Şimdi Ara

Apple, Avrupalı tedarikçisiyle 600 milyon dolarlık anlaşma imzaladı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
195
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Avrupa'nın pek çok ülkesinde üretim tesisi ve ofisi bulunan yarı iletken üreticisi Dialog Semiconductor şirketi uzun yıllardır Apple'a önemli katkılar sunuyor. Şirketin ürettiği bileşenler, ilk iPhone'dan beri Apple ürünlerinde pil ömrünü yönetmek için kullanılıyor. Apple bugün yaptığı duyuru ile iki şirket arasındaki uzun geçmişe dayanan iyi ilişkilerin farklı bir noktata taşındığını duyurdu. İki şirket 600 milyon dolar değerinde lisans anlaşması imzaladı.


     

     
    Anlaşma uyarınca Dialog bünyesinde Apple'a özel bileşenler geliştirmek için çalışan 300 mühendis artık Apple çatısı altında çalışmalarını yürütecek. Böylece, Dialog şirketinin iş gücünün yaklaşık yüzde 16'sını transfer edecek olan Apple ayrıca Dialog'a ait 4 ofisi de kullanmaya başlayacak. Bu sayede mühendisler mevcut çalışma ortamlarını bırakmak zorunda kalmadan Apple için ürün geliştirmeye devam edecek. Apple tarafından yapılan açıklamaya göre söz konusu 300 mühendis çalışmalarıyla ilgili olarak doğrudan Apple'ın donanım teknolojilerinden sorumlu başkanı Johny Srouji'ye bilgi verecek.


     

    600 milyon dolar ödeyecek 

    Anlaşma kapsamında Apple mühendis transferi ve ofislerin kullanılması için ilk etapta Dialog'a 300 milyon dolarlık ödeme yapacak. Ayrıca anlaşma uyarınca Apple önümüzdeki üç yıl boyunca şirketten ürün tedarik etmek için 300 milyon dolar daha ön ödemede bulunacak. Böylece Dialog'un kasasına 600 milyon dolar girerken Apple'ın da üretim hacmi artmış olacak.


     

    Anlaşmayla ilgili açıklama yapan Dialog CEO'su Celal Bagherli, anlaşmanın iki şirket arasında uzun süredir devam eden ilişkiyi doğruladığını belirtirken Dialog teknolojilerinin değerini gösterdiğini dile getirdi. Anlaşmanın ardından Dialog'un hisseleri yüzde 25'in üstünde değer kazanırken şirketin piyasa değeri ise 1.2 milyar doları aştı.  








  • Anlaşma Apple için çok daha avantajlı görünüyor. Miktar biraz daha artabilirdi.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.