Şimdi Ara

Windows 10 güncelleme kabusu devam ediyor: Şimdi de mavi ekran hatası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
60
Cevap
0
Favori
3.340
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • Yazılım devi Microsoft'un kullanıcılara yaşattığı kabus bir türlü bitmiyor. Windows 10 Ekim 2018 Güncellemesi (sürüm 1809) yayınlandıktan ve kritik hatalardan dolayı geri çekildikten sonra şimdi de Microsoft'un yayınladığı bir toplu güncellemenin belirli bilgisayarlarda mavi ekran hatasına neden olduğu ortaya çıktı.

     

    Ekim Güncellemesi (sürüm 1809) için yayınlanan KB4464330 ve Nisan Güncellemesi (sürüm 1803) için sistemlere dağıtılan KB4462919 güncellemeleri bazı HP bilgisayarların mavi ekran döngüsüne girmesine neden oluyor.

     

    Microsoft hatayı kabul etti


    Microsoft hatayı kabul etti ve bir düzeltme sunma konusunda HP ile birlikte çalıştığını belirtti. Ancak şirket garip bir şekilde bu iki güncelleme hakkında bilgilerin yer aldığı KB sayfalarını, böyle bir soruna neden olduklarına dair bilgilerle güncellemedi.

     

    Ayrıca Bkz.Nubia'dan oyuncu tableti geliyor: İşte Nubia Hipad'in ilk görüntüsü ve özellikleri
    Microsoft'un resmi güncelleme sayfalarına göre KB4464330 ve KB4462919 numaralı toplu güncellemeler, Windows 10 cihazlarda herhangi bir soruna neden olmuyor ancak durumun böyle olmadığı ortada.

     


    HP bilgisayarları çökertiyor


    Microsoft Topluluk Forumları'nda konuyu tartışan birçok kullanıcı, Ekim 2018 Salı Yaması güncellemesini yükledikten sonra HP bilgisayarlarında bu sorunu yaşamaya başladıklarını belirttiler. Hatta 100'lerce HP bilgisayarla boğuşmak zorunda kalan sistem yöneticilerinin çok sert tepkiler verdiğini de eklemek gerek.

     

    Ekim 2018 Güncellemesi yayınlandıktan kısa bir süre sonra geri çekildiği için 1809 sürümünün yüklü olduğu sınırlı sayıda cihaz bu sorundan etkinelmiş gibi görünüyor. Ancak işin kötü tarafı hatanın aynı zamanda şu anda tüm Windows 10 cihazların yaklaşık yüzde 90'ında çalışan Nisan 2018 Güncellemesi'nde de mevcut olması.

     

    Şimdilik tek çözüm güncellemeleri kaldırmak


    Microsoft, düzeltme hakkında başka herhangi bir bilgi vermediği gibi tahminen ne zaman yayınlanacağını da açıklamadı. Şu an için mavi ekran kabusundan kurtulmak için sisteme yüklenmiş güncellemeleri kaldırmak tek yol gibi görünüyor.








  • Nereden çıkardınız ki; burada MS'in tek hatası, W8'de yaptığı zorlama yenilikleri başka bir yenilik ile kapatmaya çalışmasıdır. ME'den sonra, belki daha da kötü durumda olan Vista bile bu kadar dert çıkartmadı. Bitmemiş bir İS'yi kakalamaya kalkarsan olacağı da budur. Ayrıca, bir yerleri yiyor ise Apple Mac OS'u pc donanımlarına çıkarsında görelim, ne halt edeceğini. Sabit bir donanım ürettirip, özel İS yazmak kolay tabi ki (kullanım oranlarını hesaba bile katmıyorum, ki bir de bunun oyun, eğlence kısmı var).
    Bu sorundan etkilenen arkadaşlara çözüm yöntemini anlatmak isterim. 2 gündür yoğun bir şekilde bu sorunla uğraşıyorum. Ms güncellemeyi kaldırdığını söylüyor ama bence yalan hala Hp markalı pc ler bu güncellemeyi alıyor ve bir dahaki starta mavi ekran hatası alarak işlevsiz duruma geliyor. Hp destek ise olaya tamamen Fransız... evet bu konuda çok telefon geliyor ve durumu Ms ile paylaşıyoruz demek dışında ve yeniden kurulum yaparsanız düzelir!!! demek dışında yardımcı olmuyor. Gelelim çözüme...
    Mavi ekran hatası aldıktan ve 3-4 açılma denemesinden sonra Windows mavi kurtarma ekranına düşünce gelişmiş seçeneklerden Sorun Giderme kutusuna tıklayın. Oradanda komut setini çalıştırın. c sürücüsüne geçin. c:\windows\system32\drivers klasörüne ulaşın ve orada bulunan hpqkbfiltr.sys dosyasının ismini "ren hpqkbfiltr.sys hpqkbfiltr.sys_old " komutuyla değiştirin ve sistemi yeniden başlatın.
    Geçmiş olsun bir Ms güncelleme hatasını daha atlattınız. Darısı gelecek güncellemelere :)
  • Yazarken aklınızda bulunsun, milyon tane farklı donanım kombinasyonuna uyum sağlamaya çalışan bir işletim ile mac os'in görece sorunsuzluğunu bir tutmayın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tostumm -- 12 Ekim 2018; 19:40:22 >
  • Microsoft:otomobil ,uçak falan yapmıyorsun iyiki!son 1yıldır w10 ubdateler pc bile çökerten hatalarla dolu.





    Bellıkı iyi çalışmıyor mühendisler. Net.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xxxx1 -- 12 Ekim 2018; 20:00:05 >
  • Çöken 3 şey.

    Windows

    LG anakart

    DonanımHaber Forum

  • HP mi hic sasirmadim :)))

  • otomatik güncellemeyi hemen kapatıyorum aga...

  • Eski ekran sürücülerini DDU programı ile kaldırın. Güncel driverleri indirip yükleyin. Sorun çözülecektir.

  • Komedi gibi sanki normal yollar ile güncelleme kaldırılabiliyor da direk format tek çözümü ne küfür ediyorlardır Microsoft firmasına :) Windows 7 ya da 8 için bunu deseler evet kurtarma kiti yaparak yamalar kaldırılabiliyor sorun ortadan kalkıyor ama windows 10 için böyle bir çözüm yok microsoft' un bu işe el atıp adam gibi bir kurtarma kiti yapması lazım ve şu sistem geri yükleme noktalarını güncelleme tamamen bitip masa üstü ekranı gelene kadar da silmemeli tıpkı eski SP güncellemelerinde olduğu gibi sorun yaşanınca geri alınabilmeli sistem.

  • 1709 kullanıyorum mis gibi dert yok tasa yok
  • tostumm kullanıcısına yanıt
    Nereden çıkardınız ki; burada MS'in tek hatası, W8'de yaptığı zorlama yenilikleri başka bir yenilik ile kapatmaya çalışmasıdır. ME'den sonra, belki daha da kötü durumda olan Vista bile bu kadar dert çıkartmadı. Bitmemiş bir İS'yi kakalamaya kalkarsan olacağı da budur. Ayrıca, bir yerleri yiyor ise Apple Mac OS'u pc donanımlarına çıkarsında görelim, ne halt edeceğini. Sabit bir donanım ürettirip, özel İS yazmak kolay tabi ki (kullanım oranlarını hesaba bile katmıyorum, ki bir de bunun oyun, eğlence kısmı var).
  • Shovel Knight kullanıcısına yanıt
    Stable 1709 Build 16299.726
    RC---- 1803 Build 17134.345
    Beta-- 1809 Build 17763.55

    Şuan durum böyledir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MRT_ -- 12 Ekim 2018; 21:51:41 >
  • Microsoft, sıvama aşamasına geçmiş.

  • Son güncellemeden sonra storede hiçbişe açılmıyor.

  • Bende windows update'in kendisi sorunlu, uğraşırsın dosya inmez, indirme sorununu çözersin kurulumda bir sorun yaşandı diyip geri yükler falan.
    XP'den beri şu problemli update sistemini düzeltemediler gitti. Update sorunlu olduğu için 1703 kullanıyorum, sonra 1803 için disk oluşturup direkt
    temiz kurulum yaparım artık, yoksa kendisi güncelleyeceği yok.
  • Mağazada açılmıyor. Uygylama oyun indiremiyorsun.
  • yahu ben 7 yıllık dandik casper bilgisayarımda bile sorun yaşamazken siz o yüksek donanımlarla nasıl sorun yaşıyorsunuz anlamıyorum arkadaş. bilgisayar kullanmayı mı bilmiyorsunuz acaba ya da saçma sapan antivirüs programları, bilgisayarın sorunlarını onardığını iddia eden çöp yazılımlar mı kullanıyorsunuz yoksa güncel olmayan/yanlış driverler mı yüklüyorsunuz? belki de korsan windows kullanıyorsunuz. sorun microsoftta olduğu kadar bence sizde de var.

    belgelerimde önemli dosyalarını saklayıp yedek almayanların da dosyaları silinsin bi zahmet.
    ben c'yi komple 250gb ssd olarak kullanıyorum d olarak da 1tb hdd var 1 byte verim bile silinmedi ki yedekleri var silinse nolur?
  • her türlü güncelleme devre dışı bırakma seçeneğini uyguladım ama ne hikmetse halen güncelleme alıyorum. En son güncelleme de pc açılamaz hale gelmiş zar zor geri yükleme noktası ile halletmiştim. Ulan sanki deney faresiyiz..

  • Bu sorundan etkilenen arkadaşlara çözüm yöntemini anlatmak isterim. 2 gündür yoğun bir şekilde bu sorunla uğraşıyorum. Ms güncellemeyi kaldırdığını söylüyor ama bence yalan hala Hp markalı pc ler bu güncellemeyi alıyor ve bir dahaki starta mavi ekran hatası alarak işlevsiz duruma geliyor. Hp destek ise olaya tamamen Fransız... evet bu konuda çok telefon geliyor ve durumu Ms ile paylaşıyoruz demek dışında ve yeniden kurulum yaparsanız düzelir!!! demek dışında yardımcı olmuyor. Gelelim çözüme...
    Mavi ekran hatası aldıktan ve 3-4 açılma denemesinden sonra Windows mavi kurtarma ekranına düşünce gelişmiş seçeneklerden Sorun Giderme kutusuna tıklayın. Oradanda komut setini çalıştırın. c sürücüsüne geçin. c:\windows\system32\drivers klasörüne ulaşın ve orada bulunan hpqkbfiltr.sys dosyasının ismini "ren hpqkbfiltr.sys hpqkbfiltr.sys_old " komutuyla değiştirin ve sistemi yeniden başlatın.
    Geçmiş olsun bir Ms güncelleme hatasını daha atlattınız. Darısı gelecek güncellemelere :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Son_Of_Wind -- 13 Ekim 2018; 1:6:46 >




  • Msi gt72 6re dominator pro kullanıcısıyım aynı güncellemelerden sonra pc kullanılmaz hale geldi inanılmaz derecede kasıyor format atmadan çözümi yok mu bunun?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Micro FOSSS pişmanlıktır...

  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.