Şimdi Ara

Fransa yeni uçak gemisi için çalışmalara başladı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
363
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  •  

    Fransa Silahlı Kuvvetler Bakanı Florence Parly Euronaval Fuarı’nda yaptığı açıklamada, donanmanın en gözde gemisi olan Charles de Gaulle (CDG) uçak gemisinin emekliye ayrılacağı 2030’lu yılların sonu itibariyle yerini alacak gemi ya da gemiler için 18 ay sürecek çalışmalara başlanması için emir verildiğini söyledi. Çalışmalar neticesinde tek ya da daha çok gemi inşa edilip edilmeyeceğine, ayrıca geminin yapısına karar verilecek.



    CDG Fransa’nın sahip olduğu tek vuruş gücüne sahip taşıyıcısı. 18 aylık bakım çalışmalarının ardından 2019 yılında yeniden göreve dönmesi beklenen gemi ilk olarak 1994 yılında suya inmişti. 2 adet 150 MW gücünde K15 nükleer reaktörüne sahip olan gemi deniz denemelerinde büyük sorunlarla karşılaşmıştı.



    Yaşadığı büyük sorunlara rağmen 2001 yılında aktif görevine başlayan DCG uçak gemisi bugüne kadar Afganistan operasyonlarında, Hindistan-Pakistan krizinde, Libya Hava Sahası görevinde ve DEAŞ’la mücadelede görevler üstlendi.

     

    Ayrıca Bkz.SOM füzesinden güzel haber: Seri üretim başlıyor!
     

    Ömrünün henüz yarısını tamamlamasına karşın geminin yerini alacak taşıyıcı için çalışmalara başlayan Fransız Hükümeti, yeni gemi ya da gemilerin tasarım ve üretim sürecinin 10 yılı aşan bir süreyi bulacağını öngörüyor. Bakan Parly açıklamasında, ihtiyacın kesin olduğunu vurgularken, bu ihtiyacın nasıl giderileceğinin yapılacak çalışma neticesinde belirleneceğini kaydetti.

     

    Yeni geminin tahrik gücünü nükleer reaktörlerden mi yoksa Queen Elizabeth sınıfı gibi geleneksel motorlardan mı alacağı henüz netlik kazanmış değil.

     








  • fransa cumhuriyet ile yöneltildiği için seçimler var dolasıyla seçim çalışması :)

  • Fransanin her tarafinda deniz var ne gerek var uçak gemisine.

  • Terorun yilmaz destekcileri ve savunuculari, iside daes diyerek, nasil bir ihanetin icinde olduklarini gostermeye devam ediyor.

  • Türkiye'nin ,başta Amerika,İngiltere,Fransa vb emperyalist ülkeler gibi , yayılmacı bir askeri ,emeli olmamasın dan dolayı ,Türkiye açısından ihtiyacı olmayan,bakımı işletilmesi bile çok pahalı olan ,lüks bir segment uçak gemisi . Gerek yok da zaten,uçak gemisine ayıracağımız bütçe ile ,daha yararlı ,elzem şeylere parayı akıtıyoruz nasıl olsa.
    Her nekadar şuana kadar güdülen politikalarla düşe kalka çevremiz de adam akıllı bir tek dost kalmasa da,



    Yurt da sulh Cihan da sulh.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaSSive -- 29 Ekim 2018; 10:31:52 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Biz şu sıralar dünya çapında askeri üsler kurarak etrafımızı kontrol etmeye başladık gibi.

    Katar, Sudan ve Somali ile zaten önem verdiğimiz tüm bölgeyi uçuş sahamız içine alabiliriz.

    Bu şekilde uçak gemisinden hem daha ucuza hemde daha etkili bir politik güce erişmiş olabileceğiz.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.