^^^DH FİAT UNO CLUBU^^^ (Tüm Sürüm)

Tüm forumlar >> [Motorlu Araçlar Dünyası] >> Markalar >> Fiat

ankarametinerr -> ^^^DH FİAT UNO CLUBU^^^ (12 Nisan 2007; 21:54:41)

arkadaslar gördüğüm kadarıyla Fiat uno sahiplerinin bir grubu yok burada. ben kurmak istiyorum.

gelin uno ile ilgili paylaşımlarımızı buradan yapalım.

hayırlı olsun.

ankarametinerr -> Cevap: ^^^DH FİAT UNO CLUBU^^^ (12 Nisan 2007; 22:53:25)

Unoların sahipleri araçlarınızın eksi ve artıları neler.

Haksin -> Cevap: ^^^DH FİAT UNO CLUBU^^^ (13 Nisan 2007; 8:49:29)

Bencede iyi olmuş ellerine sağlık.

Haksin -> Cevap: ^^^DH FİAT UNO CLUBU^^^ (13 Nisan 2007; 9:23:40)

Benim uno'nun sıcak-soğuk ayırıcısı bozuldu sanırım.Düğmeyi tamamen soğuğa çevirmeme rağmen araç yinede sıcak üflüyor.Önümüz yaz malum özellikle ayaklar pişiyo.Bu arızayla karşılaşıp yaptıran oldu mu? Kaça patlıyacak bize bu iş?

bucakli -> Cevap: ^^^DH FİAT UNO CLUBU^^^ (13 Nisan 2007; 17:05:57)

quote:

Orjinalden alıntı: Haksin

Benim uno'nun sıcak-soğuk ayırıcısı bozuldu sanırım.Düğmeyi tamamen soğuğa çevirmeme rağmen araç yinede sıcak üflüyor.Önümüz yaz malum özellikle ayaklar pişiyo.Bu arızayla karşılaşıp yaptıran oldu mu? Kaça patlıyacak bize bu iş?

kardeşim öncelikle ayar o düğmeden yapılıyor gibi gözüksede uno'ların kaloriferin altında kolu vardır ve o çevrilerek sıcak-soğuk ayarı yapılır
yani sıcak-soğuk ayarını yapmak için o ayar düğmesine değil elektrikçiye gidip ayarını soğuğa gewtireceksin
ancak o zaman soğuk üfler
ayar düğmesi bir nevi göstermelik durur orda...
fazla bir ücret tutumaz
en fazla 4-5 ytl tutar...

ankarametinerr -> Cevap: ^^^DH FİAT UNO CLUBU^^^ (14 Nisan 2007; 22:06:41)

sorunlarını öğreniyorum yeni olduğum için.

bir de aracı çalıştırma güçlüğü çekiyorum. acaba bir arıza mı vardır yoksa normal mi.

bu havada çalısmazsa kısın nası çalsak merak ediyorum

baskutuk -> Cevap: ^^^DH FİAT UNO CLUBU^^^ (15 Nisan 2007; 4:06:46)

önümüzdeki hafta 97 uno sx 1.4 ie alıyorum
araba 28.000 de bayandan garajda tutmuş, tertemiz..
7.8000 çokmu sizce...

ankarametinerr -> Cevap: ^^^DH FİAT UNO CLUBU^^^ (15 Nisan 2007; 9:13:01)

quote:

Orjinalden alıntı: baskutuk

önümüzdeki hafta 97 uno sx 1.4 ie alıyorum
araba 28.000 de bayandan garajda tutmuş, tertemiz..
7.8000 çokmu sizce...

sx enjeksiyonlu. benim 70s e göre daha konforlu.

hidrolik var.

otomatik camlar filan.

biraz daha iyi bir araba. ama fiyat bence yüksek.

5.500 a 70s aldım 1996

anlayan arkadaslar yormlarını yaparlar

Haksin -> Cevap: ^^^DH FİAT UNO CLUBU^^^ (15 Nisan 2007; 12:15:57)

Arabanın temizliğine göre bence fazla sayılmaz.

Haksin -> Cevap: ^^^DH FİAT UNO CLUBU^^^ (15 Nisan 2007; 12:21:14)

quote:

kardeşim öncelikle ayar o düğmeden yapılıyor gibi gözüksede uno'ların kaloriferin altında kolu vardır ve o çevrilerek sıcak-soğuk ayarı yapılır
yani sıcak-soğuk ayarını yapmak için o ayar düğmesine değil elektrikçiye gidip ayarını soğuğa gewtireceksin
ancak o zaman soğuk üfler
ayar düğmesi bir nevi göstermelik durur orda...
fazla bir ücret tutumaz
en fazla 4-5 ytl tutar...

Yardımın için sağol dediğin olayı baktırıcam.Ama yine de şöyle bir durum var.Bu seneye kadar sıcak-soğuk ayırıcı düğmeden yapıyordum bu işi.Bu arıza yeni kaynaklandı.

Bekir__ -> Cevap: ^^^DH FİAT UNO CLUBU^^^ (15 Nisan 2007; 12:34:03)

Ahhh ,ah.
94 model bi uno alcaktık. 60s. İtalyan 1.1 . motor yürüyen iyidi ama . ama araba bol darbeliydi. önden arkadan yandan...... Çok istemiştim o arabayı.Ama olmadı işte.
Şimdi Lada Samaram var...

ankarametinerr -> Cevap: ^^^DH FİAT UNO CLUBU^^^ (15 Nisan 2007; 20:26:12)

arabanın kalkısındaki problem cıkınca mahalleden biri gördü geldi. motoru açtı.

bir conta hava alıyomus. o yüzden zor kalkıyomus. nedir bu conta bilen var mı.

Haksin -> Cevap: ^^^DH FİAT UNO CLUBU^^^ (16 Nisan 2007; 11:00:08)

quote:

arabanın kalkısındaki problem cıkınca mahalleden biri gördü geldi. motoru açtı.

bir conta hava alıyomus. o yüzden zor kalkıyomus. nedir bu conta bilen var mı.

Conta dedikleri karbüratör alt takozu olabilir.Uno'larda genel sorunlardan biridir.Karbüratörün altında yaklaşık 1 cm. kalınlığında bir parça.Motor soğukken aracın devamlı stop etmesine neden olur.Testini şöyle yapabilirsin ; Araç çalışırken hava filtresini hafif kuvvetli bir şekilde yukarı doğru çek.Eğer hava alıyorsa araç stop eder yada silkeler.

şafi -> Cevap: ^^^DH FİAT UNO CLUBU^^^ (19 Nisan 2007; 2:06:15)

haksin kardes senin kalorıfer sorunun bendede vardı,dıger arkadasın dedıgı gb degıl ...o ıcerdekı dugmeyle uzun sure oynanmadıgında genlesıp kutusunun ıcınde sıkısıyor ...yapman gereken torpıdonun altına egılıp teybın arkasında altta dıkdortgen kutu gb havalandırma cıkısını öpen kapağı sıkıstıgı yerden cıkarmak,gerekirse çevresi süngerle kaplıdır süngeride yolabilirsin,(içerdeki kumanda düğmesiylede aynı anda oynarsan kolay şekilde sıkıştığı yerden kurtulur) bence bunun ıcın tamırcıye gıtmenede gerek yok [:'(]
bir dene sonucu hep beraber görelim .saygılar. . .

ankarametinerr -> Cevap: ^^^DH FİAT UNO CLUBU^^^ (22 Nisan 2007; 12:03:33)

dün sienaya bindim. uno sienadan filan çok atik bi araba. sienaya basıyosun basıyosun gitmiyo. uno ise fırlıyo.

avow694 -> Cevap: ^^^DH FİAT UNO CLUBU^^^ (23 Nisan 2007; 20:31:57)

Arkadaşlarmerhabalar,

96 model karbüratörlü UNO S kullanıyorum.(Benzinli)

Aydın-Ankara arası (600 km) 11o ytl lilk benzinle geldim ki..183 ooo tl ye denk geliyor.Fakat şehiriçinde 30 ytl lik benzinle 100 km yapabiliyorum ki bu da 300 ooo tl ye denk geliyor.Geçen gün benzinlikte yağ kontrolü yapılırken aracın yağının değişmesi gerektiği anlaşıldı.Akü de bi ustanın dediğine göre ölü sayılırmış.(Ona da 100 ytl istedi ya:)).Sorum şu sadece yağı değiştirmem benzin performansını ne kadar etkiler.Ve aküyü de deiştirirsem maksimum kac liraya düşebilirim.(Yazın 1o ytlilik benzinle şehiriçinde 55 km yaptığımı hatırlıorum)

yardımlarınız için şimdiden eyvallah

VoLKaN067 -> Cevap: ^^^DH FİAT UNO CLUBU^^^ (23 Nisan 2007; 21:47:01)

Kulübünüz hayırlı uğurlu olsun arkadaşlar[:'(]

mrt_dnz -> Cevap: ^^^DH FİAT UNO CLUBU^^^ (25 Nisan 2007; 19:03:13)

arkadaşlar merhaba bir uno kullanıcısı olarak kulubümüz hayırlı olsun.bu arada yag değişiminin yakıt tüketimine bi katkısı olacagını sanmıyorum.yag değişimi motor ömrüne katkısı olur bence.akü içinse marka marka fiyatı değişir araştırma yaparsan bi kaç satıcıdan aşagı yukarı fiyat bellidir.

mahirruhi -> Cevap: ^^^DH FİAT UNO CLUBU^^^ (26 Nisan 2007; 17:12:50)

Arkadaşlar herkese merhaba ben muş ilinde öğretmenim uno 60 s aracım var aracımdan çok memnunum yalnız geçenlerde bir problem yaşadım çok yağ yakmaya başladı bende götürdüm sanayiye piston ve segman değişecek dediler tamam dedim ancak bir türlü parçaları bulamadım bilgisi olan arkadaşlardan bu parçaları nerelerden temin edebilirim yardımcı olursanız teşekkür ederim[;)]

AyazOnline -> Cevap: ^^^DH FİAT UNO CLUBU^^^ (27 Nisan 2007; 6:22:06)

Merhaba...

Bendede Fiat Uno 1.4 i.e. var. 2000 model Gümüş Gri 83000'km.de. Bursa.

Araçtan memnunum ancak unolarda genelde elektrik aksamı problemli diyorlar.

Benim araçtada parklar yanıyor, uzunlar yanıyor kısalar araba çalışıyor ve 1-2 dk sonra yanıyor ???
Elektrikçiye gittim elektrik paneli komple inmeli dedi. Uzun sürecekti yaptırmadım. Birde alırken sağ arka amortisör problemli idi. Onu yaptıracam inşallah. Sağ problemli ama ikiside değişirse iyi olur diyorlar. Sizce ne yapmalıyım???

Saygılar.

mrt_dnz -> Cevap: ^^^DH FİAT UNO CLUBU^^^ (27 Nisan 2007; 18:26:33)

ikisinide değiştirsen iyi olur tabi sağ değişince sağ taraf iyileşecek bu sefer de sol taraf sağ tarafa göre problemli gibi olacak.

havnitekin -> Cevap: ^^^DH FİAT UNO CLUBU^^^ (27 Nisan 2007; 18:44:29)

quote:

Orjinalden alıntı: mahirruhi

Arkadaşlar herkese merhaba ben muş ilinde öğretmenim uno 60 s aracım var aracımdan çok memnunum yalnız geçenlerde bir problem yaşadım çok yağ yakmaya başladı bende götürdüm sanayiye piston ve segman değişecek dediler tamam dedim ancak bir türlü parçaları bulamadım bilgisi olan arkadaşlardan bu parçaları nerelerden temin edebilirim yardımcı olursanız teşekkür ederim[;)]

fiat 60 s iki tip motorla üretilmiştir.
1- 1100 cc
2- 1302 cc
türkiyedekilerin % 95 i 1100 ccdir 1994yılında üretimi biten bu modelin sadece orijinal motor parçalarını bulmak zor olabilir.

1302 motor hacmindeki motorun parça sorunu yoktur..palio,albea ve doblolarda kullanılan 1242cc lik motorun parçaları kullanılabilir..
1100 cc nin piston ve segmanları pistonculardan bulunabilir...

mahirruhi -> Cevap: ^^^DH FİAT UNO CLUBU^^^ (27 Nisan 2007; 21:51:14)

fiat 60 s iki tip motorla üretilmiştir.
1- 1100 cc
2- 1302 cc
türkiyedekilerin % 95 i 1100 ccdir 1994yılında üretimi biten bu modelin sadece orijinal motor parçalarını bulmak zor olabilir.

1302 motor hacmindeki motorun parça sorunu yoktur..palio,albea ve doblolarda kullanılan 1242cc lik motorun parçaları kullanılabilir..
1100 cc nin piston ve segmanları pistonculardan bulunabilir...

verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederim 93 60 s 1,4 motor (1100 cc piston uyarmı peki?)

necmi42 -> Cevap: ^^^DH FİAT UNO CLUBU^^^ (28 Nisan 2007; 0:50:07)

öncelikle bu uno grubunu açana teşekkürler.ben 10 gün önce 6000 tl ye uno s70 aldım ama yakıtı km de 350 krş.falan olunca bayaa ağır geldi.320 tl ye 10 taksitle Atiker tüp taktırdım sigorta ruhsat vize plaka sızdırmazlık derken uno 7000 tl ye mal oldu(300 tl sadece noter aldı).tüple 100 km filan gittim benzine göre hissedilir bi fark görmedim.sadece çalıştırırken 2 3 kez pompalamak gerekiyor.depoyu bitirirsem detaylı yazarım tüp farkını.benim sinyal kolunda sorun var.aldığımda ölemiydi sonradan mı oldu bilemiyom.kontağı açıca farlar yada parklar hiç sönmüyor. far koluna küçük bi kağıt sıkıştırınca sönüyor.bi elektrikçiye gösterdim komple değişcek dedi.parçacı aslı 85 tl ama 50 tl ye bırakırım dedi.20 30 da işçilik 80 tl.bu kol tamir edilirmi yoksa gerçekten komple değişcek mi.bilgisi olan varsa yazarsa çok sevinirim.

necmi42 -> Cevap: ^^^DH FİAT UNO CLUBU^^^ (28 Nisan 2007; 0:54:13)

aldığım uno 96 model s70 beyaz hiç bir ek özellik yok ama araba süper.gaza basarken şahlandığını hissediyon.şahin doğan reno12 kullandım.onlardaki oturaklı araba hissi yok ama çok sevimli bi araba bence

avow694 -> Cevap: ^^^DH FİAT UNO CLUBU^^^ (28 Nisan 2007; 3:28:08)

quote:

Orjinalden alıntı: mrt_dnz

arkadaşlar merhaba bir uno kullanıcısı olarak kulubümüz hayırlı olsun.bu arada yag değişiminin yakıt tüketimine bi katkısı olacagını sanmıyorum.yag değişimi motor ömrüne katkısı olur bence.akü içinse marka marka fiyatı değişir araştırma yaparsan bi kaç satıcıdan aşagı yukarı fiyat bellidir.

hocam saolasın görüşlerin için.

mrt_dnz -> Cevap: ^^^DH FİAT UNO CLUBU^^^ (28 Nisan 2007; 20:54:02)

quote:

Orjinalden alıntı: necmi42

öncelikle bu uno grubunu açana teşekkürler.ben 10 gün önce 6000 tl ye uno s70 aldım ama yakıtı km de 350 krş.falan olunca bayaa ağır geldi.320 tl ye 10 taksitle Atiker tüp taktırdım sigorta ruhsat vize plaka sızdırmazlık derken uno 7000 tl ye mal oldu(300 tl sadece noter aldı).tüple 100 km filan gittim benzine göre hissedilir bi fark görmedim.sadece çalıştırırken 2 3 kez pompalamak gerekiyor.depoyu bitirirsem detaylı yazarım tüp farkını.benim sinyal kolunda sorun var.aldığımda ölemiydi sonradan mı oldu bilemiyom.kontağı açıca farlar yada parklar hiç sönmüyor. far koluna küçük bi kağıt sıkıştırınca sönüyor.bi elektrikçiye gösterdim komple değişcek dedi.parçacı aslı 85 tl ama 50 tl ye bırakırım dedi.20 30 da işçilik 80 tl.bu kol tamir edilirmi yoksa gerçekten komple değişcek mi.bilgisi olan varsa yazarsa çok sevinirim.

uno nuz hayırlı olsun kazasız belasız binmek nasip olsun.far kolunun tamir eden pek olmaz sanırım ugraşmak istemezler değişecek derler.madem değişecek bence kendiniz söküp inceleyin temizleyin iletkenliği sağlayan metalleri yapılabiliniyorsa tonavida ile yüzeyini kazıyın iletkenliği sağlayan metalleri biraz esnetin takın oldu oldu olmadı zaten değişecekti.ben kendim fren pedalının üstündeki müşürü söktüm kurcaladım biraz dediklerimi yaptım çalıştı elektrikçi direkt olarak değiştirecekti.değişebilirdi çok bi para değildi ama kendimin yapması beni daha mutlu etti.

mahirruhi -> Cevap: ^^^DH FİAT UNO CLUBU^^^ (29 Nisan 2007; 0:22:48)

arkadaşlar bulamıyorum bulamıyorum arabama piston sekman bulamıyorum nasıl iş bu anlamadım 60 s parçaları bulunmuyor

necmi42 -> Cevap: ^^^DH FİAT UNO CLUBU^^^ (29 Nisan 2007; 1:16:16)

onbaşı cevabın için teşekkürler.Far kolu galiba dişli veya tırnak gibi bi şeyler kırılmış.onu haftaya hallederim inşallah.bide havafiltresinin kutusu(karbiratörün üstündeki büyük siyah kutu)yırtılmış mı kırılmışmı neyse hava alıyormuş.tüpü takan söyledi bantla iyce sardı 2 hafta gez bi daha bakalım olmazsa değiştir dedi.oda takımmış 150 tl civarında.bu hava alırsa arabaya yada yakıta bi zararı olurmu.performansı filan etkilermi.kusura bakmayın ama ben sadece sürücüyüm daha şöför olamadım.yani pek bişi bilmiyom bu konularda.hepinize teşekkürler.

mrt_dnz -> Cevap: ^^^DH FİAT UNO CLUBU^^^ (29 Nisan 2007; 20:57:50)

quote:

onbaşı cevabın için teşekkürler.Far kolu galiba dişli veya tırnak gibi bi şeyler kırılmış.onu haftaya hallederim inşallah.bide havafiltresinin kutusu(karbiratörün üstündeki büyük siyah kutu)yırtılmış mı kırılmışmı neyse hava alıyormuş.tüpü takan söyledi bantla iyce sardı 2 hafta gez bi daha bakalım olmazsa değiştir dedi.oda takımmış 150 tl civarında.bu hava alırsa arabaya yada yakıta bi zararı olurmu.performansı filan etkilermi.kusura bakmayın ama ben sadece sürücüyüm daha şöför olamadım.yani pek bişi bilmiyom bu konularda.hepinize teşekkürler.

hava filitresi kutusu içinde söyle bir önerim olabilir.eğer düzen tutmazda değişmesine karar verilirse 150ytl ona verecegine o kutuyu kaldır at yerine tempra tipoların metal siyah keplerinden al onu bi boru veya horum ile uzat ucuna da açık hava filitresi tak sana maliyeti en fazla 50 ytl olacaktır.sonra da gazcı ayar yapar olur biter.

necmi42 -> Cevap: ^^^DH FİAT UNO CLUBU^^^ (29 Nisan 2007; 21:16:34)

mrt_dnz önerin için teşekkürler.yazını not alıp hafta sonu sorarım inşş.Ayrıca araba özellikle içine girince çok sevimli buluyorum.çocuklarda bayılıyor hız yapmayı sevmediğim için bana yetiyor.yokluğunu çok çektim çünkü.

ankarametinerr -> Cevap: ^^^DH FİAT UNO CLUBU^^^ (30 Nisan 2007; 17:31:05)

Haftasonu arabaya bakım yaptırdık

Yağ filitresi, yağ, sol cam aynası, fren balataları, hava filitresi, el freni, kapış parçası filam komple değişti.

iyi bi bakım yaptı usta.

165 ytl verdim.

nasıl fiyat.

malzeme 110 işçilik 55

mrt_dnz -> Cevap: ^^^DH FİAT UNO CLUBU^^^ (1 Mayıs 2007; 17:08:58)

quote:

Orjinalden alıntı: ankarametinerr

Yağ filitresi, yağ, sol cam aynası, fren balataları, hava filitresi, el freni, kapış parçası filam komple değişti.

iyi bi bakım yaptı usta.

165 ytl verdim.

nasıl fiyat.

malzeme 110 işçilik 55

fiyat iyi gibi kazasız, belasız günlerde kullanın aracınızı.benimde yağ ve balatalar değişmesi gerekiyor hafta sonu ilgilenmeyi düşünüyorum.

mrt_dnz -> Cevap: ^^^DH FİAT UNO CLUBU^^^ (1 Mayıs 2007; 17:14:29)

arkadaşlar birşey merak ediyorum kime sorduysam büyük bi çogunluğu (lpg li uno sx kullananlar) benzinde çalışma düzeninde, rölantisinde, sabahları çalıştırmada sorun yaşadığını söylüyor.ben yaklaşık 1 senedir aracımı lpg li olrak kullnıyorum ve maşallah ne benzinde ne gazda en ufak sorun yaşamadım.acaba bu sorun neden kaynaklanıyor olabilir.

havnitekin -> Cevap: ^^^DH FİAT UNO CLUBU^^^ (1 Mayıs 2007; 21:16:54)

quote:

Orjinalden alıntı: mahirruhi

arkadaşlar bulamıyorum bulamıyorum arabama piston sekman bulamıyorum nasıl iş bu anlamadım 60 s parçaları bulunmuyor

bulursunuz..birmot servislerine başvurdunuz mu?...orda stok yoksa bile...istanbulda,ankarada,bursada orijinal fiat (tofaş ya da opar değil) parçaçıları vardır...üstelik ona da gerek yok ;pistoncular vardır ..eski pistonunuzu ölçerler ..motorunuzu honlayıp gerekeni rahatlıkla yaparlar...büyük şehirlerde pek çok rektifiye firması ve usta bu sorunu kolayca halleder..

necmi42 -> Cevap: ^^^DH FİAT UNO CLUBU^^^ (4 Mayıs 2007; 0:01:02)

far kolunu yaptırdım rölemi ne o farlar çok uzun süre yanınca eriyormuş.30 tl ye halloldu.ama tüpte beklediğim verimi alamadım 45 tl gazla 160 km yaptım.cumartesi servise gidip ayarlarına baktırmam lazım.şu hava filtresi etkilermi acaba yakıtı.veya başka ne yapabilirim.cevap verirseniz şimdiden teşekkürler.

ankarametinerr -> Cevap: ^^^DH FİAT UNO CLUBU^^^ (8 Mayıs 2007; 13:46:37)

arabanın devir saatinde oynama var. yani çalıstırır çalıştırmaz devir saati sapıtıyor. nedir bu durum, devir saatindeki bu sorun nedir.

ayrıca ön camda çatlak var. komple değiştirmek ne tutar.

mrt_dnz -> Cevap: ^^^DH FİAT UNO CLUBU^^^ (8 Mayıs 2007; 22:49:33)

quote:

arabanın devir saatinde oynama var. yani çalıstırır çalıştırmaz devir saati sapıtıyor. nedir bu durum, devir saatindeki bu sorun nedir.

ayrıca ön camda çatlak var. komple değiştirmek ne tutar.

aracınız enjeksiyonlu olanlardan olmalı sanırım.aklıma ilk olarak rölantiyi ayarlayan bi parça var rölanti step motoru adında arızalanmış olabilir.o parçayı hava filitresi kutusunun altında karbüratör benzeri parçanın size göre sağ tarafında görebilirsiniz.gaz telinin baglandıgı metal parçaya temas eden ucunda yay benzeri birşeylerin göründügü parça.eger sorun onda değilse yine karbüratörün üzerinde ama bu sefer solda potansiyometre diye bi parça var onda sorun olmuş olabilir.potansiyometre gaz kelebeginin açısına göre beyine bilgi sağlıyan bir parçadır.sol tarafa bakınca üzerine yassı olarak yaklaşık 3 cm genişliginde bir jak takılı olan parçadır.rölenti step morotuna bakım yapılamıyor diye biliyorum komple olarak değişiyor diye biliyorum.ama potansiyometre sökülüp temizlenip ayarlanıp takılabiliyor ben bizzat kendi arabamda potansiyometreyi temizlettim ve ayarlattım.cam için yardımcı olamayacagım bi fikrim yok çünkü

eagleanddog -> Cevap: ^^^DH FİAT UNO CLUBU^^^ (9 Mayıs 2007; 23:32:10)

quote:

Orjinalden alıntı: mrt_dnz

quote:

iyi bi bakım yaptı usta.

165 ytl verdim.

nasıl fiyat.

malzeme 110 işçilik 55

fiyat iyi gibi kazasız, belasız günlerde kullanın aracınızı.benimde yağ ve balatalar değişmesi gerekiyor hafta sonu ilgilenmeyi düşünüyorum.

merhaba arkadaşlar bende unocuyum herkese selam,
aracım 96 uno sxie benzinli 92000 km de
çok yakın bir zamanda ön disklerimi ve ön fren balatalarımı orjinal valeo marka parçalarla yeniledim
işçilikle beraber 90 ytl tuttu bana çok uygun geldi,bilğinize

mrt_dnz -> Cevap: ^^^DH FİAT UNO CLUBU^^^ (10 Mayıs 2007; 9:49:55)

gerçekten uygunmuş hafta sonu ön ve arka balataları değiştirdim.orjinal parça aldım ön balatalar 25 arkalar 30 ytl tuttu 30ytl de işçilik verdim toplam 85 ytl tuttu.

ankarametinerr -> Cevap: ^^^DH FİAT UNO CLUBU^^^ (10 Mayıs 2007; 22:24:46)

yine bir soru soracağım. far ayarları bozuk.

ben ayarlarını kendim yapabilirmiyim.

mrt_dnz -> Cevap: ^^^DH FİAT UNO CLUBU^^^ (11 Mayıs 2007; 21:41:40)

quote:

yine bir soru soracağım. far ayarları bozuk.

ben ayarlarını kendim yapabilirmiyim.

yapabilirsin bi yöntem vardı.hatırladıgım kadarıyla söyleyeyim aracınızı duvara yakın bişekilde yanaştırıp farları yakıp \__ şeklinde yeri duvara işaretleyip aracı yaklaşık 30 metre geri alıp duvara işaretli yerde yine \__ şeklinin olması gerekiyor. sanırım böyleydi

icihan99 -> ^^^YARDIMMM...^^^ (15 Mayıs 2007; 20:48:33)

arkadaşlar bende en yeni uno cuyum sanırım. clup hayırlı olsun herkese.
geçen ay 93 model uno 60s 1100 motor (5.600 YTL) aldım. araba çok temiz herşeyi orjinal boyası dahil. ****öncelikle fiyat nasıl?
ilk defa bugün depoyu full leyip yakıt testi yaptım km. de 205.00 ytl yaktı şehirlerarası. şehir içi felaket çok yakıyor.
****ne yapmam lazım?
****tüp verimli olur mu benzinle bile yemiyo rampalarda . . .
şimdiden çok teşekkür ederim herkese.

ankarametinerr -> Cevap: ^^^YARDIMMM...^^^ (16 Mayıs 2007; 11:47:43)

quote:

Orjinalden alıntı: icihan99

arkadaşlar bende en yeni uno cuyum sanırım. clup hayırlı olsun herkese.
geçen ay 93 model uno 60s 1100 motor (5.600 YTL) aldım. araba çok temiz herşeyi orjinal boyası dahil. ****öncelikle fiyat nasıl?
ilk defa bugün depoyu full leyip yakıt testi yaptım km. de 205.00 ytl yaktı şehirlerarası. şehir içi felaket çok yakıyor.
****ne yapmam lazım?
****tüp verimli olur mu benzinle bile yemiyo rampalarda . . .
şimdiden çok teşekkür ederim herkese.

60s lerde o sorun var. 1100 motor olduğu için çekisten düsüyor. benim 70s 1.4 motor. canavar gibi.

bu halde lpg taktırsanız çekis daha da düşer. ama yakıt tüketimini azaltmanızın tek yolu lpg bence.

Özellikle istanbulda aynı fiyata 70s ler vardı. ben yazmıstım. 1996 70s 5.400 e aldım

mrt_dnz -> Cevap: ^^^YARDIMMM...^^^ (16 Mayıs 2007; 16:28:29)

hakikaten çok yakıyormuş ankarametinerr arkadaşın da dediği gibi lpg senin için çözüm olabilir.60 s aldığına göre performanstan çok ekonomi seni ilgilendiriyor sanırım o zaman çekişi çok umursamayıp lpg ye geçebilirsin.yada önce karbüratöre ve ilgili parçalara buji vs bunlara bakım yaptır ve bidaha dene ne kadar benzin yaktıgını.olmadı lpg yi düşünürsün.

icihan99 -> ilgilenen arkadaşlara teşekkürler . . . (16 Mayıs 2007; 18:40:26)

teşekkürler. . .
haftaya bi tamirciye gidecem. karbüratör ve sübaplarda sorun olduğunu biliyorum ama şilede yaşadığım için yaptıramıyorum.
(bu arada ne iş yaptığımı bilseler bana ünvan olarak "er" diyemezlerdi ya neyse :) daha bu forumda yeniyim ...)

ankarametinerr -> Cevap: ilgilenen arkadaşlara teşekkürler . . . (18 Mayıs 2007; 14:22:34)

quote:

Orjinalden alıntı: icihan99

teşekkürler. . .
haftaya bi tamirciye gidecem. karbüratör ve sübaplarda sorun olduğunu biliyorum ama şilede yaşadığım için yaptıramıyorum.
(bu arada ne iş yaptığımı bilseler bana ünvan olarak "er" diyemezlerdi ya neyse :) daha bu forumda yeniyim ...)

çok masraflı değil uno. geçen bir sürü değisiklik yaptım 160 verdim.

ayrıca erlik konusu da ne kadar çok mesaj yazarsan rütben artar. ben 3-4 senedir üyeyim buraya hala 530mesajım var.

PARMAKSIZ -> Cevap: ilgilenen arkadaşlara teşekkürler . . . (18 Mayıs 2007; 16:40:58)

bende de şimdiki 70s den önce 94 model 60s vardı.Hiç kuruş hesabı yapmadım ama benim 60s im çok az yakıyodu ve ben çekişinden gayet memnundum.Bence araca lpg uygulamadan önce iyi bir ustada aracınızı kontrol ettirin,1100 motor arabaya lpg uyglamak bana pek mantıklı gelmiyor.Tabi tercih sizin

ali119 -> Cevap: ilgilenen arkadaşlara teşekkürler . . . (18 Mayıs 2007; 17:23:12)

Bende 99 uno s var. Aracımdan memnunum. Uno kulubünde olmak güzel:) Eylülde aldığım aracıma 3 ay önce LPG taktırdım. Arkadaşlar şehir içi çok yaktığını söylemiş. Birçok araç şehir içinde çok yakar bu gayet normal. Ben çok şehir içi biniyorum diye aldesa marka gaz sistemi taktırdım. şu bir gerçek benzinin verdiği tadı hiç birşey vermiyor:)

mrt_dnz -> Cevap: ilgilenen arkadaşlara teşekkürler . . . (18 Mayıs 2007; 19:01:29)

pahalı benzin satışı soygununa kaptırılan paraların acısı hiçbirşeyde yok

ankarametinerr -> Cevap: ilgilenen arkadaşlara teşekkürler . . . (18 Mayıs 2007; 23:31:14)

depoyu komple boşaltıp fulleyeceğim. bu hafta ne yakacağını tespit edeceğim.

130 dan filam fazla yakıyor bunu anladım ama

VoLKaN067 -> Cevap: ilgilenen arkadaşlara teşekkürler . . . (18 Mayıs 2007; 23:35:08)

Arkadaşlar kulübünüz hayırlı uğurlu olsun, herkese iyi forumlar[:'(]

necmi42 -> Cevap: ilgilenen arkadaşlara teşekkürler . . . (19 Mayıs 2007; 1:29:07)

96 model unos sime atiker tüp taktırmıştım.ilk hafta fazla yaktı ama ayar yapıldıktan sonra km de şehir içi 170 krş a düştü.oda eşim yeni sürücü.daha 3 vitesten yukarı çıkamadı.ama rölantiyi bayaa kısmışlar kırmızı ışıklarda bazen stop ediyor yarın ayarlarına bi daha baktırcam.benzinde 350 krş u geçiyordu tüp bayaa iyi oldu.

ankarametinerr -> Cevap: ilgilenen arkadaşlara teşekkürler . . . (19 Mayıs 2007; 9:34:03)

quote:

96 model unos sime atiker tüp taktırmıştım.ilk hafta fazla yaktı ama ayar yapıldıktan sonra km de şehir içi 170 krş a düştü.oda eşim yeni sürücü.daha 3 vitesten yukarı çıkamadı.ama rölantiyi bayaa kısmışlar kırmızı ışıklarda bazen stop ediyor yarın ayarlarına bi daha baktırcam.benzinde 350 krş u geçiyordu tüp bayaa iyi oldu.

tüp baya düsürüyo. ama 170 de çok rakam bence.

tipocu 16v -> Cevap: ilgilenen arkadaşlara teşekkürler . . . (19 Mayıs 2007; 13:57:27)

selam arkadaşlar.bir tipocu olarak kulübünüzün hayırlı olmasını dilerim.
kardeş araba unoyu seven biri olarak iyi forumlar arkadaşlar....[:)]

mrt_dnz -> Cevap: ilgilenen arkadaşlara teşekkürler . . . (19 Mayıs 2007; 17:39:56)

quote:

Orjinalden alıntı: volkan67

Arkadaşlar kulübünüz hayırlı uğurlu olsun, herkese iyi forumlar[:'(]

teşekkürler

mrt_dnz -> Cevap: ilgilenen arkadaşlara teşekkürler . . . (19 Mayıs 2007; 17:46:17)

tipocu 16 v arkadaşım teşekkürler.

yeni sürücümüş 170 cok değil benceo kadar olur . 3. vitesi geçmiyormuş

AltonA -> Cevap: ilgilenen arkadaşlara teşekkürler . . . (20 Mayıs 2007; 21:49:42)

merhaba arkadaslar...
öncelikle hayırlı olsun forum başlığı..

bende de 96 model 70 sx var, aldığımda bi hayli temizdi biraz ben kirlettim acemilikten :) 85.000 km de 7.500 e aldım 2006 kasımında.. cok geldi gibi ama bayandan dediler, çok temiz dediler aklımı çeldi galerici arkadaş.. çelik jantı falan var Cms, birde camlara film çektirmek yerine direk renkli cam yaptırdım.. malum alanya bol güneşli bi yer... çok tatlı oldu...

ama geçenlerde bi fulleme testi yaptım 33 ykr yaktığını gördüm şehiriçinde... korktum servise götürdüm enjeksiyon sisteminde, beyninde bi arıza vardır die temiz çıktı makinede, usta bujileri eskimiş dedi, 30 milyona halletti.. 4 gündür 100 km yaptım, çeyreğe bile düşmedi daha... heralde düzeldi gibi.. usta, şehirici 30 ykr normal dedi bizim araba için.. bilmem sizinkiler nasıl bu konuda...

ama ışıklarda kalkışlarda herkesten önce kalkmak, herkesin aynada küçüldüğünü görmek güzel bi duyguymuş.. çok seri ve sürüşü pratik bi araç...

sonmezhasan -> Cevap: ^^^DH FİAT UNO CLUBU^^^ (21 Mayıs 2007; 0:03:16)

Selam arkadaşlar 93 uno 60 s sahibiyim arabamı seviyorum keçi gibi şuan biraz mod yapmak istiyorum fikirlerimizi paylaşmayı tavsiye ediyorum club hayırlı olsun uno fiatın dünyada en çok sattığı ve en sevilen modeli aynı zamanda en çok satan küçük otomobillerden biridir.

zeusma -> Cevap: ^^^DH FİAT UNO CLUBU^^^ (21 Mayıs 2007; 1:03:43)

slm arkdaslar bende 2007 14 subatta 97 model uno sxie sahibi oldum arabada sıfır hasar sıfır degisen ve sıfır boya.
ancak tek kotu yanı kaputta ve tavanda gunes yanıgı var sızce nasıl hallederım onun dısında araba tuplu 40m depo doluyo ve ortalama 400 km yapıyorum sızce nasıl ?

Sayfa: [1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10   sonraki >   >>

Valid CSS!

Forum Software powered by ASP Playground Advanced Edition 2.3
Copyright © 2000 - 2006 ASPPlayground.NET
1.234375