Şimdi Ara

Uber, sürücüleri şirket hissesiyle ödüllendirmek istiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
155
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  

     
    Yolculuk paylaşım uygulaması Uber, platformdaki sürücülerin faaliyetleri ile dünyanın dört bir yanında taşımacılık hizmeti sunuyor. Bununla birlikte sürücülerin bir kısmı yolculuk ücretlerinin düşük olduğu ve sağlık sigortası, ücretsiz izin gibi diğer çalışanların sahip oldukları yan haklara sahip olamadıkları gerekçesiyle Uber'den şikayetçi. Bu durumu tersine çevirmek ve sürücülere farklı kazançlar da sunmak isteyen Uber, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu(SEC) ile görüşme halinde.


     

    Sürücüler de şirket hissesiyle ödüllendirilebilir 

    Geçtiğimiz yıllarda da SEC ile görüşen Uber, mevcut yasal düzenlemelerin değiştirilmesini talep etmişti. Günümüzde halka açık bir şirket ancak şirket yöneticileri ve şirket çalışanlarını, şirket hissesiyle ödüllendirebiliyor. Uber ise yönetici ve çalışanlara ek olarak (çalışan statüsünde olmayan) sürücülerin de Uber hissesi ile ödüllendirilmesini istiyor.


     

    SEC daha önceki gçrüşmelerinde Uber'in bu talebini reddetse de SEC'in yeni başkanı Jay Clayton, şirketlerin hisselerini çalışan statüsünde olmayan ancak şirkete kazanç sağlayan kişilerle paylaşabilmesine sıcak bakıyor. Tabi Uber şu an halka açık bir şirket olmadığından SEC, Uber'in talebini kabul etse bile Uber, sürücüleri doğrudan hisse ile ödüllendiremeyebilir ancak Uber önümüzdeki yıl halka arzı planlıyor. Halihazırda 70 milyar dolar değerlemeye sahip olan şirketin hisseleri, halka arz sonrasın sürücüler için önemli bir kazanç kapısı olabilir.




  • taksiciler bunu beğenmedi

  • Bizim burdaki şoförlerini direk yönetime almalılar...

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.