Şimdi Ara

eBay'den Amazon'a uyarı: Satıcılarımızın peşini bırak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
1
Favori
248
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  

     
    ABD'nin iki büyük e-ticaret şirketi eBay ve Amazon, e-ticaret pastasından daha fazla pay alabilmek adına sık sık karşı karşıya geliyor ancak eBay'e göre Amazon bu kez rekabette fazla ileri gitmiş durumda. eBay'in iddiasına göre Amazon, eBay'deki başarılı satıcıların Amazon'da satış yapmasını sağlamak için kapsamlı ve etik dışı bir operasyon düzenledi.


     

    ''Amazon satıcıları ayartmaya çalışıyor'' 

    Konuyla ilgili hem Amazon'a mesaj gönderen hem de kamuoyuna açıklamada bulunan eBay, Amazon çalışanlarının eBay'deki satıcıyla mesajlaşma özelliğini kullanarak platformdaki başarılı satıcılara binin üstünde mesaj gönderdiğini bildirdi. Bu mesajlarla Amazon'un, satıcıları ''ayartmaya'' çalıştığını belirten eBay, "Amazon'un yasa dışı faaliyetine son vermesini talep ettik ve eBay'i korumak için gerekli adımları atmaya hazırız.'' ifadesiyle hukuki yollara müracat edebileceğini de belirtti.


     

    eBay'e göre Amazon'un bu davranışı  Kaliforniya'daki yasal düzenlemelere aykırılık teşkil ediyor. Dava hakkını saklı tutan eBay problemi şu an için Amazon'un geri adım atmasıyla çözmek istiyor. Konuyla ilgili açıklama yapan Amazon ise sadece eBay'in iddialarının doğruluğunu araştırdığını duyurdu.


     

    Amazon'un aksine eBay doğrudan müşterilere ürün satmıyor; sadece müşterilerle satıcıları bir araya getiren pazar yerini sağlıyor. Bu nedenle platformdaki satıcılar eBay için son derece önemli. Amazon ise kendisi ürün sattığı gibi platformdaki üçüncü taraf satıcılardan yüzde 15'e varan oranlarda komisyon alarak satıcıların da ürünlerini müşterilere satmasına olanak sağlıyor.








  • Atilla Yeşilada nın sözü aklıma geldi. "Amazon çok başka bir hayvan sizin tanıdığınız yırtıcılardan degil, o yırtıcılarla besleniyor."

  • ebay sahibinden gibi bir site ve urunu satmak daha kolay.

  • teknokaptan kullanıcısına yanıt
    Türkiye'de ilginç bir şekilde gittigidiyorla devam ediyorlar. eBay ismiyle varolmaları kendileri için daha iyi olur bana kalırsa.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.