Şimdi Ara

Uber elektrikli scooter hizmetini başlattı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
152
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  

     
    Şehir içi taşımacılığı farklı bir noktaya taşımak isteyen Uber, ilk etapta sadece otomobiller üzerinden hizmet sağlasa da son dönemde alternatif ulaşım araçlarını da test ediyor. Nisan ayında toplam 12 şehirde faaliyet gösteren elektrikli bisiklet paylaşım şirketi Jump'ı satın alan Uber, o tarihten itibaren Uber Bike ismiyle ABD'de elektrikli bisiklet kiralamaya başlamıştı. Şirket şimdiyse elektrikli scooter kiralamaya başladı. 


     

    5 dakikalık yolculuk 1 dolar 

    Kaliforniya eyaletine bağlı Santa Monica'da elektrikli scooter hizmetini başlatan Uber, 7 Ekim'e kadar kullanıcıların hizmeti ücretsiz bir şekilde test etmesine izin verecek. Sonrasında ise kullanıcılar Google Haritalar veya Uber üzerinden elektrikli scooter noktalarını bularak hizmetten faydalanabilecek. Scooter'ların kilidini açmak ve 5 dakika boyunca kullanmak için 1 dolar ödenirken 5 dakikanın sonunda kullanılan her dakika için 15 cent ödeme yapılacak. Kullanıcılar, sürüşün sonunda scooter'ları kendilerine en yakın scooter noktasına bırakacak aksi takdirde 25 dolarlık para cezasıyla karşılaşacak.


     

    Bölgede; Lime ve Bird gibi doğrudan elektrikli scooter kiralama hizmetine odaklanan şirketlerin yanı sıra yolculuk paylaşım uygulaması Lyft de iki hafta önce elektrikli scooter hizmetini duyurmuştu. Uber de sıkı rekabetin olduğu bu pazara girerek pastadan payını almayı hedefliyor. Özellikle kısa mesafeli yolculuklarda ve trafiğin sıkıştığı noktalarda kullanıcıların işini hayli kolaylaştıran elektrikli scooter'lar için sürüş başına ortalama 2 ila 4 dolar arasında ödeme yapılacağı tahmin ediliyor. 


     

    Tabi Uber'in elektrikli scooter hizmetini Santa Monica'da test ettikten sonra ülkedeki diğer eyaletlere de yayılması bekleniyor. ABD dışındaki ülkelerde bu hizmetin sunulup sunulmayacağı belirsiz olsa da Uber CEO'su Dara Khosrowshahi'nin ifadeleri şirketin agresif büyüme hamlelerinin bir işareti. ''Ulaşım sektörünün Amazon'u olmak istiyoruz.'' diyen Khosrowshahi bundan 10 yıl sonra kimsenin kendi arabasını satın almayacağını düşündüğü ekledi. Bu da Uber'in ulaşım araçlarını sadece ABD'de değil tüm dünyada yaygınlaştırmak istediğini gösteriyor. 








  • Güzel aletler kısa mesafede ama burda kullandırtmazlar adama huzur içinde.
  • Bu Türkiye'de olsa scooter ı çalarlar. Zaten olmaz da. 5 dakikası 1 Dolar.
    Bizde 6 lira yapıyor. Biraz pahalı kaçar...

  • OverClocK1ng kullanıcısına yanıt
    Taksideki indi bindi hesabı gibi buda ama amaç biraz farklı.Aslında bunu yapmak iyi bişey yoksa önüne gelen alır sende kullanacak scooter ararsın böyle olunca herkes alıp gereksiz yere kullanmaz onun için bir tedbir almış adamlar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.