Şimdi Ara

Müzik grubu Redd'in yeni klibi iPhone X ile çekildi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
519
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  
     
    Akıllı telefonlardaki kamera dönüşümü yepyeni olanaklara zemin hazırlıyor. Bu gelişimin etkisiyle son dönemde, daha önce hiç olmadığı kadar çok "akıllı telefonla çekilen klip, kısa film..." gibi haberlere tanık alıyoruz. Farklı ülkelerde, farklı markaların değişik sanatçılarla denediği bu akımın son temsilcisi, ülkemizin sevilen gruplarından Redd oldu.
     

    Hem çaldı hem yönetti 

    Alternatif müzik grubu Redd'in son albümündeki "Kanıyorduk" şarkısına çekilen klibin yönetmenliğini, aynı zamanda grubun gitaristi olan ve diğer kliplerine de imza atan Güneş Duru üstlendi. Kamera olarak iPhone X'un kullanıldığı müzik klibinde yardımcı donanım olaraksa  DJI Osmo gimbal ve kamerayı ince ayar seviyesinde daha iyi yönetebilmek için FiLMiC Pro uygulaması kullanıldı.
     
    Bu özelliği itibariyle "Kanıyorduk" klibi ülkemizde tamamı iPhone X ile çekilen ilk müzik klibi oldu. Herhangi bir özel prodüksiyon ekipmanı ya da ışık desteği kullanılmadan kayda alınan klip Kapadokya, Isparta, Kıbrıs ve Lviv gibi farklı coğrafyalarda çekildi. "Kanıyorduk" klibinin pazartesi gününe kadar Apple Music platformuna özel olacağı ve ardından tüm platformlara açılacağı bildirildi.
     
     
     

    iPhone X'un kamera mimarisini hatırlayalım 

    Apple'ın geçen yıl piyasaya sürdüğü iPhone X, 12MP çözünürlüğünde çift arka kamera sistemine sahip.  Geniş açılı ana kamera 1/3-inç boyutunda sensörden güç alırken, bu sensör 1.22 mikron büyüklüğünde piksellerden oluşuyor. Diyaframı f/1.8 olan ve açıklığı 28mm'ye denk gelen kamera optik görüntü sabitleme ve faz algılamalı netleme gibi özelliklerle destekleniyor. 
     
    Aynı şekilde 12MP çözünürlüğündeki ikinci kamera ise telefoto görevini üstleniyor. 1/3.4-inç boyutunda sensör ve 1 mikron büyüklüğünde piksellere ev sahipliği yapan kamera 2x optik yakınlaştırma gerçekleştiriyor ve ana kamera gibi OIS yani optik görüntü sabitleme teknolojisinden istifade ediyor.  4K çözünürlüğünde 60fps video kaydı yapabilen iPhone X, aynı zamanda 1080p'de 240 fps'ye kadar video çekebiliyor. 
     
    Selfie kamerası olarak görev yapan ön kamera ise 7MP çözünürlüğünde. 1080p'de 30fps video çekebilen bu kamera f/2.2 diyafram ile geliyor.  Apple'ın kamera mimarisi aynı zamanda makine öğrenme teknolojisinden de istifade ediyor. Bokeh konusunda iddialı kamera paketi, stüdyo ışıklandırması gibi farklı senaryolara da olanak tanıyor. 
     







  • Vay kamerası klip çekecek kadar iyi demek. Hemen koşup iphone x almalıım, yarın da kendime bir klip çekerim artık.

    Laf söyleyecekler bunun bir reklam olmadığını söylüyorsanız, bugüne kadar bütün kliplerde hangi kameralar kullanılmış hepsinin haberi yapılsın bu sitede.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tostumm -- 26 Ekim 2018; 13:45:31 >
  • Ne olmuş yani bizdede

    ismail yk nın 90-60-90 klibi 3310 la

    cankan YAr-Yar klibide Hesap makinesi ile çekildi.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: tostumm

    Vay kamerası klip çekecek kadar iyi demek. Hemen koşup iphone x almalıım, yarın da kendime bir klip çekerim artık.

    Laf söyleyecekler bunun bir reklam olmadığını söylüyorsanız, bugüne kadar bütün kliplerde hangi kameralar kullanılmış hepsinin haberi yapılsın bu sitede.
    Merhaba,

    Dediğiniz şekilde yayınlanmış haberler var elbette, yenilerden bir örnek;

    https://www.donanimhaber.com/Eminem-in-yeni-Venom-klibi-Google-Pixel-3-ile-cekildi--104323

    Teşekkürler.




  • Benimde uzun zamandır uygulamak istediğim eylem bende 8 plus var kamerası gayet güzel bir gün kısa film çekmeyi düşünüyorum

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Aynı işi kamerası olan her telefon yapar. Huawei çok şahane yapar, mesela. Yani bu marka telefonun kullanılması olaya bir artı katmiyor.

  • Bütçeleri mi yetersizmiş?

  • kamerası güzel çekerler niye çekmesinler
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DH Misafiri

    Aynı işi kamerası olan her telefon yapar. Huawei çok şahane yapar, mesela. Yani bu marka telefonun kullanılması olaya bir artı katmiyor.
    Huawei önce yazılımsal sorunlarını halletsin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hem reklam hem haber niteliğinde.fanatik eleştiriye gerek yok.

  • Redd ile Apple arasında bir reklam ilişkisi olduğu açık ancak donanımhaber'in bunu bize aktarması artık bir haber niteliği taşıyor.



    Hedef kitle neye ilgi gösteriyorsa(olumlu olumsuz tepki), hangi tür içeriklerde etkileşim fazla ise donanımhaber onları haberleştiriyor.



    Geçen bir aksiyon kamera incelemesi vardı, onun incelemesi biraz rahatsız etmişti. İnceleyen Burak'ı sevsemde zoraki bir inceleme gibi geldi, göndericisi gearbest ti sanırım, gönderdikleri için incelediler. Bir fikir edindik belki ama ne bileyim, ürün fazla eleştirilmedi gibi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Erdi Bey haber için teşekkürler.

    Her Apple haberinde olduğu gibi; sıkıntılı androidçi tayfa gelmiş hemen......... :)


    Neyse FiLMiC Pro isimli uygulamaya bakayım dedim de; fiyatı da adı gibi PRO'ymuş.

    FiLMiC Pro - 64,99 TL
    https://itunes.apple.com/tr/app/filmic-pro/id436577167?mt=8

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Birçok klip cep telefonlarıyla çekiliyor zaten. Ahan da fav kliplerimden biri;

    Müzik grubu Redd'in yeni klibi iPhone X ile çekildi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aazam -- 26 Ekim 2018; 18:40:36 >
  • Krone K kullanıcısına yanıt
    Ne tür yazılımsal sorunlar? Huawei kullanmadığım için soruyorum.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zamanında N93 kullanıyordum, onda da kısa filmler çekiliyordu yarışmalar falan düzenleniyordu, sene 2007-2008 sanırım. Gözlerimden bir damla yaş... :(((

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.