Şimdi Ara

Exynos işlemcili Galaxy S10 versiyonları daha gelişmiş anakartlara sahip olacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
500
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Son yıllarda akıllı telefonlarda donanım bileşenlerinin yerleştirildiği anakart veya devre kartı dediğimiz parçaların geliştiğini görüyoruz. Daha verimli işleyiş ve daha optimal tasarım açısından standart devre kartı yapıları SLP adı verilen daha gelişmiş yapılara dönüşüyor.


     


    Daha gelişmiş anakart


     


    Çok katmanlı SLP devre kartı yapıları daha verimli elektrik iletiyor, enerji tasarrufu sağlıyor ve bir miktar daha az alan kaplıyor. Bu üç faktör zaten amiral gemisi akıllı telefonlar için olmazsa olmazlar arasında yer alıyor.


     


    Geçen yıl Apple’ın iPhone 8 serisi ile SLP formuna geçiş yaptığını ve L şeklinde bataryalar kullanarak daha verimli bir yapı elde ettiğini biliyoruz. Samsung da Galaxy S9 serisi ile birlikte benzer bir tasarım anlayışına geçiş yapmıştı.


     


    Ayrıca Bkz.6 kameralı Honor Magic 2 detaylanıyor

    Gelecek yıl piyasaya çıkmasını beklediğimiz Galaxy S10 serisinde ise daha gelişmiş bir SLP yapısına yer verileceği ifade ediliyor. Exynos yonga seti barındıran versiyonlarda bu SLP devre kartları kullanılacak. Özellikle ekrana entegre parmak izi okuyucu gibi yenilikler için Samsung’un daha iyi bir SLP kartına ihtiyaç duyduğu belirtiliyor.


     


    Yeni yapı için Samsung Electro-Mechanics, Daeduck GDS ve Korea Circuit üreticileri ana tedarikçi durumunda. Bunun haricinde 6 üreticinin de standart devre kartı yapılarını tedarik ettiği dile getiriliyor.


     


    Diğer taraftan kötü haber ise Snapdragon yonga setinin teknik imkansızlıklar nedeniyle SLP yapısına izin vermemesi. Snapdragon yonga setli Galaxy S9, S9+ ve Note 9 modellerinde SLP yapısı tercih edilmedi. Aynı şekilde Snapdragon yonga setli Galaxy S10 versiyonunda da aynı durumun geçerli olduğu ifade ediliyor. Performans konusunda önemli bir farkı olmasa da Samsung’un Galaxy S10 versiyonları için daha fazla tasarım çalışması yapacağı aşikâr.


     







  • Yonga pakedi neden SLP yapısına izin vermez ki? Nedir yani sebep acaba?

  • Exynoslu note3 kullanıcısı olarak söyliyim, exynos pişmanlıktır.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: sepulnation

    Exynoslu note3 kullanıcısı olarak söyliyim, exynos pişmanlıktır.
    Merak ettim 5 sene oncesinin islemcisi ille simdiki islemciyi nasil kiyaslayabiliyorsun?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sepulnation

    Exynoslu note3 kullanıcısı olarak söyliyim, exynos pişmanlıktır.

    Hocam o zamanlar kötüydü lakin Galax S6 serisi ile gelen Exynos 7 platformundan sonra düzeldi. Şimdi Android kolunda tek çekirdek performansı olarak en iyisi Exynos 9810

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sepulnation S kullanıcısına yanıt
    Exynos7420'li bir cihaz kullanıcısı olarak Exynos aşktır.
  • Zorla kendi işlemcisini sattırmak için nedenler yaratıyor adamlar. Hadi onu geçtim de bunları bu kadar zorlayan firma acaba işlemci kaynak kodlarını yayınlayacak mı acaba ?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Türbülans Havayolları A.Ş

    Merak ettim 5 sene oncesinin islemcisi ille simdiki islemciyi nasil kiyaslayabiliyorsun?

    Alıntıları Göster
    Şöyle kıyaslıyorum...

    Mevcut telefonum note 3 exynos işlemcili 3 gb ram li ve idare eder bir grafik işlemciye sahip. Telefonun dokunmatiği ve tüm bileşenleri sorunsuz. Severek kullanmaya devam etmekteyim. Lakin artık malumunuz android 5.0 ile pek birsey yapılmıyor. Kendisini 4 bucuk yıldır kullanmaktayım ve pili bile sorunsuz 1 güne yakın gitmekte. Kendim matematik öğretmeni olarak kalemini sürekli kullanıyorum. Derse gelen öğrencilerde sürekli özellikle j5 c5 falan görüyorum. Merak ettim baktım özelliklerine. Hala benim note 3 bunlardan bazi noktalarda üstün. Ya arkadaş bende ram bile 3 gb. Ama adamların makina akıyor. Madem yazılım atayım dedim. Ama yok exynos luysa atılamıyor. Snapdragon olsa oreo bile yüklenecek telefon ama buna atılamıyor. Yani demem o ki. Eğer bir telefonu benim gibi ihtiyaçlarınızı karşılamak suretiyle sonuna kadar kullanan biriyseniz evet exynos pişmanlıktır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • s6 edge plus ile exynos kullanıyorum seri ilk çıktığından beri , henüz ulan ben böyle işlemcinin demedim her işimi görüyor zaten sürekli güç tasarrufu modunda.O haliyle yetiyor. Hafıza dolduğundan dolayı sanırım bu aralar 1-2 kere tekledi böyle anlık ama kaç sene olmuş. Sanırım arkadaşların da dediği gibi siz eski exynos lardan bahsediyorsunuz.

  • sepulnation S kullanıcısına yanıt
    Dediğiniz gibi Snapdragon'ların önyükleyicinin açılması ve kodların da ulaşılabilir olması ile böyle bir imkanları var. Ben de Snapdragon'lu Samsung S5 kullanıyordum ki S8'e terfi ettim. Özlediğim tek nokta modem Qualcomm olduğu için Network Signal Guru ile şebeke verilerine net ulaşabilmekti, artık o imkan yok. Çünkü Samsung modemlerinin detaylarını bilmiyorlar, bilseler de sınırlı sayıda cihaza hitap ettiği için uğraşmak istemiyorlar. S5'te 2GB RAM vardı, işlemci yeterli olsa da RAM yetersizdi ki geçişi o sebeple yaptım.
    Ha o J serisi galaksilerin de eski amiral gemilerine göre hala zayıf olsalar da işlemcilerdeki ve Android'in adam edilmesi ile oldukça iş yapıyor hale geldiği ortada. Sizin yapacağınız o zamanki Samsung arayüzünden kurtulup daha hafif bir ana ekran vs. kurarak başlamak olabilir.
  • note 3 icin exynos chipsetlı xda developers forumunda romlar var benım gordugum en son 7.1.1 vardı

  • Exynos 8895'li bir cihaz kullanıcısı olarak Exynos aşktır.
  • Exynos işlemci gelişmeye başladı. Evet note 3 de cpu özellikle modem konusunda zamanında yeterliydi ama özellikle sizin bahsettiğiniz sıkıntıdan daha önemli olan 4g desteklememesidir. Geliştiricilerin snapdrogan tercih etmeleri sadece Samsung'un suçu değil. Benim duyduğum kaynak kodları çok geç paylaşılıyor denilmişti bir ara bende bir dönem yazılım yükleme ile ilgilendim. yüzeysel bilsemde 100 den fazla custom rom yüklemişliğim vardır. Az da olsa Exynos işlemcili rom bulabiliyordum. Garanti kapsamında olmayan bir durum için Exynos işlemciye pişmanlık demek heleki şuan ki üstünlüğü konusunu düşünürsek yanlış bir yorum olmuş.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Valla bilmediğim baya bisey öğrendim. Exynos hakkında da ön yargım kırıldı. Tesekkurler valla.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.