Şimdi Ara

Merkür'e doğru yola çıkan BepiColombo, uzaydan ilk fotoğrafını gönderdi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
436
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • Avrupa Uzay Ajansı'nın (ESA) geçtiğimiz hafta Merkür'e gönderdiği 2 milyar Euro'luk uzay aracı BepiColombo, yedi yıllık dev uzay yolculuğuna start verdi. Bugün görevle bir açıklama yayınlayan ESA, BepiColombo görevinde her şeyin yoldunda gittiğini belirtti. Uzay ajansı ayrıca BepiColombo'nun uzayda yakaladığı ilk fotoğrafı da yayınladı.



    Yayınlanan fotoğrafta çok da özel bir şey bulunmuyor. Sağ tarafta MTM (Mercury Transfer Module) uzay aracının güneş panellerini, sol alt tarafta ise çok katmanlı yalıtım uygulanan güneş sensörlerini görüyoruz. Bunun haricinde ise tamamıyla uzayın karanlığı bizi karşılıyor. MTM, Merkür'ün yörüngesine yerleştirilecek olan Mercury Planetary Orbiter (MPO) ve Mercury Magnetospheric Orbiter'ı (MMO) taşıyor ve uzay araçları için bir destek görevi görüyor.



    Ayrıca Bkz.Avrupa ve Japonya'nın Merkür yolculuğu başlıyor: İşte dev görevin detayları

    Avrupa-Japonya iş birliği




    ESA ve JAXA'nın iş birliği içerisinde geliştirdiği BepiColombo görevinde iki farklı uzay aracı Merkür'ün yörüngesine yerleştirilece. Bunlardan birisi Avrupa'nın Mercury Planetary Orbiter (MPO) isimli sondası diğeri ise Japonya tarafından geliştirilen Mercury Magnetospheric Orbiter (MMO). Merkür'e ulaşılmasının ardından birbirlerinden ayrılacak olan bu iki uzay aracının farklı görevleri bulunuyor.




    MMO'nun öncelikli görevi isminden de anlaşılacağı üzere gezegenin manyetik alanını incelemek olacak. Bilim insanları Merkür'ün küçük boyutları ve katı halde olduğu düşünülen çekirdeği nedeniyle bir manyetik alana sahip olmasının alışılagelmişin çok dışında bir durum olduğunu söylüyor. MMO bu manyetik alanın davranışlarını ve güneş rüzgarlarıyla olan ilişkişini inceleyecek.



    Avrupa'nın MPO sondası ise gezegenin kendisini inceleyecek. MPO'nun Merkür'ün yüzeyinden çekirdeğine kadar her tarafını çok detaylı bir şekilde araştırması ve birçok soruya cevap vermesi bekleniyor. Gezegenin ilginç kimyasal yapısı ve Güneş'e bu kadar yakın bir konumda nasıl oluşup evrimleştiği gibi konularda çok değerli veriler elde edilecek.



    2025 yılında Merkür'e ulaşacak olan BepiColombo'nun en az iki yıl gezegenin yörüngesinde görev yapması bekleniyor. ESA ve JAXA'nın duruma göre görevin süresini uzatabilme ihtimali de bulunuyor.


      







  • Acaba neden hiç yıldız görünmüyor?

  • demin bir şeyi merak ettim ve hesap yaptım:
    dünya merkür arası 77000000 km (en yakın konum).
    7 yılda ulaşacağını düşünürsek yılda ortalama 11000000 km yol katedecek.
    11000000/365=30136 km günlük gideceği yol,
    30136/24=1255 km/saat hız.
    yani bir bakıma mach 1. abi yakıttan tasarruf etmek için bu kadar yavaş da gidilmez hani. tofaş mı bu. tabi benim hesaplama tamamen kedi ciğer ilişkisi içeriyor o ayrı ama hesap da ortada.

  • hayırlısı bakalım. güzel gelişmeleri bekliyoruz.

  • huso44 kullanıcısına yanıt
    Düz bir rotada gitmiyor araç, gezegenlerin yörünge izinden gidiyor yani dünyadan ayrıldıktan sonra güneş etrafında bir yörüngede ilerleyerek Merkür'ün yörüngesi ile kesişen bir rota izliyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kalzakath

    Acaba neden hiç yıldız görünmüyor?
    Basit optik. Şurdaki yazıyı okuyun

    https://www.kozmikanafor.com/uzaydan-cekilen-fotograflarda-nicin-yildiz-yok/


    @grafman09 Taş devrinde yaşayan sizler için aşılması mümkün olmayan birşey gibi görülebilir ancak 2018'de yaşayanlar için gayet mümkün ve sıradan birşey.
  • sadece şov. "bizde uzayadayız" demek için yapılmış bir proje.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: grafman09

    Bu mesaj silindi.
    aynen
    70 bakire, sarap akan nehirler...
  • cabriyo kullanıcısına yanıt
    Aştıklarına dair orjinal olan bir fotoğraf var mı? Yok, Adamlar kaç kez açıkladılar, en son 2011 senesiydi.. Daha çok araştırın.. Taş devrinde yaşayan biri olarak daha fazla okuduğum aşikar..
  • grafman09 kullanıcısına yanıt
    Sizin gibi bilimsel gerçekliği olmayan şeyleri Kuran'da geçiyor diye diretenler yüzünden insanların islamiyete bakışları değişiyor. Ben de müslümanım ve sizden utanıyorum. Kardeşim dinimizin ilk emridir "oku". Peygamberimizin hadisidir "ilim çinde de olsa gidip alınız". Bilime, bilimsel gelişmelere bu kadar düşman olmayın. Ona bakarsan Kuran'da dünyanın yuvarlak olduğunun, hatta yumurtaya benzetildiğini yani elips olduğunu yazdığını söyleyenler de var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ozeba O kullanıcısına yanıt
    Öğrendiklerin gördüklerinden ibaret ve bunlara inanıp sorgulamayan birisin.. Dünyanın yuvarlak olduğunu gösteren resmin nasıl yapıldığını da açıklayan Nasa, güldürmeyin insanı.. O kadar teknolojiye sahibiz, ama hala binlerce uydudan birini gözlemleyemiyoruz, çok garip değil mi? Ha diyeceksin nasanın görüntüleri var.. Hepsi kurmaca emin ol, bir resmin orjinal mi sonradan mı yapıldığını anlayacak kadar uzmanlığım var.. Evet dinimiz Oku der, biz arapça okuruz!! Sorsan fatiha suresinin anlamını 100 kişiden 10 u zor bilir..
  • Ecnebi nelerle uğraşıyor biz ise andımız okunsun mu okunmasın mı onunla uğraşıyoruz.
    Sanki andımızı okudun da uydu fırlattın !
  • grafman09 kullanıcısına yanıt
    Binlerce uydudan birini gözlemleyemiyoruz derken? Yapay uydulardan mı bahsediyorsun. Bulutsuz bir gecede denk gelirsen iss'in üzerinden geçtiğini çıplak gözle bile görebilirsin dostum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tek dayanagınız Iss onu da güya.. gözlemleyen bir kişi var. Bir kaç farklı versiyonunu izledim.. Sen de gözlemle 2. Ol :) komik şey seni... Türksat var onuda görelim milli gururumuz.. Yetmiyor mu teknolojimiz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: grafman09

    Tek dayanagınız Iss onu da güya.. gözlemleyen bir kişi var. Bir kaç farklı versiyonunu izledim.. Sen de gözlemle 2. Ol :) komik şey seni... Türksat var onuda görelim milli gururumuz.. Yetmiyor mu teknolojimiz?
    Burda böyle saçmalamaktansa gidip gökyüzüne baksaydın ISS'i görebilirdin. Doğruyu öğrenmek yerine niye saçmalıklarına sarılmaya devam ediyorsun ?

    Aç ISS'in konumunu gösteren bir siteyi, evinin tepesinden geçerken bak. Kim diyor bir kişi gözlemlemiş diye ? Koskoca istasyonla televizyon uydusunu nasıl kıyaslıyorsun o da garip, ama jeosenkron yörüngedeki uyduları gayet de kolay fotoğraflayabilirsin.

    https://www.skyandtelescope.com/observing/how-to-see-and-photograph-geosynchronous-satellites/




  • Sirkadyen S kullanıcısına yanıt
    Saçmalık mı? Dünyanın tamamını gördüğümüz resmin nasıl photoshop yapıldığını yapan adam anlatıyor, tabi şekline girmiyor. Ayrıca 1940 larda fırlatılan roketlere onların çektiği birleştirilmiş resme de bir bakın,, herşey daha farklı görünüyor.. Birde,, Uçaklar dünyanın çeşitli bölgelerinde kör uçuş yapar, Atlantik gibi.. Uydu varsa neden kör uçuş yapıyor adamlar? Yoksa gps uyduları yok mu?
  • Sirkadyen S kullanıcısına yanıt
    Rahmetli bill armstrong basın toplantısını izleyin. Soruyor basın mesubu, Yıldızları görmedim diyor, aniden yanındaki söze girip evet ben gördüm diyor, adamın ifadesinden anlarsınız, bill armstrong aslında gerçeği söylüyordu..
  • grafman09 kullanıcısına yanıt
    Eminim öyledir, yıldızlar yok gezegenler yok dünya dediğimiz şey de bilgisayarın anakartı hepimiz matrikste yaşıyoruz aslında

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.