Şimdi Ara

G-Sync ve SLI aynı anda çalışınca performansı düşürüyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
297
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Turing tabanlı RTX 2000 serisi artık NVLink tabanlı yeni çoklu kart tasarımını kullanıyor ancak önceki SLI tasarımında bazı problemler yaşanmaya başladı. Özellikle Nvidia G-Sync ile birlikte çalışırken bu problemler ortaya çıkıyor.


     


    İkisi aynı anda olmuyor


     


    Nvidia forumlarında ve Reddit konularında yapılan eleştiriler sonrasında bazı kaynaklar testler yaparak sorunu tekrar etmiş. İki adet SLI formunda GTX 1080 ekran kartı ve Acer XB280HK monitörü ile yapılan testlerde pek çok oyunun performans kaybına yaşadığı görülmüş.


     


    Ayrıca Bkz.Nvidia Pascal ekran kartları Monster Hunter: World hediyesi ile geliyor

    Örneğin Rising Storm 2 oyununda SLI ve G-Sync açıkken 75 fps seviyesinde kare hızı elde ediliyor. G-Sync kapalı iken hız 206 fps seviyesine kadar çıkıyor. Far Cry 5 ve Hitman oyunlarında da önemli farklar ortaya çıkıyor.


     


    Uzmanlar problemin nasıl bir etki oluşturduğunu tam olarak çözememişler. Örneğin The Witcher oyununda performans farkı yaşanmıyor. Deus Ex Mankind Divided oyununda ise sadece DX11 modunda fark açılıyor.


     


    Şimdilik problemin asıl kaynağına inilebilmiş değil. Testler performans farkını ortaya koysa da neden yaşandığını net bir şekilde ortaya koyamamış. Hatta 2016 yılından bu yana sorunun mevcut olduğu da dile getiriliyor. Henüz Nvidia tarafından bir açıklama gelmedi.


     







  • Piyasa tek kartı bile %100 kullanamayan konsol portu oyunla doluyken multi gpu işi çoktan bitti.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi No Way Out -- 25 Ekim 2018; 19:19:28 >
  • Tamam, bir problem ama özellikle haber yapılacak bir durum değil...bilgilendirmeleri güzel oldu ama ne kadar sevmezsem de, Nvidia'ya çamur haber yapalım da click bait olsun gibi düşünülmüş bir şey bence.

    İleri bir sürücüde düzeltirler. Performans düşüşü bırak, rahatsız edici flicker durumları, crash'leri gördük hep birlikte.
  • Güzel nVidia'mız bu ithamları hak etmiyor.
  • LeviGerman kullanıcısına yanıt
    ohaaa ilk cümle girişi "turing tabanlı" türbanlı diye okudum


  • bu iki oldu... aslında benzetme güzel, Nvidia mimarileri biraz türbanlıdır, altında ne var ancak genel olarak biliniyor, o da Nvidia'nın kendisi açıkladığı kadar. Ama söylediklerinden daha fazlası var da, saklıyorlar. Boşuna Linus Torvalds, çalışılması en zor firma olduğunu söylemedi ve tabi FU ekledi sonuna, sonuna kadar haklı.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.