Şimdi Ara

Avrupa Birliği tek kullanımlık plastik ürünleri yasakladı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
498
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Avrupa Komisyonu bu yılın başından beri AB'ye üye ülkelerde plastik kullanımını sınırlayan bir düzenleme hazırlıyordu. Son olarak mayıs ayında kapsamlı düzenlemeyi kamuoyuyla paylaşan komisyon; plastik çatal, bıçak, tabak, pipet ve kulak temizleme çubukları gibi tek kullanımlık plastik ürünlerin yasaklanmasını istiyordu. Deniz kirliliğinin yüzde 80'inden fazlasının plastik ürünlerden kaynaklandığını belirten yetkililer bu yasaklama önerisinin reddi halinde 2050 yılında denizlerde, balıktan çok plastik çöplerin olacağını da vurgulamıştı.


     
     

    Avrupa Komisyonu'nun hazırladığı tasarı dün Avrupa Parlamentosu'nda görüşüldü ve oylandı. 571 milletvekilinin kabul oyu verdiği oylamada 53 milletvekili ret; 34 milletvekili ise çekimser oy kullanırken tasarı kabul edilmiş oldu. Yeni düzenleme Avrupa Birliği'ni plastik kirliliğiyle mücadelede öncü konuma getirirken Avrupa Komisyonu'nun öngördüğünden çok daha kapsamlı yasaklamaları ve yükümlülükleri de barındırıyor.


     

    Yasağın kapsamı ve yükümlülükler genişletildi 

    Düzenleme uyarınca 2021 yılına kadar AB'ye üye devletlerin tek kullanımlık plastik ürünleri tamamen yasaklaması gerekiyor. Avrupa Komisyonu tarafından hazırlanan metinde denizlerde en çok bulunan 10 plastik maddeden bazıları yer alırken kabul edilen düzenleme plastik listesini de genişletiyor. Buna göre yasak plastik çatal, bıçak, tabak, pipet ve kulak temizleme çubukları gibi tamamen plastikten imal edilen ürünlerle sınırlı olmayacak; polistiren köpük ve strafor kaplar da yasak kapsamında değerlendirilecek.


     

    Öte yandan düzenleme uyarınca AB'ye üye ülkeler 2025 yılına kadar plastik şişelerin yüzde 90'ını geri dönüştürmekle yükümlü olacak. Ayrıca üye devletlerin, plastik üreticilerini ve ürünlerinde tek kullanımlık plastiklere yer veren şirketleri denetlemesi ve bu şirketlerin çevreye olan olumsuz etkilerini azaltması hedefleniyor.


     

    22 milyar dolar tasarruf 

    Filtrelerinde plastik kullanan sigara üreticileri de yeni düzenlemeden etilenecek. 2025 yılına kadar plastik filtre üretiminin yüzde 50 azaltılmasını öngören düzenleme 2030 yılına gelindiğinde ise bu oranın yüzde 80'e ulaşmasını hedefliyor. Yeni düzenleme Avrupa Parlamentosunca onaylanmış olsa da üye ülkelerin de mevzuatlarını yeni düzenleme çerçevesinde şekillendirmesi gerekiyor. Bunun için Avrupa Komisyonu gelecek aydan itibaren üye ülkelerle iş birliği yapacak ve plastik yasağının bir an önce etkili bir şekilde uygulanabilmesi için gerekli hazırlık sürecinin tamamlanmasını sağlayacak.


     

    Her yıl Avrupa'da 105 bin ton plastiğin sulara atıldığını belirten yetkililer geri dönüşüm ve toplama maliyetlerinin azalmasıyla birlikte 2030 yılına kadar 22 milyar dolar tasarruf etmeyi hedefliyor. 








  • Bu haberi okuduktan sonra bizim zihniyetin ne kadar geride olduğunu anlamamak için ilahi bir kudret gerekir.

  • Nasıl ki dizel araçlar yasaklanınca bize satacaklar.Bütün plastik ürünleride bize satarlar yasaklandıgında.

  • Galatas4ray kullanıcısına yanıt
    Zaten satıyorlar, alınan sudan kolaya tüm içecekler plastikte, neredeyse tüm yağlar plastikte, tüm yoğurtlar plastikte... Her şey plastikte sunuluyor bize, Avrupa'da da böyleydi, yasak kararı alındı

  • Feyzuli kullanıcısına yanıt
    Ülkemizde plastik poşetler yasaklandığında devleti suçlayıp isyan edenler olduğunu düşünürsek gerçekten çok haklısın

  • umarim Turkiye'de de ayni kurallar konulur plastik urunlere karsi... ozellikle ic anadolu bolgesindeki piknik alanlarindaki copler migde bulandirici... insan bir dusunmez mi ben buraya bir daha gelecegim diye...
  • Maalesef düşünmez. Bu işler ailede başlar okulda devam eder. Ailede evlenene kadar (kız/erkek) tüm sorumluluğu anne alınca ( arkasını toplayınca ), okul hayatında da insan doğa sevgisi hariç tutulup yarış atı gibi sadece öğretim hayatı oluşturulunca bu işler düzelmez. Bir nesil önce insanı, doğayı, sanatı ve tarihi sevecek. Bunlarda bizde olmadığı için çok zor. Kimse günümüz anne babaları çok bilinçli falan demesin. Ne yazık ki çocuğu susturmak için eline tablet telefon tutuşturan yetişmemiş bir nesil, yeni bir nesil yetiştirmeye çabalıyor. Nasıl olsa kamuda çalışıyorum, sırtımı sağlama aldım diyen bir eğitimci anlayışı var. Hal böyle olunca, bunu yapanların oranı da haber yapılan memleketlere göre fazla olunca o dediğin basit şeyler buralarda zor olur. Hep derim; eğitim, eğitim ve eğitim, önce buna ihtiyacımız var...

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • boşuna umutlanmayın.onlarda yasaklanan plastik kullanımı türkiyede fazlasıyla artacaktır.birileri zengin olmalı ama

  • AP, Avrupa Komisyonu'nun önünde ödenmesi gereken talep karşılığı. Buna göre, eşyaların üst kısımlarında bulunan buhar ve lekelerin çıkarılabilirliği ile ilgili bilgiler.UC browser SHAREit MX player


    Bunun yerine plastik, sigara filtrelerininin adını da 2025’e kadar yüzde 50, 2030’a kadar 80 puan uzaması talep edildi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi joshbarnes -- 31 Ekim 2018; 22:7:52 >




  • bu adamlar gavur değilmiydi ya?

  • Çok isabetli olmuş. Geleceğe dair güzel adımlar atıldığını görmek ümit veriyor.

  • boşuna umutlanmayın.onlarda yasaklanan plastik kullanımı türkiyede fazlasıyla artacaktır.birileri zengin olmalı ama

  • zzzz

  • quote:

    Orijinalden alıntı: OneMinuteTR

    Ülkemizde plastik poşetler yasaklandığında devleti suçlayıp isyan edenler olduğunu düşünürsek gerçekten çok haklısın
    internetin Turkiye de yayginlasmasi ve dogugan batiya gelen gocler Turkiye nin gelecegine balta vurdu.

    su yorumun 15 like almasi bile tamami ile icler acisi.

    plasti poseti mi yasakladi devletin?

    sattigi plastik posetten bile para koparmaya calisan devletin olmasin o Akpli ? plastik poset yasaklanmadi, plastik posete 1 lira ucret getirildi. neyin kafasindasiniz akpliler? yemin ediyorum ulkeye geri donsem , herhalde zeka geriligi yasiycam.

    ulkemde o kadar beyin var. hepsi harap oluyor ulkenin kirsal cehaleti yuzunden.
  • Zamanında bunları icat edenler de aynı adamlardı?Neyin muhabbetini yapıyorsunuz Allahaşkına siz?
  • Sanchez telefonunu kontrol eder. Watson'dan bir mesaj, "6'da bana gel, bütün bunlardan sonra biraz yalnız kalmaya ihtiyacımız var." Servin iç çeker. 'Haklı,' diye düşünüyor. "Ayrıca, ona Taylor ve kendimden bahsetmeliyim."

    Sanchez en seksi (ve en sürtük) kıyafetlerini giyiyor. Düşük kesim ve son derece kısa siyah bir elbise ve uyumlu topuklu ayakkabılar. Kırmızı rujunu sürerken iri göğüsleri sıkışıklıktan dışarı fırlıyor. Saat 6'da Sanchez Watson'ın kapısına doğru yürür. Watson kapıyı açar ve iş arkadaşına iştahla bakar.

    "Hadi gel," diyor sinsi bir sırıtışla. Beyaz dışında benzer bir şey giyiyor ve bir omzu açıkta. Sanchez masadaki mumları görünce mutlu bir şekilde iç çekiyor. O bir koltuğa oturur ve Watson da aynısını yapar.

    Yemeklerini yiyip şaraplarını içerken Sanchez gevşer. "Hey, Claire? Sana bir şey söylemem gerekiyor," diyor. Watson ayağa kalkar ve elini omzuna, parmağını dudaklarına koyar. Onu susturur ve eğilir. Dudakları tatlı bir öpücükle çarpışır. Bir süre birbirlerine karşı baskı altında kalırlar, Taylor işin içine girdiğinden beri yoksun oldukları basit zevkin tadını çıkarırlar. Gençlik tutkusu eğlenceliydi ama rahat tavırlarında çok daha şehvetli ve zevkli bir şey vardı.

    freeporn.ooo
    https://camjke.comcamjke.com





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.