Şimdi Ara

Galaxy S10'un işlemcisi ikinci nesil yapay zeka ünitesine sahip olabilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
495
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • Samsung henüz bir sonraki amiral gemisi mobil işlemcisinin hangi ismi taşıyacağını açıklamadı ancak şirketin mevcut isimlendirme politikasına bakılırsa Exynos 9820 olarak adlandırılabilir. Yonga seti ilk olarak önümüzdeki yılın başlarında tanıtılması beklenen Galaxy S10'da kullanılacak. Daha sonrasında ise Galaxy Note 10 modelinde göreceğiz. Yayınlanan yeni bir rapor Exynos 9820'nin yapay zeka (AI) için özel bir işlem birimine sahip olabileceğini öne sürüyor.

     

    Ayrıca Bkz.Google'ın iki gün sonra tanıtacağı Pixel Slate isimli tableti sızdırıldı
    Samsung’un eski çalışanlarından birinin LinkedIn profilinde, şirketin ikinci nesil NPU tasarımı üzerinde çalıştığını ortaya koyan bir bölüm var. Yeni yonga setinin özellikleri henüz bilinmiyor ancak bu bilgiye bakılırsa Exynos 9820, yapay zeka ve makine öğrenimi uygulamaları için bir Nöral İşlem Birimi'ne (NPU) sahip olabilir.

     


    Birinci nesil NPU, Exynos 9810'de kullanılmadı


    Huawei’nin Kirin 980 amiral gemisi işlemcisinde çift Nöral İşlem Birimi  yer alıyor. Yani bu özelliğin üst seviye mobil işlemciler için artık standart hale gelmeye başlaması nedeniyle Samsung’un bir sonraki yonga setinde ikinci nesil NPU görmemiz sürpriz olmayacak.

     

    Exynos 9820'nin Qualcomm'un sunduğuna eşdeğer bir Nöral İşlem Birimi'ne sahip olması bekleniyor. Samsung ilk geliştirdiği yani birinci nesil NPU'yu Galaxy S9 ve Note 9’a güç veren Exynos 9810 yonga setinde kullanmadı. Ancak önümüzdeki sene piyasaya sürülmesi beklenen Galaxy S10 çok daha gelişmiş bir yapay zeka ünitesi ile adından oldukça söz ettireceğe benziyor.







  • Demedi demeyin Bu işlemci çekirdek savaşında apple ı yenebilir.

  • Son yıllarda Samsung ile alakalı şu olabilir şu gelebilir haberlerinin hepsi boş çıkıyor. Artık yeniliklerden yoksun bir firma oldu gitti.

  • Çekirdek sayısı ile olsaydı şuan intel lider olmazdı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Türkçe konuşamadıktan sonra iq su 100 de 200 olmuş ben ve benim gibiler için ne fark eder :/ s3 ten bu yana 6 sene geçti s voice ya da simdi haliyle bixby hala Turkce konusamadi.



    Yigidi oldur hakkini ver, Apple bu konuda en iyisi.

  • Durun az millet bi nefes alsın ya s9 daha dün bir bugün iki hemen peşinden s10 haberi...

  • Bunlar şimdiden s12'yi falan da geliştirmiştir. Durun bi motorunuz soğusun daha düne kadar s3'ten iyisi yoktu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay zeka daha emekleme asamasinda. Su an icin cekilen fotografin sahne algilamasi disinda bir numarasi yok. Kaldi ki bunun gecmisteki adi klasik otomatik mod. Simdi bakmayim ai mod dediklerine.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Terminatorlere dogru gidiyoruz..allah sonumuzu hayir etsin..

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Farklılaşmak böyle olmamalı bence, daha günlük hayata faydalı birşey olmalı. Geçen söylemiştim, son yılların en heyecan verici gelişmesi Apple'ın bu yıl tanıttığı saati oldu.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Samsung'un işlemcileri iyi hoş da kullandığı Android sistemini çok büyük oranda hafifletmesi gerekiyor.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.