Şimdi Ara

Privacy Badger artık Google'ın sizi izlemesini de engelleyecek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
1
Favori
649
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • Ana amacı insanları siber dünyadaki gizli gözlerden korumak olan Electronic Frontier Foundation (EFF), Privacy Badger adlı tarayıcı eklentisine Google ile ilgili yeni güncellemeler getirdi. Gelen yeniliklerden sonra artık arama devinin sizi izlemesi zorlaşacak.

     

    Privacy Badger, web'de gezinirken görünmeyen ve casusluk yapan reklamları engellemek için EFF'in geliştirme ekibinin oluşturduğu bir web tarayıcı eklentisidir. Bu eklentinin son güncellemesinde Google arama motoru, Hangouts ve Google Dökümanlar hizmetlerini kullanan kullanıcıların tıklama takibine karşı koruma altına alındıkları belirtiliyor. Yani sizin bu hizmetlerdeki herhangi bir linke tıklamanız sonucu gittiğiniz sayfaları Google takip edemeyecek. 

     


    Google link takibi yapmayı seviyor


    EFF'nin resmi blog sayfasında da duyurulan bu güncellemelerle ilgili resmi açıklama ise şu şekilde: "Link izleme, bir linke, web sitesinden ayrılmak için tıkladığınız zaman bir şirketin sizi takip etmesini sağlar. Bu yılın başlarında, EFF Facebook'un bu uygulamayı kullanmasını hedefleyen bir Privacy Badger güncellemesi yayınladı. Görünüşe göre, Google hem web aramasında hem de Hangouts gibi özel görüşmelerinizde ve Google Dokümanlar'daki yorumlarda aynı izleme türünü gerçekleştiriyor. Şu andan itibaren, Privacy Badger sizi Google'ın tüm bu alan adlarındaki bağlantı izleme özelliğini kullanmasından koruyacaktır."


    Bu eklentiyi kullanarak, şu anda tüm Google hizmetlerinde bağlantı takibine karşı korunmayacaksınız. Ancak söz konusu hizmetleri kullanırken izlenmeniz mümkün olmayacak. Eğer tarayıcınıza Privacy Badger yüklüyse, yeni güncellemeyi almak için hiçbir şey yapmanıza gerek yok, sadece tarayıcınız eklenti güncellemelerini kontrol edene kadar bekleyin.

      







  • Böyle şeyler görünce aklıma direk Cem Yılmaz'ın "CIA bu hesaplara bakıyormuş" esprisi geliyor
  • Buna güvenebilecek miyiz peki?

  • Ben bu uygulamayı bu sabah yüklemiştim. Bir kaç saat kullandıktan sonra kaldırdım.



    Maalesef bu tip uygulamakar bazı sitelerde ‘false positive’ denen yanlış engellemelere neden oluyor. Girdiğim bir sitede haberleri açmayı engelliyordu. Bu yüzden kaldırdım.



    Buna benzer bir başka uzantı olan ‘Disconnect’ isimli bir uzantı daha kullanmıştım. Bunu da kaldırdım. Dediğim gibi bazı sitelerin işlevişini bozuyorlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Böyle şeyler görünce aklıma direk Cem Yılmaz'ın "CIA bu hesaplara bakıyormuş" esprisi geliyor
  • Altıpatlar kullanıcısına yanıt

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ghostery kullanın, izleyicilerin alayını engelleyin pişman olmayacaksınız.

  • alaz1903 kullanıcısına yanıt
    Chrome eklentileri Google servislerini es geçebiliyorlar. Yoksa Google eklenti sitelerinden kaldırıyor. Yada Google ile çeşitli anlaşma yapıyorlar.
  • Google bizi izlese nolacak. Izlemesinin bana hayri var mesela geçenlerde anneme ayakkabılık bakıyorduk 270tlye bulduk sonra sağolsun google amca beni izlediği için bir yerden reklam çıkıverdi ve 233 tlye aldık

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BroteinCi

    Google bizi izlese nolacak. Izlemesinin bana hayri var mesela geçenlerde anneme ayakkabılık bakıyorduk 270tlye bulduk sonra sağolsun google amca beni izlediği için bir yerden reklam çıkıverdi ve 233 tlye aldık
    Oysa sıcak fırsatları takip etseydin ayakkabıyı beleşe alıp üstüne 50 TL hediye çeki alabilecektin yazık olmuş

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: interwap

    Chrome eklentileri Google servislerini es geçebiliyorlar. Yoksa Google eklenti sitelerinden kaldırıyor. Yada Google ile çeşitli anlaşma yapıyorlar.
    Zaten Chrome kullanıyorsan Google beni izliyor diye kaygılanmana gerek yok, baştan kabul etmişsin demektir. Ghostery firefox ve edge platformlarında da var ve Google'ın olsun başka reklam verenlerin olsun bütün girdiğiniz sayfadaki bütün botları tek tıklamada devre dışı bırakabiliyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.