Şimdi Ara

Turkcell, enflasyonla mücadele kapsamında internet paketlerini ikiye katlıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
176
Cevap
1
Favori
11.958
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  •  
    Geçtiğimiz günlerde Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından açıklanan Enflasyonla Topyekûn Mücadele Programı'na Turkcell de destek verdiğini duyurdu. Destek kapsamında Turkcell, kullanıcıların internet kullanımını ikiye katlayacak. Böylece yıl sonuna kadar kullanıcılar aynı fiyata iki kat daha fazla internet kullanabilecek.


     

    Konuyla ilgili açıklama yapan Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, ''Enflasyona eksi yönde katkı yapan tek sektör olarak üzerimize düşen görevi yerine getiriyoruz.'' ifadesini kullandı. ''Turkcell Türkiye için var; Türkiye olmadan Turkcell var olamaz.'' diyen Terzioğlu, Turkcell'in dijital altyapısını müşterilere açarak internet kullanımlarını ikiye katlayacağını vurguladı.


     

    Kimler faydalanabilecek? 

    Bireysel ve kurumsal tüm faturalı müşteriler ve paketli faturasız aboneler kampanyadan faydalanabilecek. Ayrıca kampanyadan faydalanmak için 4.5G uyumlu SIM karta sahip olmak gerekiyor. Kullanıcılar Turkcell'in iletişim platformu BiP üzerinden kampanyaya katılabilecek. BiP uygulamasında keşfet bölümünde ''Enflasyonla Mücadele'' kanalını takip etmek kampanyaya katılmak için yeterli.


     

    Kampanyaya katılan Turkcell kullanıcılarının internet paketleri ikiye katlanırken BiP, TV+, Dergilik, fizy ve lifebox’ta geçerli GB’lar da iki katına çıkacak. 




  • 3 5 üründe 2 ay indirim yapmakla enflasyon falan düşmez. Enflasyonu düşük gösterip çalışan maaşlarında daha az zam yapılmasını sağlayarak patronları rahatlatmaya çalışıyorlar.

    A101 21-27 Ekim 2017 aktüel ürün broşüründe yurt marka konserve fasulye 2.75TL iken üzerinden 1 yıl geçmemesine rağmen şuan ki fiyatı 6,45TL, keza 1.5lt su fiyatlarıda 0.65 ten 1liraya çıktı. Fiyatlara %70+ zam gelmişken 2 aylığına %10 düşürsen ne olur düşürmesen ne olur.
    Mümkün olsa şirkete parasal olarak bence faydası bile olur. Sınırsız İnternet'i ucuza vermezler çünkü. Kullanıcılar 30, 40, 50 liralık paketlerle uğraşacağına 100 - 150 liralık paketler alıp sınırsız kullanır. Emin olun operatörün kârı artar böyle bir şey mümkün olsa.

    Ama neden mümkün değil? Özellikle mobil şebekeler oldukça sınırlı kapasiteye sahip. Mesela operatör diyor 375 Mbit hız alabilirsiniz. Bu sizin alabileceğiniz hız değil, baz istasyonunun ilgili frekanslardan abonelerine dağıtabileceği toplam hız. Hani şebekeye 375 kişi aynı anda bağlanıp aynı veriyi aktarsa alacakları kişi başı hız 1 Mbit olur. Ayrıca mobil şebekelerde frekans kaynakları sınırlı. Mesela LTE'de 800 MHz'de indirme için 10 MHz ve yükleme için 10 MHz olarak toplam 20 MHz ile iletişim kurabiliyorlar. 1800 ve 2600 bantlarında da indirme ve yüklemede çift yöne de 15, 20 MHz gibi frekans bant genişlikleri veriyor. Bunlar bir sınır. O bant genişliğinde yayılacak verinin de bir sınırı var, o frekansa bağlanabilecek abonenin de. Aboneler zaman dilimlerine ve alt taşıyıcılara göre belli şekillerde baz istasyonunun yaydığı sinyalden kendilerine düşen payları alıyorlar. Abone arttıkça pay azalıyor, bir noktadan sonra da yeni abone alınamayabiliyor yani şebeke yoğun uyarıları geliyor. Bu şekilde abone sayısı ve kullanım yoğunken tek sıkıntı düşen hızlar değil. Düşen hızlar, artan kullanıcının LTE frekans kaynaklarını sınırlaması ile ping süreleri de yükseliyor. Yani aldığınız hız düşerken erişim süreniz artıyor. Bağlantı gitgitde 10 sene öncesinin DSL bağlantılarına dönüyor, abone sayısı arttıkça da 20 sene öncesinin 56k modem bağlantılarına.

    5G'de işler biraz değişecek ama yine sınırsıza olanak sağlayacak bir mucize zor gibi. 5G New Radio ile bir kullanıcı şebekeden bir kaç gigabit hız alabiliyor olacak ve bir baz istasyonunun da abonelere toplam dağıtabileceği kapasite 20 Gbit olacak. Ancak burada da frekans meselesi var. 4G LTE'nin 3G HSPA'den daha hızlı olmasının esas sebebi kullanılan frekansın bolluğu. 3G ile 5 - 10 MHz bir frekanstan baz istasyonu ile iletişim kurabiliyorsan, 4G'de bunu tek banttan yapıyorsun ve diğer bantları da birleştirince 100 MHz'e kadar frekansulaşıyor. Çift yön trafikle 200 MHz hani. 5G'de de önemli olan frekanslar yine. Dış ülkelerde ilk konuşulan frekanslar 3,5 ile 3,9 MHz arası frekanslarda 100'er MHz dilimler vermek. Ama bu yüz MHz dilimlerle de ilk testler 500 Mbit civarı hız veriyordu. 100 MHz ile LTE'de zaten gigabit üstü hızlara çıkılabiliyor. Üstelik 20 Gbit toplam kapasite olayı da bu frekanslara geçerli değil. E evimize 2600 MHz zor gelirken 3500 MHz nasıl gelecek, kapsama alanı düşük olacak hani. 5G NR esas hız olacak frekanslar 15 GHz ve üstü frekanslar. Bu frekanslar ile 20 Gbit kapasite ve kullanıcılara birkaç gigabit kullanıcı hızları mümkün olabiliyor. Tabi bu frekansların kapsama alanı kaçyüz metre olacak? Muhtemelen 5G'de 4G'deki 800 MHz gibi kapsama amaçlı bir frekans olabilir 600 - 700 MHz civarlarında ama bu frekans da tüm operatörlere paylaşıldığında 4G hızları görülecek bir frekans olmaz.

    Mobilde sınırsız bağlantılar için çok fazla sayıda baz istasyonu gerekli. Şuanki baz istasyonu sayılarımız sınırsız kapasite için çok yetersiz, en az üç dört kat daha fazla sayıda baz istasyonuna ihtiyacımız var.

    Ayrıca mobil veya sabit operatörler yurtdışı bağlantıları için büyük paralar ödüyor. Yurtdışına çıkıp gelen her trafik için para ödeniyor, yetersiz olan trafik için yeni rotalardan kablo kiralanıyor vs. bu maliyetler var. Sabit altyapıda yine mantıklı sınırsız vermek biraz yatırımla mümkün ama mobilde çok zor. Biz sabitte bile treni çoktan kaçırmışken mobile de bu yükü yüklemek anlamsız olur ki ondaki deneyimin de içine ederler.
    Valla Turkcell'in fiyatları çok fâhiş. Geçenlerde benim Vodafone taahhüt bitiyordu. Turkcell'e bakayım dedim. Baktım çok yüksek, aynen Vodafone'dan devam ettim.

    Tarifem her ayın 21 ini 22 sine bağlayan gece 12 de sıfırlanıyor.
    Dün gece telefonum Veri kullanım uyarısı verdi. Baktım ki 10 GB doldu diyor.
    Benim tarife RED15. Bir sürü ülke dahil 2000 dakika her yöne + 15GB İnternet var.

    Ama Facebook, Whatsapp falan kotadan sayılmıyor. Face de çok video izlemiştim. Yanımda uygulamasından girip baktım ki, daha 10.38 GB İnternetim var.

    Yani şu an bu ay 20 GB dan fazla İnternet kullanabileceğim.

    Ve bunlara 58.5 lira ödüyorum...
  • Yıl sonuna kadar mı? Yani sadece 2 aylık artıyorsunuz diye hava mı atıyorsunuz.

  • 3 5 üründe 2 ay indirim yapmakla enflasyon falan düşmez. Enflasyonu düşük gösterip çalışan maaşlarında daha az zam yapılmasını sağlayarak patronları rahatlatmaya çalışıyorlar.

    A101 21-27 Ekim 2017 aktüel ürün broşüründe yurt marka konserve fasulye 2.75TL iken üzerinden 1 yıl geçmemesine rağmen şuan ki fiyatı 6,45TL, keza 1.5lt su fiyatlarıda 0.65 ten 1liraya çıktı. Fiyatlara %70+ zam gelmişken 2 aylığına %10 düşürsen ne olur düşürmesen ne olur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 3qzotix -- 13 Ekim 2018; 11:25:58 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: faniseyler

    Bu mesaj silindi.
    Tekrar bir kontrol et istersen.. Uygulama hakları ve DATA hatları dahil 3 ay boyunca ikiye katlanıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jazzalyn -- 13 Ekim 2018; 11:25:16 >
  • Numara altta acik duruyor...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MK*

    Numara altta acik duruyor...
    Teşekkürler
  • Haklısın kardeşim şimdi bakınca fark ettim hepsi ikiye katlanmış.
  • Bu bile ilac gibi geldi. Kotalari kaldirdiklarini dusunemiyorum

  • Ne kadar sürecek? Bir aylık mı katlanacak?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Fiyatlardır o ikiye katlanan gb değil.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Lan internet yetmiyor diye Vodafone a geçtim. Yapılır mı bu şimdi ?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: acelilctl

    Ne kadar sürecek? Bir aylık mı katlanacak?
    3 ay boyunca katlanacak.
  • Arkadaş gündemden uzak galiba. Enflasyon ile mücadele kampanyaları 3 ay ile geçerli. Adamlar yıl sonuna kadar böyle birşey yapmiş. 5 senelik kampanyamı yapsin turkcell

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • OturanKuş kullanıcısına yanıt
    Kota getirmesinler mesela. Akn kaldırsınlar mesela. Sadece arayıp tamam mı devam mı diyorlar akn yasa deyince ehe ehe başka firmadan bana ne diyorlar. Göz boyamasın kimse bir çok firma zaten onlardan ucuza daha yüksek gb çekim hızı vs veriyor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hep turkcell haberi türk telekom vodafone haberlerini hiç göremiyoruz turkcell iyi para veriyor anlaşılan
  • DokuzKuyrukluTilki kullanıcısına yanıt
    Geç o zaman o firmalara :) ben gnc turkcell kullanıyorum ödediğim paraya hiçbir operatörde bulamıyorum. Bulunduğum bölgede tt vodafon 3,5 g çekiyor turkcellin şuana kadar ben 4 g nin altina düşmediğini görmedim. Ben memnunum sen değilsen eleştirebilirsin tabi

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Fiyatı daha önceden ikiye katladığından farkeden birşey yok

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • demek ki 3 ay sonra sağlam zam yapacak
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.