Şimdi Ara

Bu yazılım olmadan MacBook Pro ve iMac Pro modelleri tamir edilemeyecek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
669
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Apple’ın ürünlerini yetkili teknik servislerin tamir etmesi konusunda ne kadar hassas olduğu herkesin malumu. Son yapılan bir hamle ile artık MacBook Pro ve iMac Pro modelleri özel bir yazılım kontrolünde tamir edilebilecek.


     


    Apple Service Toolkit 2 nedir?


     


    Apple Service Toolkit 2 adı verilen bu özel yazılım sadece yetkili Apple teknik servislerinde bulunuyor. Yetkili servisler bu özel yazılım kontrolünde MacBook Pro ve iMac Pro tamiratını gerçekleştiriyor. İşletim sistemi de Apple Service Toolkit 2 ile eşleşerek onay veriyor.


     


    Eğer bu iki model yazılımın olmadığı bir teknik serviste bakım görmüşse kilitleniyor ve hiçbir şekilde açılmıyor. Sistem bu tür tamir edilmiş cihazları “tamiri tamamlanmamış” cihazlar olarak görüyor. Müşterinin mutlaka bir yetkili servise giderek Apple Service Toolkit 2 ile kontrol ettirmesi gerekiyor.


     


    Ayrıca Bkz.WiFi isimlendirmesi değişiyor

    Bu yazılımın kontrol ettiği bileşenler MacBook Pro modellerinde ekran, anakart, klavye, trackpad, Touch ID devre kartı şeklinde sıralanıyor. iMac Pro modellerinde ise anakart ve depolama sürücüleri denetleniyor.


     


    Apple’ın bu iki modelde kritik güvenlik yongaları kullandığı için yetkilendirmediği teknik servislerin elinde olmasını istemiyor. Özellikle son dönemde kişisel verilerin sızdırılması olayları çok eleştirildiği için firma böyle bir adım atmış.


     


    Diğer taraftan pek çok otorite teknik servis konusunda Apple ve benzeri üreticilerin bir tekel kurmaya çalıştığını, bu sayede yeni cihazların satın alınması konusunda tüketicileri zorladığını savunuyor. Bununla ilgili yapılan çalışmalar neticesinde ABD’de 19 eyalette serbest tamirat hakkı kanun teklifi hazırlandı. Ne var ki teknoloji devlerinin yoğun lobisi nedeniyle henüz kanunlaşmış bir teklif yok.


     







  • "Bu yazılım olmadan" demek ayıp olmuyor mu? Apple Service Toolkit 2 yazamadınız mı başlığa?

  • Eğer SSD ve Ram değişim + ilavesinde bu yazılım sıkıntı çıkarıyorsa asıl sorun orada başlar.

  • Click click.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Escapetolife kullanıcısına yanıt
    Kişisel olarak yapılanlardan mı bahsediyorsunuz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Israrla Apple almayın denmek isteniyor :)

  • Haber siteleri kendi bacaklarına sıktı böyle yaparak. Ne biçim başlıklar gördüm zamanında . Kimse girmiyor artık haber sitelerine. Dh de aynısını yapmaya çalışıyor.
  • DH clickbait haberlere hoşgeldiniz
  • evet, Apple fahiş fiyatlarla satıyor ram ssd ilavesini, icabında garantisi bittikten sonra açılıp güncellenebilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Escapetolife -- 5 Ekim 2018; 19:59:14 >
  • Kisaca upgrade edilmesini istemiyorlar

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Escapetolife

    evet, Apple fahiş fiyatlarla satıyor ram ssd ilavesini, icabında garantisi bittikten sonra açılıp güncellenebilir.
    Çok zor hocam. Laptobun içini açmak bile başlı başına bir bela.



    Tabi yeni modeller için söylüyorum. Eski Macbook prolarda halen mümkün.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sıkıntı yok Apple kardeş, o yazılımı uçururlar hatta wallpaper'ı da Türk bayrağı yaparlar :)

  • Tabi ki tekel oluşturuyor başka ne olacak. SSD ram anakarta göm kimse değiştiremesin.

  • Allah gözünü doyursun Apple. Yok. Doyuramadık. 1 Trilyon Dolarlık şirket olacamm diye uğraştı, oldu da. Yine de yetmedi...

  • Kişisel verilerin sızdırılmasının onarımla ilgisi yok. Apple sunucularının güvenliğiyle ilgili. Aslında böyle haberleri Apple'a daha yakın ingilizce kaynaklardan okumak gerekiyor. Ama çeviriyi anlamlı ypamak gerek. Apple bunu pazarlama politikaları çerçevesinde yapıyor. Yeni bir durum değil. Gözü doymayan bir firma olduğunu da herkes biliyor. Kızacak bir şey yok. Ama dağ ne kadar yüce olursa olsun üzerinden geçen bir yol mutlaka vardır. Apple boşuna yapıyor. O böyle yaptıkça 4'te 1 fiyatına tamir etmek için bile sırada bekleyen girişimciler çözüm buluyorlar. Anakarta gömülmüş parçaları bile değiştiriyorlar. Ama nihayetinden işletim sistemi çoğu zaman bir çok özelliği kullanılamaz hale getirebiliyor. Halbuki bunun veri güvenliği ile hiçbir ilgisi yok. Hırsızlığa karşı önlem olabilir belki. Parmak izi okuyucusu değişmiş bir telefonda parmak izi çalışmıyor. Bunun yine kişisel veri güvenliği ile ilgisi yok. Sonuçta verileri çalacak kişi parmak izi okuyucusunu değil anakarta gömülü çipi değiştirir yine ulaşır o veriye. Apple aç gözlü. Apple ile aralarında sıkı iş bağı oluşturmuş onarım merkezlerini koruyan bir hamle. Apple bu yetkili servis olayından da çok para kazanıyor. Halbuki bunun pazarlama politikası ile ilgisi yok. Apple ürünü sattıktan sonra iş bitmiştir. Tüketici istediği yerde onarım alma hakkına sahiptir. Kişisel güvenlik de tüketicinin elindedir. Umarım yaptırımlar çıkar bu konuda. Satın aldığım malın yedek parçasını kimden aldığım kimseyi ilgilendirmez. Böyle olunca rekabetin ruhu zarar görüyor. Sonra 500 lira bile etmeyen bilgisayar için utanmdan 1100 liraya batarya satmaya çalışıyorlar. Neyse ki Windows bilgisayarlarda bu durum aşılmış durumda. Aynı disipline sadık kalındığı sürece herkes orjinal kadar kaliteli yedek parça üretebiliyor. Ama markalar bunu istemiyor. Halbuki sen markaya sahipsin. O teknolojinin üretim haklarına değil. Sonuçta Apple için fason üretim yapan fabrikalar da böyle üretiyorlar. Apple mı bunların başında bekliyor üretim için? elbette hayır. Planları gönderiyor adamlar da üretiyorlar. en yüksek kalite dersen en yükseğini üretiyorlar. Zaten bunu yapabildikleri için Apple'dan sipariş alıyorlar. O yüzden Apple'ın yaptığı ne veri güvenliğiyle ilgilidir ne de orjinal parçanın önemli olmasıyla ilgilidir. Tümüyle aç gözlülük.





  • Cihazın parasını ödeyip aldıktan sonra cihaz benim olur. İstediğimi yaparım bu ne saçmalık

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bazıları Apple'ı hayır fonu falan sanıyor herhalde. Tabii para kazanacak ve para kazanmasını engelleyen durumları engelleyecek, ücretsiz Macbook falan dağıtacak hali yok...

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yakında manavdan aldığımız her elma için müşteriden patent bedeli isterse hiç şaşırmam, apple'ın bittiği gün teknolojik rekabet yeniden başlayacaktır, hiç bir firma sonsuza kadar yaşayamaz, sonun nokia'dan beter olsun umarım apple.

  • Ben belirli süreler içerisinde açıp pilini fanını söküp macun temizliği yapıyorum, buda mı yasak şimdi?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.