bluetooth da var wireless de baya bir kurcaladım ne varsa tek tek seçtim ama hala erişim engellendi gibi bişi diyip duruor
abi yukarıda device diye bi seçenek var oradan wireless cardını seçmelisin ve laptop kullanıyosan laptopun üzerinde bir düğme olması lazım onu açmadıysan bağlanmaz
düymeyi açtım canım okadarda degil :D pcyi formatladım yeniden kurayım deniyeyim dedim programı :D bu sefer engellendi demiyor No AP's activite gibi bişi yazıor :D (bu hatayı kablosuz ağ bulamayınca vermiormuydu?) ancak normal olarak wireless e girdigimde 3 kablosuz ağ var
light hocam anteni uzun ugraşlar sonunda yapmayı başardim özellikle delikleri delerken baya zorlandim ama okadar ugraşmama ragmen pek ii bir performans alamadim daha önceden yaptigim Cantenna (yanlız bu sizinki gibi konserve degil el yapimi bakır bir kutuydu) antenden daha ii sonuç almiştim nedenleri şunlar olabilir diye düşünüyorum 1-Ben similasyonu kullanmadan sizin verdiginiz şemaya göre delikleri deldim ve çubukların boyunu sizinkilere göre ayarladim 2-Sizin kullandiginiz çubukların kalınlıgı 1,5m iken benim kullandiklarim 3,5 emayeli bakir teldi. emayesini kazirken bu kalınlık 3,4e inmiş olabilir 3-Lop kismini bulurken baya zorlandim buldugun kullanınmış 1 mm kalındaki bakir şeritin ustundeki vernikleri temizlerkende kalınlıgı 1mm den aşagi düşmüş olabilr. 4-Son olarak su borusu yerine plastik süpürge saphı kullanadim(bu ugurda 3 supurge ziyan oldu ) hocam gördügünüz gibi sizin dediginiz mazemeler yerine ne bulduysam kullanmişim şimdi bu nedenlerden hangileri benim performansımı etkilerliyor bilgilendirirseniz sevinirim
saydığın nedenlerden hiçbiri bence senin performansını etkilemiyordur. Hatta emaye bakır tellerin üzerindeki koruyucu tabakayı kazımasan bence çok daha iyi olurdu çünkü onlar anteni dış ortamda korurdu. Sonuç olarak eğer anten verilen şemadaki ölçülere sadık kalarak yapıldıysa sorun olmaması gerekiyor. Antenin ve loop kısmının ayrıntılı resimlerini koyarsan bir inceleyelim.
Diğer bir konu ise performans, performanstan kastın cantennadan daha az AP bulması ise bu gayet normal bir durumdur. Çünkü yagi anten cantennaya göre çok daha dar bir yayılım açısına sahiptir. antenin performansını şöyle değerlendirmelisin. sana uzak olan ve yerini bildiğin bir AP ye yönlendirdiğin zaman cantenna kazancından daha yüksek bir kazanç görmelisin. ama uzak olması dediğim gibi burda önem kazanıyor unutma sakın.
lightt hocam resimlerin kalitesi biraz düşük ama bi fikir verir hiç yokdan loop kismi pek anlaşilmiyo ama lehimde bi sorun yok uçlar birbirne degmiyor performansdan kastim daha çop AP bulması degil sinyal seviyesinin cantennaya göre daha düşük olması yagi anten %20 seviyelerinde bir sinyal bulurken bu sinyal zaman zaman düşüş gösteriyor cantenna ise en zafla %20 ile %29 arasında degişiyor ayni kaynak için(kaynagin nerde oldugu konusunda hiç bir fikrim yok)
lightt hocam resimlerin kalitesi biraz düşük ama bi fikir verir hiç yokdan loop kismi pek anlaşilmiyo ama lehimde bi sorun yok uçlar birbirne degmiyor performansdan kastim daha çop AP bulması degil sinyal seviyesinin cantennaya göre daha düşük olması yagi anten %20 seviyelerinde bir sinyal bulurken bu sinyal zaman zaman düşüş gösteriyor cantenna ise en zafla %20 ile %29 arasında degişiyor ayni kaynak için(kaynagin nerde oldugu konusunda hiç bir fikrim yok)
lightt hocaya sormuşsun fakat forumun genelinde cevapları gecikiyor... yanlış anlaşılmasın kendisi epey yoğun herhalde :)
Yagi anten cantenna ya göre daha uzak mesafelerden sinyal alabilir. fakat antenin yönünü iyi ayarlamalısın. yönünü bulduktan sonra da bitmiyor... anteni kendi ekseni etrafında çevirerek sinyalin en yüksek olduğu yerde sabitlemelisin. ben 2 tane yaptım bunlardan (yagi) 4db cantenna 5 tane ap buluyor yagi yi takınca bi taramadan sonra 40-50 arası ap buluyor. 400 mt açık mesafeden bağlanacal kadar sinyal alabiliyorum...
düymeyi açtım canım okadarda degil :D pcyi formatladım yeniden kurayım deniyeyim dedim programı :D bu sefer engellendi demiyor No AP's activite gibi bişi yazıor :D (bu hatayı kablosuz ağ bulamayınca vermiormuydu?) ancak normal olarak wireless e girdigimde 3 kablosuz ağ var
wireless cardının markası ne acaba öğrenirsem faydası olur.
bende intel 2200 b/g var bi adet taze formatlanmış bilgisayara netstumbler kurunca ilk açılışta benimki de görmüyor. fakat yukarıda device diye seçennek var oradan sonunda PRİSM 5 gibi bişe yazan modeli seçiyorum ondan sonra ap ler gözüküyor.. dene belki işe yarar
saldiray86 arkadaşım anten resimlerini inceledim çok net görmemekle birlikte antenin genel görüntüsü güzel ancak loop kısmında sorun görüyorum. Antenin bu kısmı çok açık olmuş (lehimlediğin yerler arasındaki açıklıktan bahsediyorum normalde bunlar arasında yaklaşık 1 mm kadar mesafe olmalı ve birbiri üzerine gelecek şekilde kesilmiş olmalı ilk sayfadaki loop resimlerime bak) şemaya sadık kalmalısın toplam uzunluk falan çok kritik değerlerdir bunlara dikkat etmeni tavsiye ediyorum.
Bu arada a_kosif arkadaşımızın dediği gibi cevaplar gecikiyor zaman zaman 2-3 gün boyunca nete giremediğim bunun için özür dilerim.
Selam arkadaşlar ben RG58 kablo yerine RG6 U/6 marka daha düşük kayıplı bir kablo buldum.Bu kablonun daha çok uydu için kullanılıdığını söylediler..Bu proje için uygunmu.? http://en.wikipedia.org/wiki/RG-6 ..Cewaplarınızı bekliyorum tşkkürler..
Selam arkadaşlar ben RG58 kablo yerine RG6 U/6 marka daha düşük kayıplı bir kablo buldum.Bu kablonun daha çok uydu için kullanılıdığını söylediler..Bu proje için uygunmu.? http://en.wikipedia.org/wiki/RG-6 ..Cewaplarınızı bekliyorum tşkkürler..
RG-6 (75 ohm) uygun bir kablo dğildir. 50 ohm luk kablolar kullanmalısın.