Şimdi Ara

MIT'den hücre boyutunda robot üretimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
321
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  •  

    Massachusetts Institute of Technology – MIT’den bilim adamları, geliştirdikleri yenilikçi üretim tekniğiyle hücre boyutunda robotların seri üretimini mümkün hale getirdiklerini açıkladılar. Geçtiğimiz Temmuz ayında hücre büyüklüğünde robot geliştirdiklerini açıklayan bilim adamları, bu robotların tek tek elle üretildiklerini, bu nedenle üretiminin oldukça zahmetli ve buna bağlı kullanılabilirliğinin düşük olduğunu belirtmişlerdi.



    Yeni geliştirilen teknik “grafen”in yapısal özelliklerinden faydalanıyor. Araştırmacı ekibin başında yer alan Profesör Michael Strano, insanlar arasında hâkim olan düşüncenin aksine grafenin yumuşak bir madde değil kırılgan bir madde olduğunu, önceleri kendisine kırılgan bir maddeyle nano üretim yapacağı söylense buna inanmayacağını, çünkü bu tür maddelerde kontrolsüz kırılmaların meydana geldiğini belirtiyor.



    Grafenin bu olumsuz yönü üretim aşamasında adeta bir avantaja dönüşmüş. Alta serilen düz grafen tabakası üzerine delikli yapıya ve gerekli elektronik devreyi içeren polimer katman konulmuş. Polimerin üzerine konan ikinci grafen katmanı, polimerin çizgilerinde kırılma göstermiş. İkinci katman bununla kalmayarak alttaki grafen katmanıyla kendiliğinden yapışmış.



    Bu işlemlerin neticesinde üretilmesi kolay, hücre benzeri küçük yapıda ve mükemmel yuvarlaklıkta küçük robotlar meydana gelmiş. Robotlar o kadar küçük ve doğal bir yapıya sahipler ki Profesör Strano, birçok kişinin robotları mikroskop altında hücrelerden ayırt edemeyeceğini iddia ediyor.

     

    Ayrıca Bkz.Pentagon virüs yayabilen böcek ordusu kurmak istiyor
     

    Bugüne kadar geliştirilen mikro robotlar, temiz odalarda çok sayıda farklı üretim aşamasından geçerek üretilebiliyorken, bu yeni robotlar tek adımda basit bir işlemle üretilebiliyor. Bilim adamları üretim için sadece grafene bağımlı olunmadığını da belirtiyor. “Molybdenum disulfide” ve “hexagonal boronitride” gibi maddeler de grafen yerine kullanılabiliyormuş.


    Araştırmacılar robotlara sentetik hücrenin kısaltması olarak “syncells” adını vermişler. Robotlar veri alma, saklama ve iletme özelliğine sahipler. Testlerde hafızasına M, I ve T harfleri işlenen robottan daha sonra bu veriler alınarak işlenebilmiş. Üstelik robotlar veriyi saklamak için enerjiye de ihtiyaç duymuyorlar. Yine yapılan testlerde robotlar aylarca suyun içinde zarar görmeden kalabilmişler. Bu özellik elektronik devreler için alışılmadık bir durum.



    Robotların suyun sağlık şartları, insanın kan değerleri ve sağlık verileri, hastalık bio-işaretleyicilerinin tespit edilmesi gibi görevlerde kullanılabileceği belirtiliyor. Yeni ve zahmetsiz üretim tekniğinin birçok farklı alanda gelişmelere kapı açacağı, henüz yolun başında olunduğu ifade ediliyor.

     

     


     

     







  • Milenyum’da işler devletler için çok daha sarpasaracak.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Salıcan bunları kanserli hücrelere filan anında vücuttan atıcak hepsini.
  • yavaş yavaş insan oğlu kendi sonunu getirecek.

  • Bizimkilerde, yatsı namazından sonra tesbihâtı yapıp tesbihe üflenir mi üflenmezmiyi tartışsınlar...

  • Virüsler, bakteriler, yeni oluşmaya başlamış tümorler için harika olur bu .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Irishman

    Virüsler, bakteriler, yeni oluşmaya başlamış tümorler için harika olur bu .
    10 seneye çocuk boğazına kaçan iğneyi boğazda parçalara ayırarak ağızdan çıkaran

    yeterli parayı veren ergenlerin yüzlerindeki akneleri akne yuvasında temzilikçi misali zerresine kadar temizleyecek robotların üretilmesi sürpriz olmaz..

    neyse ya bize ne..

    bedeviye 2 fatiha okuyup geliyorum..

    sen bölümümüze geç..geliyorum..
  • Araplar kesin bu robotların bedevi versiyonunu yaptırır . Kefiyeli robot haha

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bölümde devam edelim..
    burda dayak kesin..bölümde 3 5 destekleyen var bari..
  • Teknoloji nereye gidiyor. Bu nedir...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • DH Misafiri D kullanıcısına yanıt

    Peki bizimkiler Rakı en iyi peynirle mi gider kavunla mı diye tartışınca...

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.