Şimdi Ara

Ön yüklü Google uygulamaları politikası değişiyor, telefon fiyatları artabilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
51
Cevap
0
Favori
1.716
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • Avrupa Komisyonu’nun kendi uygulamalarının mobil cihazlarda ön yüklü olarak gelmesi konusunda tekel kurduğu ve haksız rekabet oluşturduğu suçlamasıyla Google’a kesilen 5 milyar dolarlık ceza Android ekosistemine zam olarak dönebilir.


     


    Yeni bir uygulama politikası


     


    Hatırlanacağı üzere Google üretici ortaklarına Android işletim sistemini ücretsiz olarak sunarken tüm uygulamalarını da ön yüklü olacak şekilde arayüze entegre edilmesini şart koşuyor. Böylece her satılan Android telefondan Google’ın aldığı reklam geliri artmış oluyor.


     


    Ayrıca Bkz.Nokia X7 tanıtıldı: İşte özellikleri ve fiyatı

    Google’ın üreticilere ve operatörlere çeşitli teşvikler sunarak kendi uygulamalarını kurmaya zorladığı iddiasıyla Avrupa Komisyonu 2015 yılında soruşturma başlatmıştı. Soruşturma sonucunda Google’a 5 milyar dolarlık bir ceza kesilmişti. Ayrıca uygulamalarını kurma zorlaması yapmaması istenmişti.


     


    Bu dava sonucunda Google’ın politika değiştireceği ve uygulamalarını tek tek lisanslayacağı tahmin ediliyordu. Nitekim öyle de oldu. Avrupa ekonomik bölgesi içerisinde satılan Android telefonlarda üreticiler Google uygulamalarını seçebilecek ve seçtiği uygulamaya göre lisans bedeli ödeyecek.


     


    Yani bir üretici isterse hiç Google uygulamasını cihazında ön yüklü olarak bulundurmayabilir. Bunun yerine farklı geliştiricilerin elinden çıkan tarayıcı, arama motoru, uygulama mağazası gibi alternatiflere yer verebilir.


     


    Elbette bu karar Avrupa’da üçüncü taraf geliştiricilerin uygulamalarını üreticilere pazarlayabilmesi için önemli bir fırsat yaratmış oluyor. Bununla birlikte kullanıcılar tarafından daha çok tercih edilen Google uygulamalarını lisanslamak isteyen üreticiler de elbet olacaktır.


     


    Özellikle Google Play vazgeçilmez hale gelmiş durumda ve alternatif uygulama mağazalarının ya arayüzlerini anlamak zor ya da güvenlik konusunda endişe oluşturabiliyor. Ayrıca sayı olarak da oldukça önde. Üreticiler Google uygulamalarını lisanslarsa mobil cihaz fiyatlarına da bunu yansıtacaktır. Diğer taraftan alternatif uygulamalar için ücret ödemesine gerek olmayabilir. Yani zor bir karar vermek durumundalar.


     


    Google yeni politikasını 29 Ekim itibariyle yürürlüğe koyacak. Bununla birlikte politika sadece Avrupalı akıllı telefon üreticileri için mi yoksa Avrupa’da satılan her Android cihaz için mi gerekli olacak net olarak bilinmiyor.


     







  • Google play ve google maps harici diğerleri zaten gereksiz istersem ben yüklerim

  • önyüklü olarak gelmesin ama uygulamalar ücretsiz olsun yine üreticiler Google uygulamalarını yükselr. ozaman kendi tercihleri olur başı belaya girmez avupa ile Google amcamızın:)

  • Ön geçirme politikası olmasın o !

  • google playin onyuklu gelmesi yeterli. Zaten istedigimiz tum uygulamalari orda bulabiliyoruz. Hatta o bile yuklu gelmesin ihtiyacimiz olursa kurariz.

  • Bir anda arabada 5 evde 15 dizelerine sahip şarkı geldi aklıma :) sen bize 5 ver biz onu sana 15 olarak döndürelim demek istemişler bence ;)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-DBB76B0A9 -- 17 Ekim 2018; 10:18:52 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • İşte en büyük sorun o olur. Google Play iyi kötü denetliyor uygulamaları, olmazsa olmazı marketler akıllı telefonların..

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Doğru hocam google playin yuklu gelmesi yeterli diyelim o zaman

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence Google Play yüklü gelse yeterli. Hangimiz kullanıyoruz ki gereksiz Google uygulamalarını? Bende Google isimli bir klasöre topladım hepsini telefonu aldığım günden beri, play kitaplar, play müzik, fotoğraflar, google+ vs. Gereksiz ve alternatifi olan şeyler bence.

  • Zorbalıgın böylesi. Devlet politikası bireye hep kazık olarak dönüyor. Fiyatlar bir kuruş bile artmaz. Kimse lisans ödemez. Sadece kutuya how to ınstall google play adında bir kılavuz koyarlar o kadar. Gerisi de ordan iniyor. On yüklü gelmesi için kimse lisans ödeyip de maliyeti yukseltmez. Bu dediğim şu an bile bir çok konuda yapılıyor zaten. En basiti trtye ödenen lisans bedelınde radyonun olmaması. Devlet politikası bunu internet erişimi olan her cihaz olarak değiştirdi ama onun da çözümü vardır. Maliyet düşürmek için her yolu deniyorlar o yüzden fiyatlara yansımaz.

  • kurulum sirasinda kullanicaya sorsun bunlarin hangisini yuklemek istersiniz diye. isteyen yukler istemeyen yuklemez.

  • Çin pazarına hitap eden cihazlarda (belkide Çinli üreticilerin tüm cihazlarında) böyle bir durum oluşmasını beklemiyorum. Google Çin hükümeti ile bu konuda anlaşma yapmıştı.

  • Bence uygulamaların önyüklü gelmesi değil de, silinemiyor olması sıkıntı. Kullanmadığım uygulamayı silebilmeliyim. Bilinçli olarak google eskiyen cihazları yavaşlatıyor. Telefonum eskidiğinde root ile uğraşmadan play store, play hizmetleri vs. uygulamalardan kurtulma imkanım olmalı

  • 1 dolara lisanslanir, turkiyede kullaniciya 300 lira olarak yansir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Google, işletim sistemini ücretsiz sunuyor, tabi uygulamalarının kurulu olmasını isteyecek. Kullanıcı alternatif uygulamaları kullanıyorsa isterse Google uygulamalarını silebilmeli. Avrupa Komisyonu para cezası yaptırımı yerine uygula anlatın silinebilir olmasını şart koşmalıydı sadece.



    Şimdi Google isterse her uygulamasını ücret karşılığı telefonlara koydurtabilir. Gereksiz uygulamalardan kurtulalım derken, Play Store, haritalar, gmail için para ödenen bir döneme geçilebilir. İşletim sistemi geliştiricisinin üzerine biraz sert gidilmiş. İstese pisleşebilir.

  • Bence Google para alsın yaa. Android eskiden çok kötüydü. Sonra çoook gelişti.
    Google da bu işe çok para harcadı. Bence hak ettiğini almalı.

  • Samsung un kendi mağazası var g play a fazla iş düşmüyor yandex haritalar var şart mı illa g harita kullanmak en kıl olduğum da chrome tarayıcı bloke ettim Samsung tarayıcı kullanıyorum bin kat daha seri ve güvenli eklenti destekli g mail e zaten tarayıcıdan bakıyorum bize lazım olan tek şey g play gerisi hikaye

  • Android kullanıyorum ama en uyuz olduğum özelliklerden biridir bu Google ekli uygulamalar ve üreticilerin koyduğu salak uygulamalar birde silinemez şekilde yapıyorlar ya insanı çıldırtıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-6B5A59FD1 -- 21 Ekim 2018; 15:13:32 >
  • Türkiye Avrupa ülkesi sayılıyor mu?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Aslında root edip google servisleri olmayan bir android telefon çok da zor değil. Google servisleri olmayınca birşeylerden geri kalacağımı da sanmıyorum. Playstore nin alternatifleri var. Uygulama güncellemeleri ordan yapılır. Arama için tarayıcı gmail için de herhangi bir e posta istemcisi iş görür.

    Yabacam lan bunu.

  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.