Şimdi Ara

Asus ve G.Skill çift kapasiteli DDR4 bellekleri duyurdu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
289
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Oyuncu dünyasının iki sıkı rakibi Asus ROG ve G.Skill bir araya gelerek DIMM belleklerde kapasiteyi iki katına çıkaracak Double Capacity DIMM teknolojisini geliştirdi. Böylece iki slot taşıyan anakartlarda kapasite sınırı 64GB’a yükseldi.


     


    G.Skill Trident Z RGB DC özellikleri


     


    Bugüne kadar UDIMM belleklerde modül başına maksimum 16 DRAM yongası kullanılabiliyordu. Bu nedenle en fazla 32GB RAM bellek kullanılabiliyordu. Double Capacity DIMM teknolojisi sayesinde bu rakam 32 yongaya yükseltildi. Böylece mevcut 8Gb DRAM bileşenleri ile modül başına 32GB bellek mümkün hale geldi.


     


    Ayrıca Bkz.Nokia 7.1 duyuruldu: İşte özellikleri ve fiyatı

    G.Skill yeni teknolojiyi Trident Z RGB DC 64GB (2x32) serisinde kullanacak. Yeni seri çift kapasite nedeniyle biraz daha uzamış. Trident Z tasarımını devam ettiren seri RGB aydınlatmasını ASUS Aura Sync üzerinden kontrol ediyor. Seride 1.35V enerji değeri bulunurken 3000MHz frekansını kullanan versiyon 14-14-14-34 zamanlamasına sahip. 3200MHz versiyonu ise 34 ve 35 zamanlamasını kullanıyor.


     


    Asus ile ortak geliştirildiği için yeni bellekler ilk olarak ROG anakartlarda kullanılacak. Şu anda 3 tane Asus Z390 anakartı yeni bellekler ile uyumlu. Bunlar ROG Z390 MAXIMUS XI APEX, ROG Maximus XI Gene ve ROG STRIX Z390-I GAMING şeklinde sıralanıyor. Henüz satış tarihi açıklanmadı.

     







  • Demek slot başına sınırın 16 GB olmasının sebebi buymuş. Epey iyi olacaktır.
  • Mini itx kullanıcıları için iyi. ATX 4 slot için çok önem taşıdığını düşünmüyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.