Şimdi Ara

Microsoft, Windows 10 Ekim 2018 güncellemesini hatalar nedeniyle geri çekti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
0
Favori
2.000
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • Birçok kullanıcı, Windows 10 Ekim 2018 güncellemesinin (sürüm 1809) yükseltme işlemi sonrasında belge ve resimler gibi dosyaların beklenmedik şekilde ortadan kaybolmasına neden olan kritik bir hatayı keşfettiler. Giderek artan şikayetler sonucunda ise Microsoft olaya el koymak zorunda kaldı.

     


    Microsoft hatanın nedenini soruşturuyor


    Kullanıcıların Ekim 2018 Güncelleştirmesi'ni Windows Update'ten indirmelerine artık izin verilmiyor ve Microsoft, soruşturma sona erene kadar güncellemelerin askıya alındığını açıkladı. Şirketten yapılan açıklama ise şu şekilde: "Güncellemeden sonra bazı dosyaları eksik olan kullanıcıların raporlarını araştırırken tüm kullanıcılar için Windows 10 Ekim 2018 Güncelleştirmesi'nin (sürüm 1809) kullanıma sunulmasını durdurduk."


    Dosya silme sorunu için bir çözüm sağlanmadı, ancak Microsoft, kullanıcılara önceden indirilen Ekim 2018 Güncelleştirmesi'ni yüklememelerini öneriyor. "Windows 10 Ekim 2018 Güncelleştirme dosyalarını manuel olarak yüklediyseniz, lütfen yeni bir güncelleme gelene kadar sisteminizi güncellemeyin." şeklinde bir duyuru yapan şirketin sorunu ne zaman çözeceği ise şimdilik meçhul.

      







  • Hocam win 10 kötüleme niyetim yok. Ön yargılarım da yok. İki bilgisayarımda da yüklü. Biri high-end diğeri orta-alt bir bilgisayar.

    Ama gel gör ki Fotoğraflar uygulaması her ilk açılışında 10 sn sürüyor. Yani koskoca 16 gm ram i i7 işlemcisi olan bir pc kıçı kırık bir fotoyu görüntülemek için neden 10sn bekler? Bir bakıyorum alt-ortaya o da 10sn de açıyor demek ki yazılımsal... Yqazılım doğası gereği hata olur da bir resmi açmak günümüzde bu kadar mı zor olur.... Çözüm ise sürekli açık tutmak. Bunu microsoft forumlarında öneriyor. Bu mu yani........

    Güncelleme gelir. Boğazdan aşağı adeta boğarcasına indirir. İstemiyorum. Neden seçemiyorum? Bütün servisleri kapadım. Hizmetleri kapadım. Bir de ne göreyim... Güncellemeye çalışıp güncelleyemeyen windows %30 larda işlemci yiyor.... Bu mu kapayabilmek. Ya da neymiş kotalıysa nseni düşünüyoruz ayakları. Onu seçmeyi bulana kadar.... Ayarlar/Güncelleme tak karşıma çıksın o zaman.. 2 yılda 5 kere yerleri değişiyor ayarlar menüsünün...

    Enterprise lisans sorunu olmayanlar....Hmmmm. Peki ya olanlar. Parasını verecek misiniz upgrade edeyim hemen....

    Telemtry hizmeti nedir, nereden kapatılaır, neden açıktır, neden böyle bir seçeneği kapamak zorundayım, benim zorum ne, Microsoft'un zoru ne gibi sorular sorular... Telemtry'yi bilmek zorunda mı gündelik kullanıcı diye aklıma gelmiyor değil...


    Yazılım iyidir kötüdür, 2 yılda çok iyi yere gelmiştir. Driver desteği, çekirdek güncellemeleri vs vs.. Çok farklı boyutlarda muazzam gelişmeler vardır eyvallah. Ama günün sonunda son kullanıcının baktığı da tecrübe ettiği de bunlar değildir. ya da bunlar en geri plandadır. Bana stabil çalışsın, sürekli bilgimi çalmasın, 30 tane arka plan hizmeti ne idüğü belirsiz şekilde çalışmasın, beni özgür bıraksın ister güncelleyeyim ister güncellemeyeyim. çok kritik güvenlik güncellemesi gelince uyarsın tavsiyede bulunsun, ya da gelsin intel amd kullanmayın açıkları var desin -yerseeeeeen---.... Kısacası dürüst olsun. Dürüst mü değil. Tekel mi evet. Kaliteli mi evet. Eksikleri var mı evet. Niyeti kötü mü. EVET....
    Klasik tayfa devamı:

    - Her zaman en son çıkan en iyidir.
    - Ben zaten o kadar değersizim ki beni izlesinler, isterlerse dosyalarımı silsinler, dosyalarımda 5 para etmez. Eula neymiş hö.
    - Hayır o son güncelleştirmeyi hatalar var diye microsoft bile kabul etsede, geri çeksede, ben etmiyorum, en son güncelleştirme en iyidir. Bana gönderin kuracam.
    - Sonra Win 11 çıkınca Win 10 un aslında ne kadar kötü olduğundan 180 derece dönerek bahsetmeye başlarım ve win 11 in aslında ne kadar süper olduğunu överim, böyleyim ben, bedava mirosoft reklam manyağıyım.
    - Bir ara microsoft bile en nefret edilen tarayıcıyı ürettiklerinihttp://browseryoulovedtohate.com/ diye web sitesi açıp, artık biraz daha az nefret edebilirsiniz diye tanıtmasına rağmen, tüm tarayıcılar arasında en az css, html kodlarını anlayabiliyor olmasına rağmen ben ie/edge den başka bir şey kullanmam.
    - Şu hala bitmeyen ve %0.1 lik pazar payına sahip olan Windows Phone'un o %0.1 ini yapan benim. Evet, microsoft bile başarısız olduğunu kabul etti ama ben HAYIR kabul etmiyorum. Tabi Windows o kadar iyi ki telefonum bile Windows.
    sadece dosya silmesi değil ki sorun Kernel çekirdeği de yalama işlemcinin anası ağlıyor çalışmaya başladı mı sürekli %100 cpu kullanımı oluyor ve saatlerce düzelmiyor 6 çekirdek işlemci Ryzen 2600 ve samsung 960 NVME disk olmasına rağmen önceden diski köklerdi artık disk yerine işlemciyi köklüyor Microsoft artık güncelleme ve özellik işini bırakıp tamamen STABİLİTE olayına odaklanmalı.
  • Bende ilk yükleyenlerdenim. Bilgisayar durduk yere kasmaya başladı. Oyunlarda 1 2 saniyelik donmalar olmaya başladı. Kaldırdım 1 gün sonra düzeldi her şey

  • 1803 sürümü bana daha yeni geldi. Sorunlu sürümü hiç indirmedim sanırım, herhangi bir problemle karşılaşmadım.

  • Yükleyeli 4 gün oldu her hangi bir sorunla karışlaşmadım. Sıfırdan kurdum belki ondanda kaynaklı olabilir.

  • Bende güncelledim acaba sıkıntı olurmu ekran kartının frekansları da dengesizlik var gibi bende

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • İntelin güncel grafik sürücüsünü silip eskisini yüklüyor.

  • Windows 10 Özellik güncelleştirmeleri ilk yayınlandığında Pilot aşamasında olurlar. Bu kanalın ismini Microsoft SAC-T olarak adlandırıyor. Pilot aşamasındaki hatalar giderildikten sonra Broad aşamasına geçilir.

    Pilot dağıtımlarını Microsoft geliştiriciler için önermektedir.

    quote:

    This servicing modal is ideal for pilot deployments and testing of Windows 10 feature updates and for users such as developers who need to work with the latest features immediately.

    translate.google.com
    quote:

    Bu hizmet modeli, pilot uygulamalar ve Windows 10 özellik güncellemelerinin test edilmesi ve en son özelliklerle birlikte çalışılması gereken geliştiriciler gibi kullanıcılar için idealdir.

    https://docs.microsoft.com/tr-tr/windows/deployment/update/waas-overview

    Microsoft, Windows 10 Ekim 2018 güncellemesini hatalar nedeniyle geri çekti

    Plan & Prepare = Insider Preview
    Pilot = Semi-Annual Channel (Targeted)
    Broad = Semi-Annual Channel

    Daha Kararlı Windows 10 Deneyimi İçin SAC Güncelleştirme Kanalını Kullanın / Build: 17134.320



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MRT_ -- 7 Ekim 2018; 14:9:14 >




  • Microsoft Windows10 ile herşeyi eline yüzüne bulaştırmıştır. Bu çok net artık. Kullanıcılarının geri dönüşlerine cevap vermeyen, yeniliklere kendini kapatmış bir firma oldular OS konusunda.

  • sadece dosya silmesi değil ki sorun Kernel çekirdeği de yalama işlemcinin anası ağlıyor çalışmaya başladı mı sürekli %100 cpu kullanımı oluyor ve saatlerce düzelmiyor 6 çekirdek işlemci Ryzen 2600 ve samsung 960 NVME disk olmasına rağmen önceden diski köklerdi artık disk yerine işlemciyi köklüyor Microsoft artık güncelleme ve özellik işini bırakıp tamamen STABİLİTE olayına odaklanmalı.

  • Windows, 2012 den beri stabilite ve arayüz konusunda istikrarlı bir şekilde geriye gidiyor. Bence microsoft işletim sistemi işini komple bıraksın. Mahvettiler herşeyi.

  • infom@n kullanıcısına yanıt
    Okudum merak etme de ne demek istediğini anlamadım. Alakasız bir şey mi yazmışım. Kendi yaşadığım sorunu yazmışım. Sen mesajımı dikkatli okusaydın keşke.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben ustume zimmetli emniyetin pc sine guncelleme geldi yukledim,simdi format atmakla ugrasamicam,yeni guncelleme gelirse duzelir mi

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Emir kullanıcısına yanıt
    Dosyalarınızı yedeklerseniz olası veri kaybının önüne geçmiş olursunuz. Donanımsal olarak bir sorun çıkacağını sanmıyorum.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Sahsi dosyalar yok ,sadece internet bilgisayari olarak verdiler.tek farkettigim mozilla da idm eklentisi acikken bein connect izleyemiyordum,bilgisayar donuyordu.idm devre disi birakinca duzeldi.yeni guncellemeyle duzelir sanirim .tesekkur ederim

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Amd sürücüsünü silmişti bende. Başka dosyalar kayıp mi bilmiyorum, kontrol etmedim henüz.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Başka rakip olmayınca normal böyle olması. Ubuntu daha rekabetçi duruma gelse bu kadar dik kafalı olabiliyor mu görürdük. Rakip yok ki olsa varya piyasadan çoktan silinmişti.
  • Ben hep 50 GB yedek aldığım için güncelleme beni etkilemedi. :D

  • Bir windows 7 olamadı. Yamalı bohçaya döndü.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de yükledim herhangi bir sorun/eksik görünmüyor. Ama Dark Mode'a geçtiğimde yalnızca ayarlar penceresi oluyor, klasörler edge vs. kararmıyor. Nedenini bilen var mı?

  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.