Şimdi Ara

Elon Musk'ın SEC ile anlaşmaktan son anda vazgeçtiği iddia ediliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.014
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  
    Tesla'yı özel bir işletmeye çevirme projesi çerçevesinde attığı tweet'lerle, şirketin borsadaki hisse senedi fiyatlarında manipülasyona neden olduğu gerekçesiyle ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'nun (SEC) Elon Musk hakkında soruşturma başlattığı ve akabinde dava açtığını sizlerle paylaşmıştık.
     
    CNBC'nin konuyla ilgili haberine göre ise SEC, Musk ile anlaşmaya çok yakındı, ancak Musk son saniyede anlaşma masasından kalktı.
     
    Edinilen bilgilere göre anlaşma çerçevesinde Musk düşük kabul edilebilecek bir miktar ceza ödeyecek ve herhangi bir suçu kabul etmesi gerekmeyecekti. Bu noktaya kadar oldukça makul görünen anlaşmanın en can alıcı maddesi ise Musk'ın iki yıl boyunca Tesla'daki görevinden uzaklaşması ve yerine iki bağımsız yöneticinin atanması olarak kaydedilmiş. 
     
    CNBC'nin haberine göre Musk'a yakın kaynaklar, mirasını ve ismini lekeleyeceği, ayrıca kendisini yalancı hissettireceği ve böyle bir anlaşmayla yaşayamayacağı gerekçesiyle Musk'ın anlaşmayı imzalamayı kabul etmediğini belirtiyor. 
     
    Gelinen noktada Musk'a yalan bilgi vermek ve sahtekarlık gerekçeleriyle dava açılmış durumda. SEC, Musk'un kız arkadaşını memnun etmek için bir fiyat belirlemenin kabul edilebilir olmadığını savunuyor.
     
     







  • Bu beyinsiz arkadaşın çağın dahilerinden biri olduğunun iddia edilmesi ciddi manada utanç verici. Bu adam dahiyse Ali Ağaoğlu da dahidir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Forum üyeliği dışında bir başarısı olmayanların dünyanın en büyük girişimcilerinden birine hakaret edebilecek kadar birşey bildiğini sandığını iddia etmesi kadar utanç verici değil

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Musk a cok yukleniyorlar. Tesla hisselerinin dusmesini isteyenler, herturlu yalan haber, iftira, karalama kampanyasi gibi hadiselerle, marka degerini dusurmeye calisiyor. Kaza yapan araba haberini bile veriyorlar, sanki cok onemliymis gibi. Elon Musk in gorevinden ayrilmasi kesinlikle kabul edilemez, boyle sacma anlasmalarla gelmesi bile SEC in ne kadar buyuk bir yanlis icinde oldugunun belgesidir.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: mehmedaltair

    Bu beyinsiz arkadaşın çağın dahilerinden biri olduğunun iddia edilmesi ciddi manada utanç verici. Bu adam dahiyse Ali Ağaoğlu da dahidir.

    Ok

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mehmedaltair

    Bu mesaj silindi.
    Adami neden cekemiyorsunuz?

    Sen burada oturup yorum yapmaktan başka ne yapabiliyorsun? (Bende)



    Ülkene gibi katki saglayabildin soylermisin bi merak ediyorum. Anca evde tuvalete girdiğinde, her sifonu ceksinde bir vergi oduyorsun onun haricinde ne katki saglayabildin?



    O adam dünyayı ve doğayı koruma amaçlı elektrikli araç üretti, dünyaya, insanlığa katkı saglayabilecek onlarca işe imza atiyorken sen ne yapabiliyorsun?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Patlamış mısırı eline alıp muska dahi diyen tayfayı izlemek çok zevkli

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 9FiestaM6 kullanıcısına yanıt
    Ulan her konuya aynı şeyleri yazıyoruz vallahi bıktım Adam elektrikli araba üretti onu üretti bunu üretti. Az okusaydınız zaten anlardınız hiçbir şey üretmediğini. Adamın zamanında şansı yaver gitmiş kurduğu firmayı iyi bir fiyata satmış ondan sonrası tamamen fikri olup kafası çalışan ama parası olmayan mühendislerin fikirlerini çöküp kendi reklamını yapmak. Başında olduğu firmaların hikayelerini oku araştır bir zahmet uzun uzun yazamayacağım.



    Ayrıca sen ne yaptın diyorsun da benim yaptığım işin ülke nezdinde değeri sıfır yurtdışına gidebildiğim takdirde yapacağım yapmak istediğimi. Burada FPGA ASIC desem ülkenin %99.9'u bırak boş işlerle uğraşmayı diyor benim ne yapmamı bekliyorsun tek başıma? Zaten bu adam da aynı sebepten Güney Afrika'dan çıkıp taa Amerika'ya gitmiş orada kalsa adını mı duyacaktın sanki...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Evet Elon Musk dahi, iyi bi girişimci ve güzel pr yapıyor
  • Bir açıdan bakar isek;

    Musk dahi olmayabilir belki ama öyle ya da böyle bir yerlere kadar getirdiği bir şirketi ve büyükleri
    kıpırdamak zorunda bırakan elektrikli arabaları var, bu açıdan adam zeka engelli olamaz. Musk ı aşağılamak ya da hiçbir şey yapmamış gibi değersizleştirmek ego tatmininden öteye gitmez.

    Diğer açıdan bakar isek;

    Bir dahi, bir idol, bulunmaz şahsiyet gibi düşünmek, kendisini eleştirenleri "sen musk gibimisinki.." gibi bir kıyas ile reddetmek de sağlıklı değil, zira Musk ı eleştirmek için Apple nin ceo su olmak gerekmiyor "eleştiri" mekanizması böyle yürümüyor.


    Şimdi, fikrimce asıl olay dolaylı yoldan tesla üzerinde baskı kurma çalışması olabilir, zira teslanın yarattığı beğenelim beğenmeyelim bir rüzgar var, buna ister balon deyin ister çağın inovasyonu ama neticede bir gerçek var ki tesla otomobil büyüklerinde bir rahatsızlık bir homurtu oluşturmuş olmalı zira ilk defa gasoline ye karşı popüler bir seçenek var.

    Mevcut abd yönetiminin anakaraya gelmeye zorladığı oto üreticilerini satışları her yıl artan tesla ile karşılamaları da pek akıl mantıklı görünmüyor. Bu bağlamda Musk a balans ayarı verilmeye çalışılıyor gibi geliyor tabi bu bir varsayım net bilgiye dayalı yazmıyorum.

    abd endüstri tarihinde bu ayarların, arada ezmelerin örnekleri yok değil
    en basitinden, her yağmurda kullandığımız "fasılalı silecek" leri icat eden adamın başına gelenleri bir araştırın hikayesi film bile yapılmıştı, kıytırık denilen bir sileceğin nelere malolabileceğini göstermesi açısından hiyake ibretliktir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DOMIX -- 1 Ekim 2018; 18:49:5 >




  • Musk`in attigi twitin kabul edilemez oldugunu borsadan anlamayan biri bile farkedibilir. Halka acik bir sirketin CEO su ve yonetim kurulu baskani hissleri yukseltmek icin boyle yalan twit atabilir mi? Yine de ucuz yirtti. daha buyuk cezalar gelebilirdi. Ayrica CEO luk gorevinde kaliyor sadece yonetim kurulundan istifa etmesi gerekti.

    Nasil bir dusunceyle kafayla boyle bir sey yazdi anlamak mumkun degil. O yuzden beyinsiz diyenlerin haklilik payi var. Azicik dusunse yazmadi boyle bir sey.
  • Adam dahi ama Balıkesir olayı ve weed tüttürmesi bizim ülkedeki kredisini düşürdü.. Bizde yaranamaz..
  • Yahu adam bir programda hissedarların firmalar üzerinde bu kadar etkili olmasından şikayetçi oldu ve gerekirse tüm hisseleri alarak daha özgür bir çalışma ortamı yakalanabileceğinden bahsetti sadece. E, malum dev otomobil, petrol, vb. firmalar zaten açığını arıyorlardı ve sahip oldukları lobiler sayesinde hakkında soruşturma açtırdılar. Ben de ilk gelen haberlerde Musk'ın cezasını kabul ettiğini felan okuyunca şaşırmıştım asıl bu adam nasıl böyle geri adım attı diye, tabi şimdi ortaya çıkıyor gerçekler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.