Şimdi Ara

Boston Dynamics'in insansı robotu Atlas artık çok daha hızlı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
49
Cevap
0
Favori
2.752
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Boston Dynamics'in insansı robotu Atlas artık çok daha hızlı

     
    Google tarafından geçtiğimiz yıl Japon teknoloji devine Softbank'a satılan robot üreticisi Boston Dynamics, meşhur insansı robotu Atlas üzerinde çalışmalarını sürdürüyor. Atlas'ın kaydettiği her bir aşamayı takipçileriyle paylaşan şirket bugün robotla ilgili yeni görüntüleri YouTube kanalı üzerinden sundu. Atlas'ın artık zorlu parkurları tamamlayabildiğini belirten Boston Dynamics, robotu ''dünyanın en dinamik insansı robotu'' olarak nitelendiriyor.


     

    40 santimetre yüksekliğe sıçrıyor

    Şirket tarafından paylaşılan videoda, 1.5 metre uzunluğunda ve 75 kg ağırlığındaki Atlas'ın son derece hızlı hareket ettiği görülüyor. Atlas önündeki kütük engelini zıplayarak kolay bir şekilde aşarken 40 santimetre yüksekliğindeki basamaklara da zıplayarak parkuru tamamlamayı başarıyor. Şirketin paylaştığı verilere göre Atlas zıplama hareketi esnasında 28 farklı eklemini çalıştırıyor.


     

    Sahip olduğu yazılım sayesinde Atlas'ın; kütüğü ve basamakları tanıyabildiğini belirten Boston Dynamics, yazılımın Atlas'ın hamleleri için en uygun durumu ayarladığını ve zıplama esnasında eklemlere gerekli gücü ilettiğini vurguluyor. Şirket bu yıl mayıs ayında Atlas'ın hafif tempoda koştuğu bir videoyu daha paylaşmıştı. Mayıs ayındaki videoda kütüğü görünce önce durup sonra zıplayan Atlas, artık koşu esnasında zıplama yeteneğine kavuşmuş durumda.

     








  • Bu adamlar nasıl oluyor da insansı hareketler konusunda rakiplerinden en az 5-10 yıl daha ilerideler anlamak mümkün değil. Neyi farklı yapıyorlar veya arkada eşsiz bir deha mı var.

  • Başka yerde görsem cgi video sanardım çok iyi.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Grkwnxs

    Başka yerde görsem cgi video sanardım çok iyi.
    Valla billa, pili fazla gitse alsana robocop gerçekleşti. Şu pil sorunu aşıldığı gün bunlar ABD'de göreve başlayacaklar, tabi ilk zamanlarda uzaktan yönetilirler büyük ihtimalle.
  • Akıncı robotlarında bu örnekten yararlansa çok iyi olur. Çok hantal ve hareket kabiliyeti düşük çalışmalarını yeterli görmüyorum.

  • Şu robotu gözünüzü seveyim Akınrobotics'e 1-2 aylığına verin de adamlar incelesin.

  • Ilk videoyu izliyordum.. Baktım bizim robotun ilk adımını atması 30 yıl sürecek, dedim boşver. Tam kapatırken videodaki beyaz önlüklü arkadaş "gördüğünüz gibi, denge sistemine sahip" dedi.. Mealen; "yürümesekde ayakta duruyoz" diyor yani.. Artık canımı sıkmıyorum.. Gül geç..

  • Hareketleri benden daha insansı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bazı arkadaşlar inatla 10 sene öncesinin internet cafe 50 kuruş hesaplayıcısının robotları ile bu robotu karşılaştırmış.tamam çıkış motivasyonları aynı olabilir ancak vizyon,maddi destek ve beyin asıl bunlar olmadan robota kaş göz çizip peruk takarak anca saatte 15 cm hızla ilerleyen robot yaparsın.örnekteki gibi "destek olmadan".

  • Boston dynamics=stark akıncı=hammer

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu akınsoftçular yıllardır devletin parasını çarçur ediyorlar robot yapıoz die, akıl var mantık var, böyle birşey yapılacak olsa konya'da mı yapılır, bu ülkenin sağlam mühendislerinin konya'da ne işi var.

    alın öğrenci gruplarının yarıştırdıkları robotlar bile bunlara bin basar:




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Freakk -- 12 Ekim 2018; 23:27:6 >
  • cengiz7 kullanıcısına yanıt
    En azından rüşvet yemez.
  • Olayı aşmışlar gerçekten. Çoğu insan yapamaz bunu.
  • Ölüm makinası olma yolunda hızla ilerliyor.

  • Benden atletik helal olsun

  • Freakk F kullanıcısına yanıt
    Teknik, bilimsel eksikliklerimiz olduğu gibi ciddi anlamda ön yargılarımız da var. Zaten zihni açmadan hiçbir eksiği gideremezsin ki bizi engelleyen, kutuplayan, kendi enerjimizi birbirimizin üzerinde dağıtarak nötrleyen ve ilerlememizi engelleyen en büyük eksikliğimiz de bu zaten. Bilgi lazım, aklı kullanmak lazım, girişimcilik lazım, hedefi doğru koymak lazım, birlik ve danışma lazım, hedefe giden yolda engellerden yılmamak lazım, hazırcılıktan ve yıldırmalardan korunmak lazım, sürekli geri besleme ile hataları tekrar etmemek lazım vb. Biz de bunlardan hep bir veya bir kaçı eksik!
  • "bu ülkenin sağlam mühendislerinin konya'da ne işi var" cümlesi ne acı değil mi. Irkçı, bölücü, aşağılayıcı ve hakaret (hukuksal) içeren bir yaklaşım.

  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.