Şimdi Ara

Dünyanın ilk açık kaynak şarj adaptörü MintyBoost ile tanışın

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
531
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • DIY olarak da tabir edilen ve teknoloji marketlerde satılan pek çok sistem veya aksesuarı evinizde yapmanızı sağlayan setler son dönemde çok yaygınlaştı. Raspberry Pi gibi platformların da desteğiyle kendi kitlesini oluşturan DIY sistemler içerisinde dikkat çekenler de mevcut.


     


    MintyBoost özellikleri ve fiyatı


     


    MintyBoost adıyla geliştirilen bir DIY seti bir nane şekeri kutusuna yerleştireceğiniz bileşenlerle verimli bir USB şarj adaptörü hazırlamanızı sağlıyor. Üçüncü versiyona terfi eden MintyBoost satışa çıktı.


     


    Ayrıca Bkz.Exynos işlemcili Galaxy S10 versiyonları daha gelişmiş anakartlara sahip olacak

    Normalde kalem pillerle veya 9V pillerle hazırlanan USB şarj üniteleri mevcut. Bazıları Kickstarter üzerinde hayat bulmuştu. Bununla birlikte MintyBoost daha verimli ve ilk açık kaynak USB şarj seti olma özelliği taşıyor.


     


    Sette verimli bileşenler kullanıldığı için daha fazla enerji sağladığı belirtiliyor. İki adet AA pille çalışan adaptör 5V üzerinden 500mA enerji sağlayabiliyor. 6000mAh kapasiteye kadar çıkabilen adaptör uzun kullanım süreleri vadediyor. Modeli belirtilmemekle birlikte iPhone modellerini 3 veya 4 kez şarj edebilecek kapasitede olduğu vurgulanmış. Üstelik boyutları da oldukça küçük.


     


    20 Pound şeklinde bir fiyatı olan MintyBoost seti elbette herkese göre değil. Daha çok evde devre kartları ile uğraşmayı sevenler için güzel bir hobi olacaktır.


     







  • İyi güzel de normal aa piller 1500 mah bir işe yaramaz. Şarjlı olanlar da taş çatlasa 2500 mah. Nasıl 6000 mah'a çıkabiliyormuş merak ettim. Bunun yerine powerbank alırım. Useless



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crazywinner3 -- 24 Ekim 2018; 20:20:29 >
  • 500mA yı alsın da başına çalsın. 20 Pound'a gider QuickCharge 3.0 lı Xiaomi Mi Bank 3 alır, kalan parayla da gider yemek yersin.

  • crazywinner3 kullanıcısına yanıt
    yanlis bilgi degil. duracell aa piller 2850mah civari. iki adeti 6000mah a yaklasiyor. ama burda soyle bir oyun var, 1.5volt 6000mah. telefon bataryalari 3.7volt lipo batarya. yani o gucu 3.7volt olcegine cevirirsek ancak 2400mah ediyor. 5volta ceviren devredeki kayiplari ekledigimizde modern bir akilli telefonun yarisini dolduramaz.

  • yenilik gibi lanse edilmesi komik olmus. diy olarak gercek power bank yapmak isteyen varsa eski laptoplarin bataryasini kirsin. eski modellerin hemen hepsinden standart 18650 lipo bataryalar cikar.https://urun.n11.com/diger/powerbank-pil-sarj-5v-cikis-devresi-lityum-pil-koruma-kurulu-P277786395 su ufak sarj devresini bagladiginizda buyrun power bankiniz hazir. acikcasi benim kendi tercigim en guclu 18650 lipo batarya panasonic 3400mah modelinden 1 adet alip 12tl lik ufak power bank kutusuna koymak. devre kayiplariyla buyuk telefonlari full dolduramaz ama cok ufak. telefonla beraber rahatsiz etmeden pantalon cebine sigiyor. yolda yuk olmuyor. %80e yakin sarj yapip her durumda gunu kurtarmaya yetiyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darkaura -- 24 Ekim 2018; 21:8:4 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: darkaura

    yanlis bilgi degil. duracell aa piller 2850mah civari. iki adeti 6000mah a yaklasiyor. ama burda soyle bir oyun var, 1.5volt 6000mah. telefon bataryalari 3.7volt lipo batarya. yani o gucu 3.7volt olcegine cevirirsek ancak 2400mah ediyor. 5volta ceviren devredeki kayiplari ekledigimizde modern bir akilli telefonun yarisini dolduramaz.
    AA pillerin kapasitesi çekilen akıma göre değişiyor tek pilden 500mA çekildiğini farzedersek (ki gerilim yükseltildiği için daha fazla bile çekilebilir). Kapasiteleri 1500 mAh seviyesine düşüyor.
    http://professional.duracell.com/downloads//datasheets/product/Ultra%20Power/Ultra-Power_AA_MX1500.pdf
    Burda görüldüğü üzere 5 mA çekildiğinde 3500mAh bile olabiliyor ama kumandalar hariç kullanışsız.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crazywinner3 -- 24 Ekim 2018; 21:31:49 >




  • biraz saçma olmuş gibi. anladığım kadarıyla devreye pil takıp şeker kutusunun içine koyacaksın hepsi bu. ee o zamn bu ilkokul öğrencileri için satılan hazır devre zımbırtısı gibi bişey. bunu alacağıma gider powerbank alırım daha iyi. DIY dediğin şeyde gerçekten kendin bişeyler yapman lazım. hazır alıp yaptıktan sonra anlamı kalmıyor ki.





  • baryen B kullanıcısına yanıt
    sonuncu link 8 yıllık pardon

  • neden iphone 4? iphone xs max'ı bağlamaya yürekleri yetmemiş sanırım :D

  • 20 Pound a bunu yapacağıma gider powerbank alırım daha iyi. Yemişim açık kaynağını.

  • 10 senelik haberi alıp buraya yapıştırmak nedir ya.

  • baryen B kullanıcısına yanıt
    3. versiyon çıktı diye haberi yapılmış. 2010'da ilk versiyonu üretilmiş gördüğüm kadarıyla. Ama 3.versiyonun 2015'te incelemesi var. Kaldı ki kaynak linkte bile adamlar Iphone 5'e uyumlu artık demişler.

    Bu haber hangi akla hizmet siteye konmuş anlayamıyorum. Sitenin açık ara en kötü yazarı Ekrem71. Kendisiyle tanışıp, özel olarak tenkit etmek istiyorum.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.