Şimdi Ara

microPsoft'un VİSTA sahtekarlıkları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
987
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Biraz uzun bir yazı olucak sabırla okursanız sevinirim

    Sahtekarlık 1:DirectX 10 XP'ye çıkartılmayarak oyuncular mecburen vista almaya itilmektedir.Kısa vadede olmasada uzun vadede bütün oyunlar directx10 kullanacaktır ve XP altında çalışmayacaktır.Halbuki DirectX10 XP altındada rahatlıkla çalışır.

    Sahtekarlık 2:Şu an ülkemizdede satılmakta olan kutulu vistaların kutularının üzerinde 32bit 64bit olayının adı dahi anılmamaktadır.Müşteri onlarca para saydığı ürünü alırken kaç bitlik versiyonu aldığını bilmemektedir.Kutuyu açtığındaysa 32bitlik versiyonu aldığını ve ancak ekstra ücret karşılığında 64 bitlik versiyonun adresine yollanacağını bildiren bir kağıtla karşılaşmaktadır.5 yıldır üzerinde çalışılan ve xp'den farklı olarak tamamının 64 bit olarak piyasaya sunulması gereken vistadan microPsoft utanmadan ekstra ücret talep etmektedir.

    Sahtekarlık 3:Şu an bilgisayarına Türkçe vista kuranların ileride 64 bit vista kullanamayacakları hiç bir yerde belirtilmemektedir.Çünkü 64 bit vistanın Türkçe versiyonunun çıkmayacağı microPsoft Türkiye tarafından bu forumdaki arkadaşlarımıza iş işten geçtikten arkadaşlarımız Türkçe vista aldıktan sonra açıklanmıştır.

    Sahtekarlık 4:Bence en büyük sahtekarlıklardan birisi bu madde.Şu an BOX olarak satılan upgrade vistaların lisansları BOX lisans değil OEM lisansdır.Bu şu demektir:OEM lisansla sadece bir bilgisayara vista kurabilirsiniz.İleride bilgisayarınızı değiştirdiğinizde veya kapsamlı bir upgrade yaptığınızda OEM lisanslı upgrade vistanızı yeni bilgisayarınızda ETKİNLEŞTİREMEYECEKSİNİZ.PARA ÇÖPE GİDECEK.Bundanda ürünün hiçbir yerinde bahsedilmemektedir.

    Sahtekarlık 5:Kullanılmaları için güyya xp veya windows 2000 üstünden yüklenmeleri gereken upgrade versiyonlarla aslında sıfırdan kurulumda yapılabilmektedir.Bu konu yine DH forumlarındaki ***VISTA HOME PREMIUM ACADEMIC UPGRADE ALDIM*** adlı konuda ayrıntılı olarak anlatılmıştır.Upgrade sürümlerin ucuz olmalarının sebebi yukarıdada bahsettiğim gibi upgrade sürümlerin aslında OEM lisansa sahip olmalarıdır.Upgrade sürümle sıfırdan yükleme yapmak yabancı sitelerdede iyice konuşulmaya başlanmıştır.Örnek:http://www.winsupersite.com/showcase/winvista_upgrade_clean.asp

    Sahtekarlık 6:XP üzerinden upgrade yaptığınız zaman eski XP lisansınız iptal edilmektedir.Yani ben artık vista kurdum şu xp'yide başka bir bilgisayara kurayım deme gibi bir şansınız yok.Onlarca para verdiğiniz XP lisansınız iptal edildiği için bu lisansla xp'yi başka bilgisayara kurduğunuzda etkinleştirme yapamazsınız.

    Sahtekarlık 7:Onlarca para verdiğiniz yeni windows vistada yine office uygulamaları yok yine virüs tarayıcı yok.Office 2007 için ayrı para,Microsoft'un virüs tarayıcısı Windows Live OneCare for Vista için ayrı para ödemek zorundasınız.Ayrıca bu program Virüs Bulletin testlerinden bile geçemedi.

    Sahtekarlık 8:Sanki bir virüs tarayıcıymış gibi lanse edilmeye çalışılan Windows Defender aslında XP'dende tanıdığımız otomatik güncelleştirmelerle gelen Kötü Amaçlı Yazılımları Temizleme Aracının taa kendisidir.

    Şimdi gelin birazda vista'nın dergilerdeki reklamlarda öne çıkan özelliklerini ve gerçekte ne kadar yenilik getirdiğini değerlendirelim.CHIP'in VİSTA ÖZEL sayısını baz alarak değerlendirmeye başlıyorum:
    Yeni Windows Explorer 7:XP'dede var
    Simge ve yazıların büyütülmesi:Aman ne büyük yenilik.....
    Çok yönlü kenar çubuğu:Bu kenar çubuklarını arama motorlarında gadgets diye aratarak xp içinde istemediğiniz kadar çeşit indirebilirsiniz.
    Daha fazla güvenlik:Defender'ı kastediyor.Görüşlerimi yukarıda belirttim.
    Kullanıcı hesapları:Yapmayın gözünüzü seveyim.....
    Vista ile internete:XP ile internete girilmiyor biliyorsunuz....
    Bellek genişletmesi:Superfetch,ReadyBoost olayı.Bunlara bi lafım yok.Ama gerçekte çokda yüksek performans farkı yaratacaklarını hiç sanmıyorum.
    Sabit Disk Birleştirme:Kafayı yiyecem....
    Gereksiz Dosyaları Silme Aracı:Kafayı yedim....
    Kaynak izleyicisi:Xp'dede olan ctrl+alt+del yapınca gelen görev yöneticisi
    Windows Mail:Bildiğiniz Outlook express
    Windows Takvimi:Yorum sizin
    Windows Media Player:Codec pack yüklemeden doğru düzgün divx bile oynatamayan,günümüzün meşhur flv formatını açamayan efsane Windows Media Player yine emektar XP mizde vistadaki sürümüyle mevcut.
    Windows oyunları:Chess Titans oynamak için kimsenin dolarları saçacağını sanmıyorum.
    Windows Movie Maker:XP'dede mevcut
    XBOX 360'ı bilgisayarınıza bağlayın:Hepimizin bitane xbox'ı varya bağlayalım bilgisayarımıza.
    Artık sıkan 3 boyutlu görünüm olayı:Bu bir yenilik tabiki ama 5 yıldır üzerinde çalışılan bir sistemin sadece bu görselliğe sığınması kabul edilebilir gibi değil.Ayrıca bunu yapan Linux dağıtımlarıda mevcut.Yani vista bu konuda tek değil.
    64 bit:Windows XP 64 bit edition olduğunu hatırlatırım.Ayrıca yazının başındada anlattığım gibi Microsoft 64 bitlik versiyonlarda sahtekarlık yapıyor.
    DirectX10:Yine yazının başında belirttiğim gibi XP'ye çıkartılmayarak sahtekarlık yapılıyor.

    Şimdi soruyorum size;bunlar sahtekarlık değilde nedir?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gökberk -- 27 Temmuz 2007; 15:59:51 >







  • Sen Pardus kullan kardeşim...
  • vistanın zaten 64bitliği çok kötü.hiçbirşey çalışmıyor.
    piyasada yoktur haklısındır.
    adamlar iyi ticaret yapıyor ama.pazar payının büyük bir kısmı microsoftun.ama böyle giderse düşeceğe benziyor.oda uzun yıllar sonra ancak.

    kimse windowsdan vazgeçip de linux gibi özgür yazılımları kullanmaz daha şimdilerde. ileride olacak şeyler bunlar artık
  • quote:

    Orjinalden alıntı: SysEdit

    Sen Pardus kullan kardeşim...


    +1886

  • bende vista 64bit kullanıyom kotu ya 32 bitliği denicem
  • Her ne kadar Vista'yı çok sevip kullansam da yukarıda söylenenlere kısmen katılmıyor değilim.

    Ama Windows Defender'ın "Kötü Amaçlı Yazılımları Temizleme Aracı" olduğunu nereden biliyorsun? Valla bende 2-3 tane Spyware yakalamıştı uyardı. Bunu o araç yapamıyordu.

    Ayrıca DirectX10, XP'de "DirectX10" olarak olmayacak, ama "DirectX 9L" diye birşeyin olacağı söyleniyor (DX10'un XP versiyonu diyebiliriz).

    O "XP'de de var" diyip saydığın özelliklerin hepsi de XP'den farksız olarak gelmiyor ki. Vista'da ek özellikler de var. Bu arada "Windows Takvim" XP'de yoktu.

    Vista'yı alacak adam zaten sırf oyunları için almaz. Ama güzel oyunlar eklenmiş.


    Ama diğerlerine katılıyorum. Hatta şu "3 boyutlu görünüm" olayı... Aero'daki o pencereleri yan yatırma efekti falan 3 boyutlu pencere değil bence. 3 boyutlu pencere görünümü bence ShapeXP programındaki görünüm gibi olabilir. Saydamlığa söyleyecek lafım yok. Ama yıllardan beri MS sırf böyle birşeyi için süsleye püsleye reklam yapıp 3 boyutlu pencere deyince hayal kırıklığına uğramıştım ilk Vista'yı kullandığımda. Ayrıca dediğin gibi Linux'da bundan daha da güzelleri var maalesef.




  • Yazının birçok noktasına katılıyorum ancak Türkçe 64bit sürümü var, "çıkmayacak" konusu ülkemizdeki bilgisiz MS çalışanlarının telefonda kullanıcılara sallaması.Bunların dışında MS, Vista'da "yaparak" değil asıl "yapmayarak" insanları kandırdı. Öyle sözler vardı ki, Vista muhtşem ötesi bir işletim sistemi olarak gelecekti. Neydi bunlar, işte birkaç örnek:

    1-Yeni nesil dosya sistemi WinFS: Artık eskimiş olan NTFS'nin yerine günümüz yüksek kapasiteli disklerini daha performanslı bir şekilde kullanabilen yeninesil dosya sistemi. (Yapılmadığı gibi Vista'daki dosya sistemi NTFS olmasına rağmen XP'dekinden kat kat kötü, dosya kopyalamaya kalktığımızda yaşanan yavaşlığı hepimiz yaşamışızdır.)
    2-XP'ye oranla %50 daha hızlı "ColdBoot" (sıfırdan açılış). (Aksine XP'den hızlı açılan Vista görmedim, hele %50 daha hızlı açılanını hiç görmedim, bu özellik yalan olunca MS olayı "uyku modu"nu devreye sokarak geçiştirmeye çalıştı, neymiş TV'lerimizi de aslında kapatmıyormuşuz, uyku modunda bırakıyormuşuz, aynısını Vista bize getirecekmiş, hadi yedik diyelim uyku modu bile doğru düzgün çalışmıyor, internet uyuyan ama bir türlü uyanamayan Vista'zedelerle dolu)
    3-Sanal Klasörler: Vista'da sözde dosyalar fiziksel olarak belli klasörlerin içinde olsalar bile, sanal olarak çeşitli klasörlerde toplanabilecekti, bu özellik sonradan sadece aramalarda işe yarar hale getirildi sonradan daha da küçültülerek Vista'da bir köşeye atıldı. (Kısaca "sanal klasörler de yalan oldu, tamamen işletim sisteminden atılmadıysa da öylesine kırpıldı ki kimsenin farkına bile varmadığı, dolayısıyla kullanmadığı bir link olarak kaldı, o da basit bir arama işlevinden başka birşey değil)
    4-Güvenlik: XP'den sonra sık sık Bill Gates'in çalışanlarına "tamam bugüne kadar çok şey yaptık ama yeni işletim sisteminde en önemli şey olarak tek birşey istiyorum, o da güvenlik" dediğini okuyorduk. Verilen sözlere göre Vista gelmiş geçmiş en güvenli işletim sistemi olacaktı, Windows Defender ve UAC deilen kullancılara moron muamelesi yapma sistemiyle bir işletim sistemi ne kadar güvenli olur hepimiz Vista sayesinde görmüş olduk. Hele UAC güvelik dünyasının en rezil yazılımı diyebiliriz, çünkü güvenlik dünyasında bir söz vardır: "bir bilişim sisteminin en zayıf noktası insandır" ve siz tüm kontrolü, izinleri insan onayına bırakırsanız baştan kaybedersiniz. Öncelikle bilgisayarı bilen biri zaten bu uyarılara ihtiyaç duymaz, bazı şeylerin döndüğünü farkedecektir, bilmeyen biri de Windows'un kendisine "izin veriyor musunuz?" diye sorduğu konuyu zaten pek anlamayacaktır, aman işim yarım kalmasın diye izin verecektir. Acemi bilgisayar kullanıcılarının en çok yağtığı hatalardan biri güvenli duvarının izin sorusuna yanlış cevap vermeleridir, ya kötü yazılımlara farkından olmadan izin verirler, ya da kullanmak istedikleri yazılıma yasak getirirler ondan sonra "neden Messenger'im bağlanmıyor?" diye teknik yardımları sorulara tutarlar.




  • quote:

    Ama Windows Defender'ın "Kötü Amaçlı Yazılımları Temizleme Aracı" olduğunu nereden biliyorsun? Valla bende 2-3 tane Spyware yakalamıştı uyardı. Bunu o araç yapamıyordu.

    Ayrıca DirectX10, XP'de "DirectX10" olarak olmayacak, ama "DirectX 9L" diye birşeyin olacağı söyleniyor (DX10'un XP versiyonu diyebiliriz).

    O "XP'de de var" diyip saydığın özelliklerin hepsi de XP'den farksız olarak gelmiyor ki. Vista'da ek özellikler de var. Bu arada "Windows Takvim" XP'de yoktu.


    Defender vista güvenlik merkezinde direk XP'deki isimle geçiyor.İnternette araştırırsanda xp'deki araçla aynısı olduğunu göreceksin.Zaten tam virüs koruma programı olsaydı Microsoft ayrıca piyasaya virüs programı çıkarmazdı.Spywareleri temizlemesi muhtemelen xp'ye oranla biraz daha gelişmiş olmasındandır.
    DirectX10'u şu veya bu şekilde XP'ye uyarlayacaklarını hiç sanmıyorum.Yazımdada belirttiğim gibi DX10'u XP'ye çıkarmamak oyuncuları vista almaya zorlamak için hakkaten muhteşem ve bir o kadarda insafsızca bir strateji.
    IE 7 ve Media Player XP'den farksız olarak geliyor.Windows Takvim'in XP'de olmadığını biliyorum.Çokda gerekli ve övünülecek bir yazılım olmadığını düşündüğüm için yazıma ekledim.




  • gerçekten çok iyi noktalar yakalanmış
    bende microsofttan çektim ama demekki insanın sabrı da bir yere kadar dayanınca böyle şeyler de ortaya çıkıyor

    artık 2-3 sene sonra vistaya SP2 çıktıktan sonra belki yükleriz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi achfighter -- 13 Nisan 2007; 22:30:12 >
  • quote:

    Yeni nesil dosya sistemi WinFS: Artık eskimiş olan NTFS'nin yerine günümüz yüksek kapasiteli disklerini daha performanslı bir şekilde kullanabilen yeninesil dosya sistemi. (Yapılmadığı gibi Vista'daki dosya sistemi NTFS olmasına rağmen XP'dekinden kat kat kötü, dosya kopyalamaya kalktığımızda yaşanan yavaşlığı hepimiz yaşamışızdır.)

    Dosya sistemi değişmedi,bit mimarisi değişmedi nesi yeni bu sistemin bu kadar anlamadımki ben.......
  • Mavi ekran hatalarının ve ".dll" formatının kaldırıldığı söyleniyordu eskiden, hani ???
  • quote:

    Sahtekarlık 1:DirectX 10 XP'ye çıkartılmayarak oyuncular mecburen vista almaya itilmektedir.Kısa vadede olmasada uzun vadede bütün oyunlar directx10 kullanacaktır ve XP altında çalışmayacaktır.Halbuki DirectX10 XP altındada rahatlıkla çalışır.

    Sahtekarlık 2:Şu an ülkemizdede satılmakta olan kutulu vistaların kutularının üzerinde 32bit 64bit olayının adı dahi anılmamaktadır.Müşteri onlarca para saydığı ürünü alırken kaç bitlik versiyonu aldığını bilmemektedir.Kutuyu açtığındaysa 32bitlik versiyonu aldığını ve ancak ekstra ücret karşılığında 64 bitlik versiyonun adresine yollanacağını bildiren bir kağıtla karşılaşmaktadır.5 yıldır üzerinde çalışılan ve xp'den farklı olarak tamamının 64 bit olarak piyasaya sunulması gereken vistadan microPsoft utanmadan ekstra ücret talep etmektedir.

    Sahtekarlık 3:Şu an bilgisayarına Türkçe vista kuranların ileride 64 bit vista kullanamayacakları hiç bir yerde belirtilmemektedir.Çünkü 64 bit vistanın Türkçe versiyonunun çıkmayacağı microPsoft Türkiye tarafından bu forumdaki arkadaşlarımıza iş işten geçtikten arkadaşlarımız Türkçe vista aldıktan sonra açıklanmıştır. BURADA HATA VAR. VİSTANIN 64BİT TR SÜRÜMÜ VAR.

    Sahtekarlık 4:Bence en büyük sahtekarlıklardan birisi bu madde.Şu an BOX olarak satılan upgrade vistaların lisansları BOX lisans değil OEM lisansdır.Bu şu demektir:OEM lisansla sadece bir bilgisayara vista kurabilirsiniz.İleride bilgisayarınızı değiştirdiğinizde veya kapsamlı bir upgrade yaptığınızda OEM lisanslı upgrade vistanızı yeni bilgisayarınızda ETKİNLEŞTİREMEYECEKSİNİZ.PARA ÇÖPE GİDECEK.Bundanda ürünün hiçbir yerinde bahsedilmemektedir.

    Sahtekarlık 5:Kullanılmaları için güyya xp veya windows 2000 üstünden yüklenmeleri gereken upgrade versiyonlarla aslında sıfırdan kurulumda yapılabilmektedir.Bu konu yine DH forumlarındaki ***VISTA HOME PREMIUM ACADEMIC UPGRADE ALDIM*** adlı konuda ayrıntılı olarak anlatılmıştır.Upgrade sürümlerin ucuz olmalarının sebebi yukarıdada bahsettiğim gibi upgrade sürümlerin aslında OEM lisansa sahip olmalarıdır. BU DURUMDA sahtekarlık 6 DA BAHSEDİLEN YÖNTEMİ BİLMEYENLER BİR KEZ DAHA ZARAR EDECEK (Benim gibi)

    Sahtekarlık 6:XP üzerinden upgrade yaptığınız zaman eski XP lisansınız iptal edilmektedir.Yani ben artık vista kurdum şu xp'yide başka bir bilgisayara kurayım deme gibi bir şansınız yok.Onlarca para verdiğiniz XP lisansınız iptal edildiği için bu lisansla xp'yi başka bilgisayara kurduğunuzda etkinleştirme yapamazsınız.

    Sahtekarlık 7:Onlarca para verdiğiniz yeni windows vistada yine office uygulamaları yok yine virüs tarayıcı yok.Office 2007 için ayrı para,Microsoft'un virüs tarayıcısı Windows Live OneCare for Vista için ayrı para ödemek zorundasınız.Ayrıca bu program Virüs Bulletin testlerinden bile geçemedi. HİÇ BİR İŞLETİM SİSTEMİ EKSTRA ÖZELLİKLERİ OLMADAN BU KADAR FAHİŞ BİR EDERE SAHİP OLAMAZ. TAM BİR SOYGNCULUK
    Şimdi soruyorum size;bunlar sahtekarlık değilde nedir?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SorrowOcean -- 14 Nisan 2007; 0:28:01 >




  • bunlara bide bitmek bilmeyen güncelleştirmeleride eklemek lazım
    vistadada güncelleştirmeler çıktımı?
  • Yukarıda yazılanların çoğu doğru ve haklı tepkiler (64bit TR var yükledim hiç beğenmedim şuan XP fiestaya döndüm)

    Bence VİSTA şuan işin çok gereksiz kesinlikle değiştirmeye değmeyecek bir işletim sistemi hele ki o kadar dolar verip almak

    akıl karı değil
  • Çok güzel eleştiriler getirmişsiniz. Bence Vista'nın en büyük falsosu, "gereksiz" bir sistem gibi görünmesi! Yani XP'nin biraz makyajlanmış halinden öteye geçemiyor. Lafını etmeye değecek bir gelişme getirmiyor.

    XP bugünün teknolojilerini hala karşılıyor. Vistayı "gerekli" kılmak için sadece bir DirectX 10 çıkardılar, o da tamamen yapay bir sorun. ("DX10 XP'ye çıkamaz, çünkü altyapısı yeterli değil" filan gibi yalanlar uyduruyorlar.)
  • DirectX10 64bitlik bir yazılım olsa eywallah XP altında çalışmaz.Ama DX10 64 bit değilki.Bence Microsoft'un DX olayındaki kötü niyeti çok açık bir şekilde ortada.
  • Madde 3 yanlış ! Türkçe 64 bit Vista mevcuttur. Çıkmıştır ve hatta korsanı bile çıkmıştır. Haa ne kadar kullanışlıdır o ayrı ama kurup kullanan arkadaşım da olmuştur... Düzelteyim dedim ama gerisi aynen katıldığım şeylerdir.
    -
    Mikropsoft gibi bir şeyi savunan cinslere şaşıyorum. Çok pardon ama acaba MikropSoft'un hisse senetlerinden mi aldınız ? Paranızı MikropSoft'a mı yatırdınız ? Tekelcilikle neyim yargılandı bu MikropSoft. Yani korsan kullanıyorum ben diye kendinizi savunacaksanız bu MikropSoft'un tamponunu bu kadar havalandırırsanız gün gelir oğlunuz yada kızınız der size "Baba zixta çıkmış alalım noolur 1000 $". Gerçi o kadar sürmez sanırım. Gidip de alternatif işletim sistemini sanki babanızın Mikropsoftuna düşman gibi görürseniz. Sancısız doğum olmaz. O düşman gördüğünüz Linux'çular sayesinde Linux 3-5 yıl sonra sarılacağınız tek çareniz olabilir... Bunu da buraya yazdım TARİH olsun



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 14 Nisan 2007; 1:29:31 >




  • Linux'ün daha 10 fırın ekmek emesi lazım. Önce şu "komut satırı" saçmalığından tamamen kurtulmalı. Sonra da görünüş olarak Windows'u taklit etmekten...
  • Linux'un güçlenememesinde tek suç micropsoftunda değil.Donanım üreticilerinin Linux'a adam gibi driver çıkarması lazım.Mesela ATI Catalyst Control Center'ı Linux a uygulamalı çünkü Catalyst'de dizüstü bilgisayarların pil ömrünü yaklaşık 45 dakika yukarı çeken POWERPLAY adında bir özellik var.Ekran kartının saat hızlarını düşürerek tabi.Bu sadece ATI üzerinden bir örnek.Donanımlardan en yüksek performansın alınması için adam gibi driverlar lazım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gökberk -- 14 Nisan 2007; 1:59:36 >
  • Valla 10 fırın mı yer ekmek mi yer pasta mı bilemem orasını ama bir yandan windozu taklit etmeyecek diğer yandan komut satırı sana saçma gelecek onu kaldırcak sonra ona da bu yine taklit ediyor dersiniz. Ayrıca Linux'un bir yöneticisine veya ekibine ait bilinç ve tercihli yönlenişi yok. Sana bir sürümü windows taklidi gibi görünebilir. Buna böyle bakarsanız windows'un da MacOS'u taklit ettiği çok söylenmiştir yıllar içinde. Eğer herkes birbirini taklit ediyor ise kimilerine göre o zaman ortaya şöyle bir gerçek de çıkıyor olamaz mı ? Bilgisayar ortamında işletim sistemlerinde 3 aşağı 5 yukarı yapılabilcekler bu esneklik ve çerçeve içindedir. Yani taklid etmek istemesen de benzeyecek bişeyler bişeylere. Ayrıca Linux'un temelinde windoza benzememesi yüzünden insanlar hep korsan olup alışagelmiş olan windoz yüzünden linux'a geçişi zor ve sancılı buluyor bence. Linux yaygın olsa idi, arkadaşın pc alınca gidip ona linux kursa idin (korsan XP yerine) bugün çoook daha fazla linux kullanan+bilen olurdu. Çünkü hala windos kullandığını zannedip o bilgisayarda nete girip müzik dinleyip oyun oynamak ötesinde hiiiiçbir şey yapmayan bir sürü insan var. Linux'da bu insanlar için hiçbir sorun olmaksızın aynı imkanları verebilmektedir. O komut satırı böyle bilgisayar kullananlar için ömrünce önüne çıkacak bir zorluk bile değil belki de...




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.