Şimdi Ara

Beş il için uzmanlardan hava kirliliği uyarısı: “Maske takın”

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
413
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Doğudan esen rüzgarların etkisiyle ülkemizdeki 5 şehirde görülen toz bulutu, hayatı olumsuz etkiliyor. Suriye’den gelen toz bulutu nedeniyle vatandaşlar nefes almakta zorlanıyor.


    Suriye üzerinden gelen çöl tozları, Gaziantep, Şanlıurfa, Malatya, Kilis ve Adıyaman’da etkisini gösteriyor. Vatandaşlar nefes alışverişine etkisinin yanında görüş mesafesi de büyük ölçüde azaldı. Sürücüler zor anlar yaşadı.
     
     
    Meteoroloji yetkilileri, toz bulutlarının üç gün boyunca etkili olacağını, özellikle öğle ve akşam saatlerine etkisini arttıracağını belirrtti. Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü Malatya, Elazığ, Tunceli, Bingöl ve Adıyaman için toz taşınımı uyarısında bulunuldu.
     
     

    Uzmanlardan uyarı: “Dış ortamlarda maske kullanılmalı”

    Hürriyet'e açıklamalarda bulunan Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Neslihan Taş, toz bulutuna karşı uyarılarda bulundu. Akciğer ve kalp rahatsızlığı olanların da dikkat etmesi gerektiğini anlatan Taş,"Yaşlılar hamileler ve çocuklar dışarı çıkmamalı, dış ortamda maske kullanmalıdırlar. Özellikle astım, KOAH hastaları ilaçlarını düzenli kullanmalıdır. Sağlıklı insanlar özellikle açık ortamda egzersizden kaçınmalıdır" diye konuştu.
     







  • İstanbulda gaz maskesi şarj hele sabah sis çökünce sağlıklı insan bile dayanamıyor Allah astımlı koahlı hastalara yardım etsin.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.