Şimdi Ara

Avrupa Birliği, Microsoft'un GitHub'ı satın almasını onayladı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
278
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  

     
    Yazılım dünyasında ayrıcalıklı bir konuma sahip olan GitHub, uzun süredir maddi sıkıntılar çekiyor ve yönetim tarafında sorunlarla mücadele ediyordu. Açık kaynak kodlu projelerin büyük bir kısmına ev sahipliği yapan platform, haziran ayında Microsoft ile masaya oturmuş ve Microsoft'un satın alma teklifini kabul etmişti. Yaklaşık 7.5 milyar dolarlık satın alma anlaşması; GitHub'ın ve rakip platformların geleceği açısından AB'de rekabetten sorumlu organlar tarafından inceleniyordu. Geçtiğimiz günlerde yapılan açıklama ile satın almaya onay verildi.


     

    GitHub'ın mevcut yapısı korunacak 

    Satın alma anlaşmasının duyurulması yazılım dünyasında pek de olumlu karşılanmamıştı. GitHub'ı kullanan pek çok kişi Microsoft'un şeffaf olmayan yapısını vurgulayıp tekel haline gelmek istediğini belirtmiş ve GitHub'ın bir daha asla bağımsız bir platform olarak yazılımcılara ev sahipliği yapamayacağını dile getirmişti. Buna karşılık AB'deki yetkili organlar bu fikre katılmıyor.


     

    Rekabetten sorumlu organlar, Microsoft'un ''GitHub'ın açık doğasını baltalayacağı'' yönünde herhangi bir endişe taşımıyor. Microsoft CEO'su Satya Nadella'nın geçtiğimiz aylarda yaptığı açıklama da bu kararda etkili olmuş gibi görünüyor. Nadella, GitHub'ın mevcut yapısını koruyacağını, açık bir platform olarak kalacağını ve bağımsız bir yapıya sahip olacağını vurgulamıştı. 


     

    Avrupalı yetkililer Microsoft'un tekel olacağı yönündeki düşünceleri de yerinde bulmuyor. Yetkililere göre GitHub'ın rakipleri satın almadan sonra da haksız rekabet uygulamalarıyla karşı karşıya kalmadan çalışmaya devam edebilir. 








  • Hadi Github kötü yönetim yüzünden parasız kaldı da MS Niye satın almış madem dokunmayacak? Hayır kurumu mu MS?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • haberi gazetelerden 2 gün önce okuduk...

  • Kullanıcılar alternatif yerlere, bu haberin dedikodusu çıktığı gün geçmeye başladılar bile...
  • Dokunmayacak ama almış. Sonrasında ne yapar eder batırırlar.

  • Son zamanlarda bir çok kişinin Github'dan Gitlab'a geçmesinin sebebi buymuş demek. Microsoft'un amacı belli,açık kaynağın önünü kesip sunuculardaki Linux egemenliğe son vermek.

  • Github’u bırakıp kendi GıyasettinHub’ımıza geçelim.



    Yerli ve milli yapalım. Ajahahaha

  • 2 sene içinde microsoft github' daki açık kaynak yazılımları kendi yazılımlarına entegre edip patent aldığında o yetkililer ne yapacaklar peki. ms' den bahsediyoruz burada, nereye el atsa kurutan ve rakiplerini yoketmek için her haltı yiyen firmaların en ünlüsünden.


    bu kararı onaylayan yetkililer ileride bir aksilik, tekelleşme olduğunda sorumluluk alacak mı? yandı gülüm keten helva mı diyecekler.


    avrupanın sayılı markalarından nokiayı batırmış, yazılım tekeli ve dinleme/veri skandalı geçmişi olan, tamamen kapalı kutu firmaya onay verecek kafayı yapacak ne kullandılarsa artık. resmen kurda kuzu emanet etmişler.

  • Yanlış karar vermiş Avrupalılar.Microsoft,açık kaynağa darbe vurabilir bu gidişle.

  • GitLab'ın birbirinden güzel özelliği varken kim hala github kullanır ki? github benim için halk kütüphanesi sadece. ciddi iş yapacaksam gitlab'e geçiyorum hemen.

    private repository, ci/cd tool'lar, task açma ve atama, auto devops bir sürü tool, docker repo, kubernetes bağlantısı vs. vs. vs. bir sürü şey.

    bir projenini ihtiyacı olan her şey var. amele gibi sonar kur, jenkins kur, jira satın al kur, onu al kur,bunu al kur derdi yok. aç bir GitLab hesabı her şeye sahip ol.

    GitLab ile proje yapmak bile mutlu ediyor insanı valla. o kadar çok iş yükünü senin elinden alıyor ki insanın proje yapası geliyor.

    gideyim de bir proje yapayım en iyisi.

    github'da sürünenlere selam.

  • Github ı da kurutacak bu belli oldu.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.