Şimdi Ara

Alibaba'nın patronu Jack Ma, ''nakitsiz bir toplum'' hayali kuruyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
187
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  

     
    Alibaba'nın kurucusu ve CEO'su olan Jack Ma, e-ticaret dünyası için son derece öenmli bir isim. Buna ek olarak Ma, finans sektöründe de önde gelen isimlerden. Alibaba'nın finansal teknolojiler şirketi olan Ant Financial'ın başkanlık koltuğunda oturan Jack Ma, Forbes'un en güçlü insanlar listesinde 21. sırada yer alıyor. Haliyle açıklamaları finans dünyasında etkiler yaratan Ma, geçtiğimiz günlerde Bitcoin ve blockchain teknolojisi hakkında önemli açıklamalarda bulundu.


     

    Nakitsiz, şeffaf bir toplum istiyor 

    Nakitsiz bir toplum ve blockchain teknolojisine önem verdiğini belirten Jack Ma, ''Alibaba'nın ve benim işim, dünyayı nakitsiz bir toplum haline getirmek.'' ifadesini kullandı. Nakitsiz bir toplumun herkesi eşit hale getirebileceğini, daha şeffaf ve sürdürülebilir olacağını belirten Ma, böylece yolsuzlukların da ortadan kalkabileceğini düşünüyor. Yolsuzluktan nefret ettiğini belirten 54 yaşındaki iş adamı, ''Benim imkanlarım sınırlı olabilir ama başka kişilerin kirli işlerle imkanlarımı elimden almalarını istemiyorum.'' dedi.


     

    Konuşması esnasında Ma, Bitcoin'i gerçek bir para birimi olarak görmediği yönündeki iddiaları reddetse de Bitcoin'in geleceği hakkında kararsız olduğunu açıkladı. Bitcoin'in arkasındaki teknolojinin, yani blockchain'in çok daha güçlü olduğunu ifade eden Ma, Bitcoin'in toplumun ortak para birimi olması halinde topluma ne kazandıracağını bilmek istiyor. 


     

    Tabi Jack Ma'nin nakitsiz toplum hayalinin Çin'de neredeyse gerçeğe dönüştüğünü belirtmekte fayda var. 2016 yılında mobil ödeme hacminin 6 trilyon dolara ulaştığı Çin'de, vatandaşlar Alibaba'nın Alipay uygulaması veya Tencent'in WeChat uygulaması üzerinden her türlü ödemelerini gerçekleştirebiliyor. Devlet daireleri bu uygulamalar üzerinde vergi ödemeleri başta olmak üzere çeşitli ödemeleri kabul ederken vatandaşlar; restoranlarda, alışveriş merkezlerinde, taksilerde, bisiklet kiralama hizmetlerinde ve hatta umumi tuvaletlerde bu iki uygulama ile ödeme işlemini tamamlayabiliyor. 








  • biz senin dediğin nakitsiz olayını ayın 16. günü yaşıyoruz. senin hayalini yaşıyoruz jack ma.

  • ohoo o hayali biz gerçekleştireli çok oldu. Ay sonu maaşı bankadan çekmeden bitiyor. Bir sonra ki ayın alışverişini kredi kartından yapıyoruz.

  • Ayni hayalleri paylasiyorun Jack baba :D

  • Nakit paranin sinirlanmasi buyuk miktarda takip ve izlenme ozelligini de beraberinde getirebilir. Avrupa mesela nakit parayi yasaklamak istiyor, cunku kim ne almis, ne kadar para harcamis, insanlarin butun bilgilerine ulasip, onlari bir miktar daha kolelestirebilmek avrupanin hedefi. Eget blockchain teknolojisi ile devletlerin burnunu sokamayacagi bir sekilde bu is yapilabilir ise, belki pozitif olabilir. Gerisi cok tehlikeli.

  • galiba bu adam, bu kitabı okumuş !
    quote:


    1967 - 2067 yılları arası; bir ailenin 5 kuşak süren, 100 yıllık köleliğinin, post modern, özgürlükçü bir dille anlatımı... 2050'lerden sonra, el çizgilerini okuyan cihazlarla kredi kullanabiliyorsunuz... Bankalar, ülkenin en önemli kurumları haline gelmiş, kişilerin çocukluktan yetişkinliğe geçerken, aldıkları ahlaki değerlere göre, ekonomik hayata başlangıç kredileri veriliyordu. Bu değeri kredi olarak yükleyen bankanın adı: İnsan Bankası
    https://www.dr.com.tr/Kitap/Insan-Bankasi-2067/Edebiyat/Roman/Turkiye-Roman/urunno=0001694918001





  • E bizimkiler bu adama fikir danışsa ya.

  • Bu seferde kotu niyetli olmayan insanlar icin kotu adamin paraya ihtiyaci var ek iste calisamaz(calistigi yerin sigortasiz calistiramayacagi icin) . Adam ölmeyi mi beklemeli boyle birsey olduğunda hele turkiyede hepten maaslara mecbur birakirlar ister calis ister calisma gibi tamamen kolelesmeye yonelik

  • Aynen

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.