Şimdi Ara

Dokuzuncu nesil Core işlemciler ile 128GB RAM dönemi başladı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
954
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • AMD’nin pazar payı kapmamasına yönelik olarak önemli hamleler yapmaya devam eden Intel son olarak dokuzuncu nesil Intel Core serisi ile Xeon işlemcilerini piyasaya sürmüştü. Yeni seriden sürpriz haberler gelmeye devam ediyor.


     


    Dokuzuncu nesle ilgiyi arttırabilir


     


    Firma tarafından yapılan açıklamaya göre dokuzuncu nesil Intel Core serisi işlemciler 128GB kapasiteye kadar RAM bellek desteği sunabilecek. Daha önce bu seviye 64GB ile sınırlıydı ve üzerine çıkmak isteyenlerin Xeon işlemcilere yönelmesi gerekiyordu.


     


    Ayrıca Bkz.Intel görsel bilişim hızlandırıcı kartlarını duyurdu

    128GB kapasite desteği için anakartınızda 4 adet DIMM slotunun olması gerekiyor. Bu tür konfigürasyonlar ise oldukça pahalı. 4 slotta 64GB RAM bellek için 500$ civarında bir para harcamak gerekiyor. 128GB kapasite ise 1000$ üzerine çıkacaktır.


     


    Söz konusu bellek desteği elbette son kullanıcılar için pek bir anlam ifade etmeyebilir zira bir belleğe neredeyse bir sistem parası vermek kolay değil. Daha çok yüksek RAM kapasitesi için iş istasyonu gibi çözümlere yönelen profesyoneller bu destek sayesinde standart Intel işlemcilere ilgi gösterecektir.


     







  • "Dokuzuncu nesle ilgiyi arttırabilir"

    Direkt ram miktarıyla ilişkili iş yapılan sektörlerde tercih edilebilir belki, o da Xeon'un işlem gücüne ihtiyaç duyulmuyorsa... Bunun dışında 9.nesil i9'un maksimum ram kapasitesi nedeniyle ilgi göreceğini pek sanmıyorum.

  • CWaRRioR kullanıcısına yanıt
    Yüksek Ram miktarını sunucu / iş istasyonu karşılıyor normalde. Sanmıyorum ki şirketlerin sırf yüksek Ram desteği için bu işlemcileri alsınlar.

    7/24 (aylarca belki de yıllarca kapanmadan) stabil sorunsuz çalışacak sistemler gerekiyor şirketler için. Bu da sunucu / iş istasyonu sistemlerinde mevcut.

    quote:

    "Dokuzuncu nesle ilgiyi arttırabilir"


    İlgi artacaksa bile, bu şirketler tarafından olmaz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Dominic_Toretto_ -- 17 Ekim 2018; 15:30:54 >
  • 16 GB günümüz oyunları için yeterliyse kimse fazlasını almaz "en iyi oyun işlemcisi" diye pazarlanan bir üründe. Ram miktarını artırana kadar PCI lane sayısını artırsaymış daha makbule geçermiş.

  • Yıllardır beklediğimiz haberdi, ohh artık rahat rahat 128 gb takabileceğiz.
  • Benim bilgisayarın kasası pro2000 5 kiloluk harddiski var ve depolama alanı 38gb.Bu tür gelişmeler beni sevindiriyor ama nasıl bu ivmeyle teknoloji gelişiyor şaşırıyorum

  • 16 Gb ram almak bile zorken 128 imkansız. Bir zamanlar 4 gb Rami 50 liraya almıştım dolar 1.75TL'di.

  • En son kısımda yazdığı gibi iş istasyonları için daha ideal bir işlemci olarak görülebilir diyor yani hedefinde ki yerlerden biri iş istasyonları bizler değiliz

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • dr20mouse kullanıcısına yanıt
    2011 olması lazım, 2x4 8GB 1600 Mhz DDR3 kit 80 Lira'ya almıştım.
  • siyonizm é hayır !

  • dr20mouse kullanıcısına yanıt
    işte o fiyat aralığındayken ! ben gittim aldım :D
  • Bende o zaman aldım ama şimdi 16 gb ddr4 ram'e 1500 lira vermek içimden gelmiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • _Dominic_Toretto_ kullanıcısına yanıt
    Bende en son 2013de almıştım 4 gb 50 liraya işte.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • fiyat performans bazinda cop ....
  • İntel ilk önce pcı express hatlarındaki dar boğazı gidersin, 2-ekran kartı takıyorsun 1x hatlar iptal olup kart çöp oluyor, ben ne anladım o zaman ram kullanımını ek işleme düşüremeyip ihtiyacımı karşılamadıktan sonra, boş boş beklesin adıda bilgisayarımın ram kapasitesi yüksek her türlü iş yaparım mantığı var, sunucu tarafında kırpılmamış anakartlar üretilirken bu yeni tasarlanan ürünler son özellikli olduğu halde genede kırpılmış ve basit kartlar olarak piyasaya sürülüyor, o kadar para bayılıyoruz ve elde var sıfır, bunun akla mantığa sığacak bir tarafı yok, o yüzden boş muhabbetler bunlar...
  • İsterse 999 gb olsun ECC desteği i serisine gelmedikçe ne anlamı var bu kadar ramin? Böyle bir sistem kuracak adam zaten makineye kritik derecede bağımlıdır içerik üretiyordur en ufak hata kabul edilemez. iMac Pro'lara bakın mesela...
  • 32gb ddr 4 kulanıyorum 4x8gb daha %50 kullanımı bile göremedim oyunlar 6gb civarı kullanıyor 1080p ultrada 128gb çok gereksiz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.