ile buluşarak Türkiye’nin ihracatına önemli katkı sağlayacak." açıklamalarında bulundu
     
    Projenin dünyada yeni ulaşım konseptlerinin Türkiye’de ilk örneği olduğunu ifade eden proje yöneticisi FEV Türkiye Proje Müdürü Abdullah Umut Doğan da, "Hedefimiz dünya çapında ilk ve son kilometre olarak adlandırılan, toplu taşıma durağından çalışılan binaya ya da katlı otoparktan terminale olan kısa mesafeli ulaşım ihtiyacına yeni ve yerli bir cevap vermek. Bunu yaparken hem kampüs içi araç trafiğine olan ihtiyacı azaltarak hem de tamamen elektrikli bu araçları kullanarak hava kalitesini iyileştireceğiz." açıklamalarında bulundu.







  • Yahu ayni dizayn otokarin tirt otobuslerinde var arabanin arkasina gecince sagdan soldan cikacak insani veya sollarken ondeki araci gormen imkansiz yol kadar arac yapmislar, bunda da aynisi gecerli niye ayni hatayi tekrar ediyorlar acaba?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Okuyarak vakit harcamayın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aktrol bunu beğendi

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Metrobüsü otonom yapabilirler mi acaba?ulkemizdeki değişken durumlara ayak uydirabilir mi otonimizm?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Komik :)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Secimlerin yaklaştığını hissediyorum...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • OturanKuş kullanıcısına yanıt
    Ortada eleştirilebilecek somut bi ütün bile yokki 😂 klasik seçim haberleri

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Çok güzel benzer bir çalışmayı Avrupalılar geliştiriyordu , bu tarz küçük otobüs minibüs tarzı araçlarla mağazalar ayağınıza geliyor . Kapıdan çıkıyorsun , içine girip istediğin ürünü alıp geri yolluyordun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • OturanKuş kullanıcısına yanıt
    Gelişt(remeyen)iren de reklamını yapan da haberini sunanda hükümet yanlısı 👍🏻 hükümet karşıtı bi firmanın ne haddine bişey üretip satmak falan.
    İnsanlar sıkıldı artık bu tarz haberlerden çünkü altı hep boş bi ümit bile vaad etmiyor insanlar artık icraati görmek istiyor haberini değil yalansa yalan de.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Egea’ya benziyor

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yapıyonuzda neden görmüyoruz.. Seçime az kaldı sanırım..

  • Bunları paint de bende çizerim

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • umaraım başarılı olurlar. böyle araçlar önemli tecrübeler kazandırıyor ve pazarın gelişmesine imkan sağlıyor.
  • Fake

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aralık ayına ne kaldı, göreceğiz deneme sürüşünü.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.