Şimdi Ara

Dual Turbo teknolojili Vivo Z3 duyuruldu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
337
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Oppo’nun ardından kardeş firma Vivo da kendi performans hızlandırma sistemini duyurdu. Dual Turbo teknolojisi ilk kez firmanın özellikleri ile dikkat çeken yeni akıllı telefonu Vivo Z3 modelinde kullanılacak.


     


    Vivo Z3 özellikleri ve fiyatı


     


    6.3 inçlik IPS LCD ekranında 2340 x 1080 çözünürlük sunan Vivo Z3 modeli su damlası çentik tasarımına sahip. Çentik içerisinde kızılötesi tabanlı bir yüz tanıma sistemi mevcut. Metal çerçeve ve cam kaplama tasarımını tercih eden model 8.1mm kalınlık değeri sunuyor.


     


    Telefon iki farklı yonga seti ile piyasaya çıkacak. Snapdragon 710 ve Snapdragon 670 son dönemin en iyi orta üst seviye yonga setleri olarak gösteriliyordu. Her ikisi de hemen hemen aynı özelliklere sahip. Bu bakımdan performans açısından önemli bir fark yok. Kirin 710 yonga seti bir miktar daha hızlı ve 10-bit HDR desteği sunuyor.


     


    Ayrıca Bkz.Çentikli Huawei Mate 20 RS Porsche Design duyuruldu

    Vivo Z3 ayrıca firmanın Dual Turbo teknolojisini taşıyan ilk model olacak. Dual Turbo gerek oyunlar olsun gerekse sistem ve uygulama performansı olsun belirli senaryolara göre donanım bileşenlerinin frekanslarını otomatik olarak ayarlayabiliyor.


     


    Oyunlarda ise daha akıcı bir tecrübe sunan özel oyun modu devreye giriyor. Ayrıca oyun oynarken yüzen pencerede videolar izleyebilmek, özel bir sanal oyun kontrolcüsü ve titreşimli geri bildirimler önemli özellikler arasında.


     


    Telefonun arka kısmında 16MP+2MP çözünürlüğünde çift kamera, ön kısmında ise 12MP çözünürlüğünde özçekim kamerası yer alıyor. Yapay zekâ çekimlerde otomatik olarak en iyi ayarları yapıyor.


     


    3315mAh kapasiteli batarya ise çift kontrolcülü hızlı şarj teknolojisi sunuyor. Böylece telefona ihtiyacı olan en verimli akım seviyesi sağlanıyor ve aşırı ısınma durumları sürekli kontrol ediliyor. Telefonun fiyatlandırması şu şekilde:


     


    Snapdragon 670, 4 GB RAM + 64 GB depolama – 230$  


    Snapdragon 710, 6 GB RAM + 64 GB depolama – 274$


    Snapdragon 710, 6 GB RAM + 128 GB depolama – 332$


     



  • X21 UD kullanıyorum. Umarım Vivo Turbo bu cihaza da gelir.

  • Nedir bu turbo sevdası egzosda takalım tam olsun

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • GLOBAL YAZILIM VARMI BUNDA ?

  • En güzel tasarımlar Vivo telefonlarında.

    Bu markanın kamera kalitesi nasıl oluyor?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • teknokaptan kullanıcısına yanıt
    Gürcistan da resmi olarak satılıyor. Bence vardır

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bize gelmedikten sonra...

  • berkaykas28 B kullanıcısına yanıt
    Kamera kalitesi nasıl, Sony kamera mı kullanıyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • talsuv61 T kullanıcısına yanıt
    Sony olması lazım. Kamera kalitesi bana göre çok çok iyi. Gece çekimlerinde bir nebze kalite düşüyor ama ışığın yeterli olduğu alanlarda muazzam performans sergiliyor. Ön kamerada da iPhone benzeri, Stüdyo modu vs var. Buradaki Nex incelemesini izlediyseniz benzer şeyler bu cihazda da var. Zaten Vivo'nun sloganı, kamera ve müzik. Ses konusunda da oldukça başarılı. AKM AK4376 ses çipi var ve kulaklık için ekstra amfi ile güçlendirilmiş. Kullandığım JBL j33i kulaklığın gücü çoğu zaman yetmiyor. Daha önce kullandığım ve hâlâ elimde olan LG V30+'a göre HIFI olayı çok iyi. Bence piyasadaki en iyi ses Vivo'larda. X20Plus da kullandım Haziran'da. Aynı güçlü ses onda da vardı. Bu kıyaslamaları LG V30+, OnePlus 5T, HTC U11 ve +, Note 8 ve S8+, Vivo X20 Plus, Nubia Z17S ve gerek var mı bilmiyorum ama iPhone 7/7plus'a göre yapıyorum. Hepsini kullandım bu cihazların. Bu arada telefoncu değilim, öğretmenim. :) Bu cihazın tek eksiği kapalı sistem olması ve global sürümün sıkıntı çıkarması. Google Play vs çok kolay yükleniyor. Ama uygulama izinleri vs uğraştıyor ilk seferde. Android Pie beta yüklemek istedim lakin güvenlik güncelleştirmesi daha eski diye izin vermedi. India romu için de aynı şey geçerli. Downgrade olayını kapatmışlar. Konu da açtım ama kullanan yok sanırım. Geliştirici desteği de sınırlı. Pek bir kaynak bulamadım maalesef. Pie için Vivo geliştirici platformunda sdk ve uyumluluk testleri başlamış, Kasım'da güncelleme gelecek galiba.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • berkaykas28 B kullanıcısına yanıt
    Çok güzel açıklamışsın.

    Zil sesi seviyesi nasıl ve doğru anladıysam Global sürümü var yani.

    Kapalı sistem olması benim için sorun değil çünkü hiç uğraşmam öyle şeylerle.

    Bir de sanal tuşlar yerine jest hareketleri kullanılabiliyor mu?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi talsuv61 -- 18 Ekim 2018; 20:18:54 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • talsuv61 T kullanıcısına yanıt
    Mono hoparlör var. Ses çok yüksek değil ama kaliteli. Zil sesi, müzik vs çok rahat duyuluyor kalabalık ortamda dahi. Mesela OnePlus 5T'nin mono hoparlörü daha yüksek ses veriyor ama daha tiz. Bunda baslar da mono hoparlöre göre gayet iyi. Detaylar kaybolmuyor. Tuşlar kapatılıyor. Zaten X20 Plus'da da vardı. Z17S ile ilk defa kullandım ve alışkanlık yaptı. Tam ekran kullanıyorum. Jestler standart BBK. Yani sol veya sağ geri, ortadan kaydırma ana ekrana dönüş, ortadan basılı tutarak kaydırma multitasking. Zamanında Jolla Sailfish ile jestleri tanıtmıştı, piyasa yeni geçmeye başladı. Ben mekanik veya yazılımsal tuşlardan haz etmiyorum. Benim için çok iyi bu şekilde. Parmak izi düzgün çalışıyor ama fiziksel tuşlara göre bir tık geride. Yanlış bilmiyorsam bu 3. nesil. X23 ile 4. nesile geçildi. 5/6 ile inanılmaz hızlanacak gibi duruyor. Parmak izi tanımlı olmasına rağmen çok kullanma şansım yok, çünkü cihaz yüzümü gördüğü an açılıyor. Kızılötesi sensör ile çok karanlık ortamda dahi hızlıca açılıyor. Gerçekten çok ama çok hızlı. Genel performansı da çok iyi cihazın. Sadece ram yönetimini sevmiyorum. Hangi uygulamanın kapatılmaması gerektiğini ben seçiyorum. Çinli üreticilerin böyle bir takıntısı var. Anlamadım henüz. S660 aie işlemci özellikle kamera konusunda öne çıkıyor. Jovi adında bir asistan var. Kamera'da yapay zeka çalışıyor ve sahneyi algılayıp ayar yapıyor. Portre modu çok başarılı ve çekildikten sonra dahi düzenleme ve öne çıkarılacak obje seçilebiliyor. Jovi aynı zamanda futbol, hava durumu, drive modu, oyun modu vs ile de uğraşıyor. Tek sevmediğim kısım oyun modu. PUBG oyunuyorum ve oyun modu henüz desteklemiyor. Oyunda biri aradığında ekranı kaplayan bir arama geliyor. Oyun deneyimi kesiliyor. Şarjı çok hızlı doluyor. OnePlus gibi Dash kablo ve adaptör seçmiyor. Mi 2. Nesil powerbank ile bile Dual engine şarj başlıyor. Çabuk doluyor. Şarjı Oneplus'a göre daha kötü. Büyük fark yok ama sanırım uygulama yönetiminde sorun var. Güç tasarrufu açık bıraktığım gece %30 kayıp yaşadı, güç tasarrufu kapalı olduğu gece ise sadece %3. Yazılımda bir sıkıntı var. Anlamadım. Çentik konusuna soğuk olanlardanım. Her ne kadar ekran deneyimi iyi olsa da çentik gözüme batıyor. Kasa kalitesi iyi ama arka cam çabuk çiziliyor. Mate 10 Pro kullandım, ondaki Amoled berbat ötesiydi. Micro USB kullanıyor ki bana göre en kötü yanı bu. Vivo ısrar ediyor ve sebebini de bilmiyorum. Son nesil cihazlardan sadece Nex type c ile geldi. Diğerleri micro. Ekran amoled. Kaliteli bir panel. Güneş altında da oldukça parlak görünüyor. Belki stok tüketiyor. :) Açıklamaya çalıştım hocam. Sormak istediğiniz bir şey olursa, yardımcı olmaya çalışırım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.