Şimdi Ara

Grafik hızlandırma yarışına Oppo da katılıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
347
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Huawei’nin bugünlerde tartışmalı hale gelen GPU Turbo teknolojisi ile birlikte başlattığı grafik hızlandırma trendine Oppo da katılıyor. Firma yarın Hyper Boost adını verdiği teknolojisini tanıtacak.


     


    Oppo Hyper Boost nedir?


     


    Henüz teknik detaylar mevcut değil bu bakımdan sadece grafik hızlandırması mı olacak yoksa işlemci de bu hızlandırmadan payını alacak mı bilinmiyor. Ayrıca Huawei gibi kendi yongası olmadığı için işler biraz daha zorlaşıyor.


     


    Ayrıca Bkz.Oyuncu odaklı Huawei Mate 20X geliyor

    Huawei bilindiği üzere sadece Kirin yonga setlerinde GPU Turbo teknolojisini kullanıyor ve Snapdragon yonga setlerinde bu teknolojiye yer vermiyor. Oppo ise Qualcomm ve MediaTek ile birlikte çalışıyor. Bu bakımdan hangisi için Hyper Boost kullanılacak veya her ikisi için de geçerli olacak mı merak konusu.


     


    Super VOOC hızlı şarj teknolojisi ve kızaklı ön kamera modülü gibi rekabetin önüne geçebilecek Ar-Ge çalışmaları olan Oppo’nun Hyper Boost ile pazarda fark yaratabileceği konuşuluyor. Detaylar ise yarın belli olacak.


     

     

     







  • Cahilliğime verin ama grafik hızlansa ne olur hızlanmasa ne olur? Önemli olan sürdürülebilir performans değil mi? Ayrıca Allah aşkına kaç tane oyun var üst düzey işlemcilerin ve onların sahip olduğu grafik yongalarının şu an çalıştıramadığı? Eğer bir pazarlama stratejisi ise çok saçma, koy SD845 yanına da Nintendo Switch veya benzeri bir kontrolcü mekanizması ver(ücretsiz) o zaman oyuncu odaklı olur ki zaten satılıyor böyle harici bileşenler, saçma geliyor bana böyle telefonlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-DBB76B0A9 -- 10 Ekim 2018; 11:34:45 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Oyunların grafiği artar, ne olacak çamaşır mı yıkayacaktı... Low detailde oynamak yerine mediumda açılır. En az iPhone 7 isteyen oyunlar var. Sen rast gelmemişsin, oralı olmadığın için az markete falan bak.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • esmerbuyucu kullanıcısına yanıt
    Demek istediğimi anlamak yerine muhalefet yapmayı tercih ettiğin için teşekkür ederim. Markette iphone7 isteyen oyun varsa sen iphone 6s işlemci ve grafik kartını hızlandırarak pekte bir kazanç sağlayamayacaksın demektir. Öteki türlü telefonunu aldığın marka sana haberi yapılan marka/markalar ile aynı özelliği sunardı. Ayrıca örnek verdiğin telefon ios ve iphone7 2 yıllık cihaz ve aynı özellik bundada yok. Yeni çıkan android cihazlarda ise bu telefonlar ile aynı teknik özelliklere sahip, hem kamerası daha iyi hemde hemen hemen aynı fiyat segmentinde güncel yada bir yıl öncesinin telefonlarını alarak istediğin oyunu yüksek grafiklerde oynayabilirsin. Ama dediğin gibi çamaşır yıkayıp kurutursa iyi olur :)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: esmerbuyucu

    Oyunların grafiği artar, ne olacak çamaşır mı yıkayacaktı... Low detailde oynamak yerine mediumda açılır. En az iPhone 7 isteyen oyunlar var. Sen rast gelmemişsin, oralı olmadığın için az markete falan bak.
    İyi de haberde bahsi geçen özellik Android telefonlar için geçerli(Huawei ve Oppo), İOS'da böyle bir özellik yok.

    Huawei ve Oppo'da da(güncel model olduktan sonra) orta seviye cihazlarını da alsan pek fark olacağını sanmıyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Omega Speedmaster -- 10 Ekim 2018; 21:45:02 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Senin demek istediklerin her oyun telefonu haberi altında bolca görülebilir. "Ne gerek var zaten oynatacağı oyunun gücü belli bik bik" Muhalefeti bu teknolojiye gereksiz diyerek sen yapmışsın. Belki de ne olduğu tam olarak anlaşılamamıştır o da olabilir.

    Mevzu Android tarafında herkeste son çıkan Snapdragon 8xx işlemcili telefon veya amiral gemisi yok. Mesela Kirin 970'i GPU turboyla performansını arttırmışlar. QC'da aynı şekilde Adreno turbo diye bir şey duyurmuş. Performans getirisi olmasa bu özelliğin üstünde durmazlar, sağladığı verimlilik sayesinde pile de faydası var. Ayrıca son çıkan telefonu alsan da her oyunu yüksek grafiklerde oynatacak gibi bir dünya da yok.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Oyunların gereksinimiyle ilgili örnek verdim, haberdeki özellikle alakalı değil.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • esmerbuyucu kullanıcısına yanıt
    Anladım...

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • esmerbuyucu kullanıcısına yanıt
    Ya ben anlatamıyorum ya da sen anlamak istemiyorsun üstad. Bak eğer mobil oyuncu isen gidipte galaxy j7 almazsın. Alacağın telefonlar bellidir ki onlarda zaten hızlandırılsa ne olur olmasa ne olur. Açamadığı oyun, uygulama vb. yok. Şirketler inovasyon yapmak yerine kandırmak üzerine çalışıyorlar siye düşünüyorum. Sözün özü; amaç yenilikçi gelişmelere muhalif olmak değil, yenilikçilik yok bunda.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Herkesin potansiyel mobil oyuncu olduğunu düşünürsek bütçesi yeten üst seviye alır diğerleri ise orta seviyeye bakar. Eğer Çin ve Hindistan pazarını düşünürsen bu pazar çok fazla. Huawei'nin Honor serisinin satışlarından bu belli oluyor. Oyun için amiral gemisi almak zorunda kalmıyorlar orta seviyeye kadar inmiş durumda.

    Hızlandırılsa ne mi olur? Bence incelemediysen bir incele. Fazlasını vaadetmemişler, donanımı verimli şekilde kullanmaya çalışmışlar.
    https://m.gsmarena.com/review_huawei_gpu_turbo_update-news-32452.php

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • esmerbuyucu kullanıcısına yanıt
    Dediğin yazıyı okudum. Anladığım kadarıyla burada hızlandırma yok. Sistem kaynaklarından verimli olarak yararlanmak var ki bu da şu an için 2 oyunda geçerli. Bu durumda yine benim dediğime geliniyor ki bunun adı da sürdürülebilir performans oluyor. Hızlanma yok, kaynakların verimli kullanımı var ki bunu zaten üreticilerin yapmaları gerekiyor. Bu durumda bu bir yenilik değil gelişme oluyor. Ayrıca Honor Play Kirin 970, Razer Phone SD835, Razer Phone 2 SD845, Asus SD845 chipsetine sahip ve hepside üst düzey işlemci. Bak dostum adı üzerinde oyuncu bilgisayarı dersin gider en az orta-üst seviye bileşenlerden oluşan sistem toplarsın. Oyuncu telefonu dersin yine aynı. Günlük oyuncu ile bu işe gönül vermiş hatta bu işten maddi karşılık alacak olan insanlar o sana göre benim muhalif olduğum turbo/speed bunlara ihtiyaç duyan bileşenler ile uğraşmazlar. Sapla samanı birbirine karıştırma. Oyuncu telefonu diyorsan herşey üst seviye olmak zorunda ki üst seviye olan telefonunda böyle şeylere ihtiyacı yok. Günlük eğlenmek için oynayacak adamın işine yarar bunlar, o da zaten günlük oyuncudur gidipte oyuncu telefonu almaz. Bütçesi düşükse gider ona göre telefın alır ve ona göre oyun oynar zaten ki şu anda zaten orta-üst seviye cihazların bile rahatlıkla açtığı oyınlardan bahsediyoruz. Kendinle çelişiyorsun, yüksek grafik diyorsun neden low da oynayayım diyorsun. Sonra herkes oyuncu bütçesine göre alır diyorsun. Üretici de akılsızdı Turbo/speed adı her neyse kirin 960 a, Kirin 970 performansı verecekti? Sana hiç mantıklı geliyor mu? Tabii ki gelmiyor, o yüzden bir işlemcinin adı Kirin 970 ilkrn diğeri 960 be o yüzden biri SD660 iken biri SD820.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.