Şimdi Ara

Tokyo teknoloji fuarında koku ve stres sensörleri tanıtıldı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
160
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • Tokyo'da 16-19 Ekim 2018 tarihleri arasında düzenlenen CEATEC 2018 teknolji fuarında sensör teknolojisinin ne denli geliştiği gözler önüne serildi. Üreticiler stres seviyelerini, ruh halini, duruşu, performansı ve hatta kokuyu ölçebilen en son teknolojiye sahip sensörlerini tanıttı.

     


    Sensörler hayat kurtaracak


    10 yıl önce teknoloji fuarlarında dev ekranlar ve eğlence sistemleri görücüye çıkarılırdı. Ancak artık bu teknolokilerin yerini insan vücudunu analiz edebilen yeni teknolojiler alıyor. Elektronik devi Panasonic, bir insanın oturma pozisyonunu, ne kadar terlediğini, stres seviyesini ve yüz ifadelerini analiz edebilen bir sensör prototipi sergiledi ve bu sensörün bir hava yolu pilotu veya uzun mesafe kamyon veya otobüs sürücüleri için yararlı olabileceğine dair bir sunum gerçekleştirdi.


    Elektronik bileşenleri üreticisi Murata ise fuara, nabız hızını ve sinir sistemini ölçmek için başparmak ile işaret parmağı arasında bir dakika tutulan küçük bir cihazla katıldı. Firmanın sözcüsü Takashi Hayashida, "Bunu çok yakında şirketlere satmaya başlayacağız, böylece çalışanlarının ne kadar stresli olduklarını ölçebilecekler. Ulaşım ve taksi şirketleri özellikle ilgileniyor." şeklinde konuştu.

     

    Konut ekipmanları firması Lixil ise banyoda gerçekleşen ani ölümleri azaltmak için su sıcaklığını, nabız ve vücut ısısı gibi hayati belirtileri ölçebilen bir küvet sensörü geliştirdiğini duyurdu.

      







  • Iddia ediyorum stres sensorunu 3 snde yakabilirim gecenin bu saatinde bile stres ensemden komple kafamin arkasina kadar agri yapiyor resmen orda litre litre stres dolasiyor bunu hissedebiliyorum

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.