Şimdi Ara

Dünya'daki ortalama sıcaklık 2100 yılına kadar 4 derece artacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
179
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  

     
    ABD Başkanı Donald Trump başta olmak üzere ABD'deki yetkili pek çok isim küresel ısınma gerçeğini kabul etmese de Trump yönetimi altında çalışan Ulusal Karayolu Trafiği Güvenliği İdaresi(NHTSA), hazırladığı 500 sayfalık rapor ile küresel ısınmanın etkilerine dikkat çekti. Rapora göre 2100 yılına kadar Dünya'daki ortalama sıcaklık, Sanayi Devrimi öncesi dönemdeki ortalama sıcaklıktan 4 santigrat derece daha fazla olacak. 4 derecelik artış gezegenimiz için felaket anlamına geliyor. 


     

    Paris İklim Anlaşması'ndaki hedefin bile üstünde 

    ABD'nin geçtiğimiz yıl çekildiği Paris İklim Anlaşması ile iki önemli hedef belirlenmiş durumda. Bu hedeflerden ilki anlaşmayı imzalayan ülkelerin çabasıyla Dünya'daki ortalama sıcaklık artışını Sanayi Devrimi öncesi dönemlere kıyasla 1.5 santigrat dereceyle sınırlandırmak. İkinci hedef ise sıcaklık artışının 2 santigrat dereceye ulaşmasına izin vermemek. Birleşmiş Milletler'in geçtiğimiz hafta paylaştığı rapora göre ilk hedefi yani küresel ortalama sıcaklık artışını 1.5 santigrat dereceyle sınırlı tutmak artık mümkün değil


     

    İkinci hedefi yakalamak felaketin önüne geçmeyi sağlamakla birlikte tam anlamıyla yeterli değil. Küresel ortalama sıcaklık artışı 2 santigrat derecenin altında kalsa bile (1.5 santigrat derecyi geçtikten sonra) bitkisel üretimimiz büyük ölçüde azalacak. Sadece 2 derecelik bir artış halinde ise okyanus seviyesi 50cm çekilirken tatlı su kaynaklarının yüzde 17'si kuruyacak. Ayrıca yoğun ısı dalgaları ve fırtınalar gezegendeki yaşayışı büyük ölçüde etkileyecek. NHTSA'nın raporunda belirttiği gibi 4 derecelik bir artışın yaşanması halinde ise Dünya'nın yaşanılmaz bir gezegen haline gelmesi söz konusu.


     

    ''Felaketi önlemek mümkün değil'' 

    Tabi NHTSA aslında iklime odaklanan bir kurum değil. Kurum, ulaşım araçlarının iklime olan etkisini değerlendirirken 4 derecelik artış beklentisini de vurguluyor. Bununla birlikte çok ilginç bir yaklaşıma da sahip. NHTSA'ya göre ulaşım araçlarının karbon emisyonunun azaltılması halinde bile 4 derecelik artışın önüne geçmek mümkün değil. Bu yüzden karbon emisyonunu azaltma amacı güden yasal düzenlemelerin geri çekilmesi gerekiyor. Kısaca kurum, felaketin önlenemeyeceğini belirterek yapılan çalışmaları ''anlamsız ve gereksiz'' buluyor.


     

    NHTSA'nın bu yaklaşımı kulağa ilginç geliyor olabilir ancak daha ilginci ise 500 sayfalık raporun kaleme alınmasındaki amaç. NHTSA bu raporu küresel ısınma ve iklim değişikliğinin etkilerini ortaya koymak için hazırlamadı. Donald Trump, ABD'nin eski başkanı Barack Obama döneminde imzalanan ve 2020 yılına kadar yakıt verimliliği konusunda bazı standartların oluşturulmasını hedefleyen düzenlemeyi askıya almak istiyor. NHTSA ise hazırladığı rapor ile Trump'ın bu düşüncesinde haklı olduğunu göstermeyi amaçlıyor. 








  • Yarışırken bir bakıyorsun zemin yok olmuş sen yok olmuşsun.... yarış yar-mak kökten gelir. Bölmek/yarmak. Dünyayı yarsan ne olacak? 1nci olsan dünyadaki en-sondaki tek kalan kişinin halini hiç düşündün mü? onun ne kadar düşüneceğini o anı hissedip bu ana dönebildin mi? şimdi konuş...

    İnsanı meditasyon(farkındalıktan gelen denge) kurtaracaktır. Budizm(felsefe/yol/farkındalık) diğer dinlere göre dünyaya daha faydalı gözüküyor. Doğaya saygı, canlıya saygı, derin anlayış ile...

    Dinlerden öte----------------zihinsel durmak,hiçlik,0--->eylemsizlik---(görme,anlama,göz)-->ben--->eylemlerim-->bana dönüş etki/tepki/ölçüm... ben ve doğa ben ve canlı ben ve karınca ben ve güneş ben ve x+n.... diğer tüm dinleri unut.....ve yaptıklarını ölçen bir sezgi... ben eğer... beton ev yaparsam dünya nefes alamaz.... yaptığımın eğer farkında olursam etki dönüşünü görürsem.. nelerin etkilediğini anlarsam simetrik tersi ile bu dünya dengesini tekrar tutturabilirim....uyurgezerler dualarla hiç bir şey yapamaz... ne bu dünyada nede din kitaplarında uydurulmuş diğer yerler ile... oralarda da yer çekimi var yani zihinsel uydurulmuş yerler... ben ise sana başka bir şey söyledim... zihinsizlik... 0... arabayı boşa almadan vites geçmez... önce orta noktaya gel... bu meditasyon oluyor... sonra durumu gör ister ileri git ister geri.. ne varsa şimdi ve burada... bu söylediklerim hafızanda özel bir yerde kalsın... her zaman beyninde üst planda çalışsın bu düşünce... bu hafızandan silinmeyecek, çalışacak. Şimdi başla.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi firat_kilic -- 1 Ekim 2018; 17:44:12 >




  • Ölür gideriz zaten.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hadi pozitif yönden bakalım, tropik meyveler yerli olur en azından. Neyse onuda Rusya alır zaten. Bize çürüğü kalır.

  • Evrim teoricileri konuya bekleniyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yazın kışa göre sıcaklıklar 20-30 derece artıyor da ne oluyor. Para kazanmak isteyen felaket tellallarının manipülasyonu.İtibar etmeyiniz. Bir de bu emellerine ulaşmak için bilimsellik adı altında empoze etmeye çalışıyorlar.
  • 4 derece o kadar önemli ki. Şunu hatırlıyorum ki, Dünyanın sıcaklığı 6 derece artarsa Dünyanın sonu gelecekti. Bu yüzden 4 derece çok kötü bir değer..

  • quote:

    Orijinalden alıntı: olağan_şüpheli

    Yazın kışa göre sıcaklıklar 20-30 derece artıyor da ne oluyor. Para kazanmak isteyen felaket tellallarının manipülasyonu.İtibar etmeyiniz. Bir de bu emellerine ulaşmak için bilimsellik adı altında empoze etmeye çalışıyorlar.
    İronidir umarım bu yorum ? Ortalama sıcaklıklardan bahsediliyor
  • sürünerek öleceğiz başka bir açıklaması yok.

  • http://www.hurriyet.com.tr/dunya/los-angeles-i-susuzluktan-kurtarmak-icin-baraja-milyonlarca-top-attilar-29790888

    Benzer bir şeyler yapılabilir o zaman zarfına kadar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tobepeople -- 1 Ekim 2018; 22:30:3 >




  • 1 Derecelik sıcaklık yüzey sıcaklığı 1 derecelik yüzey sıcaklığı demek havanın 5 derece ısınması demek. 4 Derece 20 dereceye eşittir. Bu da yaşanmazlık getirir. Yeryüzü sıcaklığının artması fırtınaların artmasına de neden olacaktır. Zaten kışın artık kar yağmamasından anlayabiliyoruz.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.