Şimdi Ara

FBI, iPhone X'un kilidini açmak için şüphelinin yüzünü kullandı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
863
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  

     
    2015 yılının aralık ayında ABD'nin San Bernardino şehrinde yaşanan terör saldırısının ardından FBI, saldırganın iPhone 5C model telefonunu incelemeye almış ve telefon şifresinin açılması için Apple'dan yardım talebinde bulunmuştu. Apple'ın yardım talebini reddetmesi üzerine FBI yüklü ödeme karşılığında üçüncü taraf bir şirketin şifreyi kırmasını sağlamıştı. FBI ile Apple arasındaki mücadele Face ID'nin yaygınlaşmasıyla birlikte tarihe karışabilir.


     

    Face ID ile iPhone X'in kilidi açıldı 

    Geçtiğimiz yıl Apple, iPhone X ile birlikte biyometrik yüz tanıma özelliği olan Face ID'yi de kullanıcılara sunmuş ve akıllara ilginç bir soru gelmişti: ''Şüpheliler Face ID ile telefonlarının kilidini açmaya zorlanabilir mi?'' Geçtiğimiz aylarda ABD'de FBI tarafından düzenlenen operasyona göre bu tartışmalı sorunun cevabı evet.


      

    ABD'nin Colombus şehrinde Grant Michalski isimli şüphelinin evine baskın düzenleyen FBI, şüpehlinin çocuk pornografisi dağıttığını tespit etmek için şüphelinin konutunda delil aramaya başladı. Bu esnada şüphelinin iPhone X'unu fark eden FBI ajanı David Knight, elindeki arama emrine dayanarak olay yerinde şüpheliyi Face ID'yi kullanarak telefonun kilidini açmaya zorladı. FBI ajanları olay yerinde şüphelinin mesajlarını inceleyerek soruşturmayla ilgili önem arz eden verilere ulaştı.


     

    Geleneksel şifreden farklı 

    Tabi hem Touch ID hem de Face ID, biyometrik verilerle çalıştığı için klasik şifrelerden farklı bir konumda bulunuyor. ABD'deki mahkemeler geçmiş yıllarda verdikleri kararlar ile şüphelilerin telefonlarının şifresini paylaşmaya zorlanamayacağını belirtmişti. Buna karşılık 2014, 2016 ve 2017 yıllarında farklı mahkemeler, şüphelilerin parmak izinin kullanılarak telefonların kilidinin açılabileceğine hükmetmişti. 


     

    FBI'ın Grant Michalski'ye yönelik yürüttüğü soruşturmada bir şüphelinin yüzü, telefon kilidini açmak için ilk kez kullanılırken yüz verilerinin de parmak izi gibi yetkili makamlar tarafından (gerekli durumlarda zor kullanarak) kullanılabileceğini ortaya çıktı. 








  • ABD ' nin dünya üzerin de bilgi almak için kullandığı yöntemleri " video " olafak izletseler yeterli... Bu haberr ve insan hakları falan hikaye !!!

  • FBI, iPhone X'un kilidini açmak için şüphelinin yüzünü kullandı
  • Harika bir PR çalışması ya... FBI , Ulusal güvenlik için Apple'dan destek isteyecek ve olumsuz cevap alacak... Adamlar gerçekten işi biliyor abi , bu yüzden büyükler...

    Buna inanan yoktur umarım ...
  • TheMarjinaLs kullanıcısına yanıt
    Danışıklı dövüş mü diyolar bilmiyorum. FBI isteyecek Apple vermeyecek. Adamı yerler yer...

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gowlet

    Danışıklı dövüş mü diyolar bilmiyorum. FBI isteyecek Apple vermeyecek. Adamı yerler yer...
    apple da hemen kayyum atanabilecek bir sirket degil. teknoloji sirketlerinin basina is geldi mi digerleri de(google, microsoft, amazon vs vs) triggerlaniyor ve hepsi bir oluyorlar. bunlarin hepsi dunya devi. amerika'yi amerika yapan dev sirketler. o kadar kolay degil.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E41040413 -- 5 Ekim 2018; 18:9:17 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.