arkadaşlar merhaba bn adanada üniversite öğrencisiyim bu aralar ben de bi uno almayı düşünüyorum fakat bazı merak ettiğim noktalar var mesela birçok modelinde hidrolik direksiyon yok bildiğim kadarıyla 99 sx lerde var hidrolik olmayan direksiyonları nasıl çok sert mi??? ayrıca adana bilen bilir düz bir yer(ova) öle yokuşu falan yoktur burası için uygun mu??? yazları çok sıcak geçer hararet sorunu yaşarmıyım??? aerodinamik sorunu varmış sanırım hafifliğinden kaynaklanıyor bunu nasıl halledebiliriz??? direksiyona hidrolik yapmanın maliyeti nedir??? ve son olarak adana da yaşayan arkadaşlar temiz bi araba varsa beni bilgilendirirlerse sevinirim. uzun oldu baya ama şimdiden hepinize teşekkürler umarım kısa zamanda aranıza bi uno sahibi olarak katılırım saygılar...
fiyat aralığı açısından uno iyi bir tercih hidrolik olmayan direksiyon ne kadar hafifdesen yalan olur çünkü hidrolik değil düz yola uygunmu diye sormuşsun onu pek anlamadım şunu söylim 1-100 11.4 sn olan kalkışa sahip aerodinamiklik konusunda yüksek süratte virajlarda savrulma yapaliyo yaylarını değiştirirsen daha oturaklı olabilir spor yay 300 civarı umarım sorularına yanıt verebilmişimdir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pashamm -- 10 Eylül 2007; 2:30:54 >
uno orjinal lastikleri 155/70/13 değilmi 165/60/13 yada 165/70/13 ten bahsediliyor.orjinalin dışında lastik kullanımının aracın ön takımını bozduğunu ,arabayı silkelediğini sağa-sola çektiğini duydum.155/70/13 dışında lastik takan arkadaşlar memnun mu ?tavsiye edermisiniz. birde sorum olacak:lastik basınçları kaç olmalı ?bana ön 28 arka 30 dediler doğrumu?
uno 70s in orjinal lastik ebadı 155/70/13,uno sx in ise 165/65/13 dür.Eğer aracın daha iyi yol tutmasını istiyorsan sx in ebadını takabilirsin.Ancak unocu nun lastik ebadı yalnış olmuş şöyle ki;araca 175 taban lastik taktığında yanakları 70 yerine 60 olması gerekir ki lastiğin dönüş çapı aynı kalsın. Yani 175/70/13 yerine 175/60/13 olması gerekir.Aksi taktirde aracın daha çok yakar,ivmelenmesi zorlaşır ve kilometre tablosunda gözüken hız yalnış gösterir.Daha detaylı bilgi alabilmek için http://www.dragturk.com/HesapMakinalari.asp yardımcı olacaktır.
ben 175/70/13 lastik kullanıyorum hiçte dediğin gibi bi sorun yok ayrıca o minik lastiklerle sürat yapmaya kalkarsan sonu ölümle bitebilir.değiştirdim ve çok memnunum 160lara kadar çıkabiliyorum hiç silkeleme falan yok ön takım falan da bozulmuyo aksine araba kendini buluyor.virajlardada savrulma yok.tavsiye meselesine gelince herkes özgür yani istediğini takabilir illaki 155 le gezilecek die bişey yok.kendin bilirsin lastik basınçlarınıda lastik ebadına göre benzinliklerde bulunan basınç tablolarından bakabilirsin.
quote:
Orjinalden alıntı: abuç
uno orjinal lastikleri 155/70/13 değilmi 165/60/13 yada 165/70/13 ten bahsediliyor.orjinalin dışında lastik kullanımının aracın ön takımını bozduğunu ,arabayı silkelediğini sağa-sola çektiğini duydum.155/70/13 dışında lastik takan arkadaşlar memnun mu ?tavsiye edermisiniz. birde sorum olacak:lastik basınçları kaç olmalı ?bana ön 28 arka 30 dediler doğrumu?
+1 ... ben de lastikler 4 ay önce değiştirdim.. 165/70/R13 yaptım.. Şimdi artık ve eksilerine gelince , bir defa araçta ses daha az alıyor yoldan , aracın konforu arttı yoldaki kasis çukur vs. daha az hissediyorum.. Yol tutuşu arttı , daha güvende hissediyorsunuz bu ebatlardaki lastikle.. daha önceki 155/65/r13 te araç sanki kendi başına gidiyormuş gibi his veriyordu bana.. eksisi tek gördüğüm biraz daha geç ivmelenme , ama daha fazla güvenlik için ivmelenmenin %3 ünden feragat ederim hiç problem değil.. sonuç olarak memnunum.. ve lastik basınçları önde de arkada da 28 ...
unocu kardeşim,lastiklerin hayırlı olsun,ben yalnızca bildiklerimi aktarmak istedim,aracının yol tutuşunun arttığı hatta fren mesafesinin kısaldığı doğrudur,fakat tabanı genişletirken yanakları daraltsaydın aracın orjinal dönüş çapını değiştirmemiş olurdun,böylelikle hem güvenlik hem de performans alabilirdin.Yukarıda vermiş olduğum linke bir göz atarsan beni daha iyi anlıyacaksın.
arkadaşım niye gerginlik yaratıyosun.Sana lastiklerin hayırlı olsun dediğimde,yeni değil ki 7 yıldır kullanıyorum dediğin zaman ne anlamak gerekiyor.Neyse kardeşim daha fazla polemiğe girmeyelim sonuçta ,araba senin lastik senin,ister 7 yıl kullanırsın ister 10 yıl.Ben birşeyler paylaşmak için buradayım tatsızlık çıkartmak için değil
arkadaşlar görüyorumki 175/60/13 ebatlarında hemfikir gibiyiz hepimizin bu arabalar konusunda az çok tecrübesi var geniş tabanlı lastik yoltutuşunu arttırıyor bunun yanında arkaya biri bindiğinde dodiklere sürtmemesi içn max. yanak 60 olması lazım aksi taktirde arkada 3 kişi varken kasislerde sürter buda istenmeyen durumbu lastiklerle beraber aracınıza paçalıkta takın benim gibi yüzünüze su sıçrar yoksa hoş görüntüsü var..
Sanırım Ramazandan sonra benim de bir fiat uno m olacak. italyan olanlarından. Ramazandan sonra babam ankara ya gidecek bi iş i,çin , dönüşte de bi uno 60 s getirecek bana hayırlısıyla .
şunu merak ediyorum. hani bu model italyan ya , yedek parçaları pahalımıdır normallerinden.
birt de yerli yabancı arasındaki tekk fark motor mu ?
Bekir_,aracın şimdiden hayırlı olsun,ama istersen forumun daha önceki sayfalarını bir oku,bu konu daha öncede çok konuşuldu,italyan modellerde parça sıkıntısı yaşayan arkadaşlarımız var,bana sorarsan çok az bir fark daha vererek 70s al derim.Tabi seçim yinede senin...
kardeş bende 94 model 60 s var 5 ay önce aldım arabadan çok memnunun maşallahı var ısparta antalya arası gidip gelmem hiç eksik olmaz bu sıcaklarda ne bir hararet yaptı ne bir tekledi. MAŞAALLAH. Hiç bir ekstradan bişey yapmıyorum ortalama 100 km. süratle gidiyorum ve benzinle 100 ytl ye 650-700 km arası (100km si şehiriçi) rahat yapıyorum.
arabam sıcakta stop ettiğimde belli bir süre (yarım saat ) bekledikten sonra çalışmakta zorlanıyor, ama stop ettğim zaman ve soğudugu zaman calışıyor 96 sx enjeksiyonlu
clupte daha önce cevaplanmıştı geriye doğru giderseniz bulabilirsiniz
daha önce cevaplandı ama ustalar diyorki o cevap karbüratörlü için gecerlidir
kardeş ben aynı sorunu yaşadım.. benimkide enjeksiyonlu buji ve bobin kabloları değişti.. şu an sorun yaşamıyorum.. ama unutma bu sorunu sadece yazın yaşarsın zaten kışa girdik sorun yaşamazsın ama yinede bi baktır benimki çözüldü umarım seninkide çözülür.. ayrıca bi ihtimalde aracın boğuluyor olabilir ikinci ihtimal bujiler yağlanıyor olabilir..
Bekir_,ben daha önce 94 model 60s kullandım aracı satmamdaki tek sebep parça sıkıntısı. su anda 97 model 70s im var. İstanbul da oturmama rağmen parça sıkıntısı çekiyodum,parçayı ya bulamıyosun ya da çok pahallı oluyor.Şimdi inan çok rahatım,ayrıca ikisi arasında hiçbir güvenlik farkı yok.İkisi de kağıt gibi Dediğim gibi yine de seçim senin...
uno 70s in orjinal lastik ebadı 155/70/13,uno sx in ise 165/65/13 dür.Eğer aracın daha iyi yol tutmasını istiyorsan sx in ebadını takabilirsin.Ancak unocu nun lastik ebadı yalnış olmuş şöyle ki;araca 175 taban lastik taktığında yanakları 70 yerine 60 olması gerekir ki lastiğin dönüş çapı aynı kalsın. Yani 175/70/13 yerine 175/60/13 olması gerekir.Aksi taktirde aracın daha çok yakar,ivmelenmesi zorlaşır ve kilometre tablosunda gözüken hız yalnış gösterir.Daha detaylı bilgi alabilmek için http://www.dragturk.com/HesapMakinalari.asp yardımcı olacaktır.
teşekkür ederim.benim önler 165/70/13 arka 155/70/13 ön lastikleri değiştireceğim kaç alayım?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi abuç -- 12 Eylül 2007; 13:23:26 >