Şimdi Ara

Görme engelliler için geliştirilen EyeSense uygulamasına “nesne tanıma” özelliği geldi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
298
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  
     
    Türk Telekom geçtiğimiz Mart ayında görme engelli bireylerin sesli komut sistemini kullanarak fotoğraf çekebilmeleri için geliştirmiş olduğu yapay zeka destekli EyeSense uygulamasını yayınlamıştı.
     
     
    EyeSense uygulaması görme engelli bireyler için sahne hizalamasını yaparak, selfie veya fotoğraf çekimi yapmalarına yardımcı oluyor. Günlük hayatta hem kendi selfielerini çekmelerini hem de telefonun ön ve arka kamerasını kullanarak fotoğraf çekimi yapmalarına olanak sağlıyor. Uygulama ayrıca görme engelli olmayan bireyler için de arka kamera kullanımında sesli yönlendirme yaparak ön kameraya göre daha yüksek çözünürlüklü olan arka kamera ile özçekim yapılmasına yardımcı oluyor.
     
    Uygulamaya görme engelli bireylerin gündelik yaşamlarını oldukça kolaylaştıracak bir özellik daha etkilendi. Artık kullanıcılar akıllı telefonlarını tanımak istedikleri eşyaya doğru yönelterek sesli tanıma sistemi ile ilgili eşyanın tanımını duyabilecek, etraflarında bulunan nesneleri kolaylıkla ayırt edebilecekler.
    Uygulamayı Android kullanıcıları buradan, iOS kullanıcıları buradan indirebilirler.







  • Yapay zeka candır. Böyle yararlı işlerde insan hayatının kalitesini 1000e katlar.

  • Yakinda Halo benzeri urunlerle bunu birlestirip gorme engelliler icin cok kullanisli asistanlar ortaya cikartirlar.

  • https://engellilerdostu.com/ olarak bu uygulamayı denedik gerçekten başarılı olmuş. Bu tarz içeriklerin engelli ve yakınlarına fayda sağlamasından dolayı devamının gelmesi önemli şimdiden teşekkürler...

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.