Şimdi Ara

Zen 2 prototip işlemciler Radeon grubunun elinde

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
820
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • Bir süredir AMD’nin alanında parlak işler yapan Radeon ve Ryzen ekiplerini bir araya getirerek daha verimli yongalar geliştireceği dile getiriliyor. AMD’nin bunu Navi mimarisi ile birlikte hayata geçireceği söylense de çalışmalar çoktan başladı.


     


    İlk işlemci hazır


     


    Firmaya yakın kaynakların elde ettiği bilgilere göre 7nm sürecindeki Zen 2 mimarisinin hazırlıklarını tamamlayan ve ilk işlemci prototipini geliştiren Ryzen ekibi bunu Radeon grubuna teslim etmiş durumda.


     


    Ayrıca Bkz.Bang & Olufsen’den Line temalı kablosuz hoparlör

    Radeon grubu Zen 2 işlemci prototipini inceleyerek Radeon grafik biriminin sürücülerini buna göre optimize edecek. Böylece ekran kartları işlemciler ile son derece uyumlu bir şekilde çalışacak. Elbette bu noktada hangi grafik birimi olduğu bilinmiyor ancak 14nm ve 7nm sürecindeki Vega kartlarının olması muhtemel.


     


    Bahse konu prototipin 8 çekirdek ve 16 izlek birimli olduğu, 4.5GHz frekansında çalıştığı ifade ediliyor. Henüz erken aşamada olduğu için testlerde sürekli çöktüğü ve hatta testlerin son aşamaya getirilemediği belirtiliyor. Bununla birlikte mühendis ekipleri yoğun bir şekilde optimizasyon üzerinde çalışıyor.


     


    Zen 2 mimarisini temel alan işlemcilerin Ryzen 3000 adıyla piyasaya sürülmesi bekleniyor. Aynı dönemde piyasaya çıkacak 7nm sürecindeki Radeon Vega ekran kartları ile iyi bir ikili oluşturacaklar. Ortak çalışmanın meyvelerini hem işlemcilerde hem de Zen 2 APU’larında daha net bir şekilde görebileceğiz.


     







  • "Bahse konu prototipin 8 çekirdek ve 16 izlek birimli olduğu, 4.5GHz frekansında çalıştığı ifade ediliyor." 4.5ghz boost hızıdır, yoksa duramayız.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tostumm -- 2 Ekim 2018; 14:37:53 >
  • Bir an Ryzen işlemcileri tümüyle Radeon grubuna devrettiler sandım. Ryzen ları da batıracaklar diye aklım gitti.

  • tostumm kullanıcısına yanıt
    Standart 4 Ghz olur, Turbo'yla 4.5 Ghz yapar muhtemelen.
  • AMD doğru yolu buldu. Kendi ekran kartını kendi işlemcisine optimize edecektir diye düşünüp CPU yu AMD yapınca GPU'yuda yapmıştım ( gerçi ozaman f\p olarakta rx 470 çok iyiydi ).Zen2 ve vega 7nm lere nasip olacak gibi görünüyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eskibirkurt -- 2 Ekim 2018; 16:9:13 >
  • eskibirkurt kullanıcısına yanıt
    Oyun için konuşuyorum.

    Oyunları bu çok çekirdekli işlemcilere optimize etmek gerek. GPU'sunu CPU'suna optimize etmek yetmez. İş oyun gelişiticilerinde.
  • _Dominic_Toretto_ kullanıcısına yanıt
    Tabiki işin büyük kısmı oyun üreticilerinde.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: _Dominic_Toretto_

    Oyun için konuşuyorum.

    Oyunları bu çok çekirdekli işlemcilere optimize etmek gerek. GPU'sunu CPU'suna optimize etmek yetmez. İş oyun gelişiticilerinde.

    Yeni çıkan neredeyse tüm büyük oyunlar 8 işlemciyi de kullanabiliyor. Emektar fx işlemcim bile eskiden yarısı çalışmaz iken oyunlarda, son birçok oyun gibi mesela forza horizon da tüm işlemcileri sömürebiliyor. Artık bu konuda sıkıntı olduğunu düşümüyorum. En azından 8 çekirdek olanlar sıkıntısız hepsi kullanılıyor. Çoğu oyun konsoldan devşirme olduğu için zaten 8 işlemci üzerine şekilleniyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şu Vega'dan kurtulup Navi'ye geçseler artık keşke.
  • Bu seferki apu bir başka olacak demek ki.

    Navi mimarisi şu an sony ile birlikte geliştirildiğinden önceliği sony alacaktır ps5 için.
  • redoracle R kullanıcısına yanıt
    tüm konsolları amd üretiyor neden intel değilde amd peki

    sanırım amd aynı işi daha ucuza yaptığı içindir

    yoksa microsoft sony gibi firmalar amd ile kazançları olmasa çalışmaz
  • Amd ile çalışıyorlar çünkü hem işlemci hem doğru düzgün gpu üretiyorlar hemde yıllardır apu yapma tecrübesine sahipler.

    İlerde İntel gpu çıkaracağını söyledi eğer başarılı olursa daha sonrasında illaki bunu apu yapmak içinde kullanacaktır ama Amd^nin elinde bir sürü teknoloji,patent var,oturmuşluk var,o yüzden de konsol tarafı kolay kolay Amd^yi bırakmaz.

    Sonuçta yıllarca emek verilip üretiliyor,dünyanın argesi gidiyor ve yıllarca stabil çalışması gerekiyor konsolların ve Amd yıllarca bu işin altından kalkmış bir firma.
  • İlk Apu'ları Amd Ürettiğinden Ve Dediğin Gibi Ucuz Olduğundan.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: jitemci

    tüm konsolları amd üretiyor neden intel değilde amd peki

    sanırım amd aynı işi daha ucuza yaptığı içindir

    yoksa microsoft sony gibi firmalar amd ile kazançları olmasa çalışmaz



    Hem finansal açıdan hem de performans açısından. Malum intel grafik tarafında pek de başarılı sayılmaz. Finansal kısmı başka bir boyut olabilir. Surface Go'nun snapdragon işlemciyle geleceğini ama intel'in güzel bir teklifle geldiği söylendi. Belli olmaz yani.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • AMD nin acilen dandik de olsa intel'in yaptığı gibi işlemcilere dahili bir gpu koyması gerekiyor. Ekran kartı bozuluyor sistemi açamıyorsun, kartını satıp 2.elde kart kovalıcan sistem gpu suz açılmıyor bin türlü dert.
  • hangi yıldan yazıyosun

    athlon 200ge 55 dolar zen mimarili 2c 4t çıktı 3200 mhz

    vega 3





  • quote:

    Orijinalden alıntı: mavikıs

    hangi yıldan yazıyosun

    athlon 200ge 55 dolar zen mimarili 2c 4t çıktı 3200 mhz

    vega 3

    Bana ne olum athlon işlemcilerden. 8.nesil 8400-8600K-8700K nın rakibi athlon mu da athlon dan örnek veriyorsun? ryzen işlemcilere bahsettiğimi anlayamıcak kadar ne yaşadın merak ediyorum.




  • 2600x yerine 8/16 4,5 ghz+ bir şeye geçip işlemci olayını kapatırım en az 5 sene ekran kartı olayı da kapandı. Kafa rahat. Oyunda oynamayız napalım 5 sene sonra gtx 1080 ,1080p low da oynatır herhalde oynarız o şekilde. Konsola dönsek oyun fiyatları mahvedecek.

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.