Şimdi Ara

Sony blok zinciri tabanlı DRM teknolojisi geliştiriyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
200
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Günümüzde telif hakkı içeren dijital eserlerin ve içeriklerin korunması amacıyla kullanılan yöntemlerden birisi olan Digital Rights Management DRM, yakın zamanda blok zinciri teknolojisi ile entegre oluyor.


     


    Yeni bir ilgi alanı doğuyor


     


    Mayıs ayında patent başvuru yaptığı ortaya çıkan Sony, blok zinciri tabanlı DRM çözümünü resmi olarak tanıttı. Blok zinciri DRM teknolojisi çok daha güvenli bir koruma ve saldırılara karşı daha güçlü bir yapı sunacak.


     


    Ayrıca Bkz.MediaTek Helio P70 daha gelişmiş bir yapay zekâ sunacak

    Oyun sektöründe blok zinciri teknolojilerine olan ilgi giderek artıyor. Yakın zamanda EA blok zinciri teknolojisi geliştirecek SEED adında bir bölüm kurmuştu. Ubisoft ise blok zinciri tabanlı bir oyun ve yeni bir gelir modeli üzerinde çalışıyor. Diğer taraftan KryptantCrab oyunu da haftaya indirmeye sunulacak.


     


    Bununla birlikte Sony şimdilik oyun sektörünü düşünmüyor. Zira blok zinciri DRM teknolojisi Global Eğitim bölümü tarafından kullanılacak. Sony eğitim içeriklerinde yeni teknolojinin büyük fayda sağlayacağını belirtiyor. Ayrıca blok zinciri bir paket servis olarak sektör firmalarına da satılacak.


     


    Diğer taraftan Sony’nin yeni teknolojisini oyun alanına da taşıyacağını söylemek yanlış olmaz. Muhtemelen eğitim alanında yeterli olgunluğa ulaştıktan sonra yeni bir versiyon ile DRM teknolojisi PlayStation ekosistemi ve Network ağına da gelecektir.


     







  • Zamlar ve yeni gelecek zamlardan sonra ne üretilirse üretilsin Türkiyem için hayal artık. Ancak okuyarak avuturuz kendimizi.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.