Selamlar Bende bir kaç hafta önce forumun yönlendirmesiyle s730 aldım öncelikle bu başlık altında verdiğiniz bilgiler için herkese çok teşekkür ediyorum. Bu makineyi düşünenler için tecrübelerimi aktarıyım dedim: Makineyi bir kaç hafta önce (bugün 12temmuz) teknosadan 19 ytl ek ödemeyle taşıma çantası (case logic 15 ytl) ve 2gb hafıza kartıyla (metroda 40 ytl) 318ytl ye aldım. Makine fiyat performans açısından gayet güzel. Çekim kalitesi gayet güzel bu konuda pişman olmassınız . Yeni fotoğraf çekmeye başlayanlar amatör olanlar için çok iyi bir makine neden : Otomatik çekimi, türkçe menüsüyle (türkçe olması harika) kolaylık sağlıyor makineyi aldığımda hiç yabacılık çekmedim hemen alıştım :) bu konuda da içiniz rahat olsun derim. Video çekimi gayet güzel 2gb hafıza kartıyla bir saate yakın video çekebiliyorsunuz sadece zoom yapma esnasında ses kesiliyor sonra devam ediyor sesi. Ses kayıt özelliğinide baya kullanıyorum gayet güzel tatmin edici bazılarına sesi biraz düşük gelmiş bana yetiyor açıkcası. Manuel kullanımı var değişik pozlar tatlar yakalamanız için yeterli ve başlangıç olarak hemen anlaşılır. Gece çeklimide tatmin edici(attığım foto yeterince açıklayıcı sanırım) aslında çok bir eksisini göremiyorum (tabi bu orta halli bir makine için) (bazılarına abartıyor gibi gelebilir diye dedim) s630 almadım çünkü ilerki zamanlarda s730 alsaydım keşke derim (bu kendi kompleksim :) megapiksel farkı var başka farkını bilmiyorum çok incelemedim. 40 ytl civarı bi fark var aralarında. Sahne çekimini daha kullanamadım. ASR özelliği olmasıda büyük avantaj bence, onun dışında makro çekimi düşük 5cm ama bu civar makinelerde bunun altı pek yok yada ben göremedim bu benim için eksi bir özellik. Ekranın genişliği güzel tasarımı(siyah favorim ) kolay kullanış ve fiyat performans bakımından iyi olması bu makineyi cazip kılan özellikler. Makineyi tavsiye ediyorum, bende bu başlık altında kafanızda kalan soruları cevaplamaya hazırım ki soruları kafadan atmadan almayın derim sonra çok geç olabilir :) Teknosadan makineyle birlikte varta 2.5amper pillerden aldımgayet memnunum ilk kez taktıkğımda biraz kısa gittiler şimdi gayet iyi onlarıda tavsiye ediyorum (ama forumda bi konuda bu pilleri aşırı övmüşler onların abartı olduğunu düşünüyorum ! ) Örnek foto isteyen için http://yeterya.deviantart.com tüm fotolar s730 la çekilmiştir hertürlü yoruma açığım (makineyle ilgili yanlış bilgilerim varsa düzeltin) herkese teşekkürler.(gece çekimi fotoğrafı atamadım dosya çok büyükmüş bi dahaki sefere :) )
Bir arkadaşda daha olmuş sorun bendede var üstten döndürme şeyini asr getirirken makinede auto çıkıyor yani çark 2 adım geriden geliyor çok büyük bir sorun değil bence ama düzeltmenin bi yolu var mı ? Bu arada video çekim süresinde yanılıyorum galiba?
aynı sorun bende de var ama fazla dikkatimi çekmemişti dorusu makina foto çeksinde isterse o yuvarlak şey 5 adım ileri gitsnn hiç fark etmes
quote:
Orjinalden alıntı: canon450
Bir arkadaşda daha olmuş sorun bendede var üstten döndürme şeyini asr getirirken makinede auto çıkıyor yani çark 2 adım geriden geliyor çok büyük bir sorun değil bence ama düzeltmenin bi yolu var mı ? Bu arada video çekim süresinde yanılıyorum galiba?
bende daha dün samsung s730 aldım izmirden tekmardan(teknosa gibi bir şirket işte) yanında hiçbir hediyesi olmadan 225ytl e aldım gayet güzel ama 2 gb hafıza kartı elvette gerekiyor zaten oda 30 ytl filan 255 e filan gelicek işte bence teknosadaki fiyat 318 ytl pahalı olarak düşünyorum yani bir çantaya 63 ytl mi verceksiniz alacak arkadaşlar ii araştırsın alsın ve teknik servis imkanı iyi olan bir yerden alsınlar.
saol kardes ya bende alıcam işallah yarına fotoları atarım belki ama biraz video olayı kafama takıldı 1 gb ile en fazla 14 dk cekim yapılıomus galiba dimi?
bişi sorcam hani 2 saniye veya 10 sn sonra kendi fot cekio ya o nasıl ayarlanacak?
menu tuşunun sagında 1 kere başarsan 5 2 kere başarsan 10 sn sonra ceker
arkadaşalr bakıyorumda diyer markalara göre makinenın fiyatı ebnce çok ucuz nikon alıpda okadar para vercegine bunu al bu aile fotosu cekmeya yetiyo artıyo bile bende var günlük hayatta kullanıyorum çok memlunum sorun da maşşalah
2500 hama marka pil var ve 400 e yakın resim çekiyom
Yurtdışı seyahatim esnasında s630'ümü tam anlamıyla deneme şansına sahip oldum.Seyahat öncesi 2gb Kingston,1gb Bigboy,2gb Toshiba sd kart'larıyla birlikte 4 adet gp 2700 almıştım.2 tane de makineyle birlikte gelen digimax'ın 2700 mah'lık pilleri vardı.Piller konusunda ilk zaman epey sıkıntı çektim.Çünkü bütün gün dolaştım ve her yeri fotoğraflama isteği duydum.Fakat sonraki günlerde pilleri 2'şer 2'şer yaklaşık 10 saatlik şarj etmeyle istediğim sonucu elde ettim.Gp2700'lerle - şarj etmeye bağlı - kimi zaman 15 kimi zaman 20 - 25 dakika kesintisiz video çekebildim.Anladığım kadarıyla pil kadar şarj makinesi de iyi olmalıymış.2700 mah'lık piller ve orta seviye bir şarj makinesi (Digimax 802)'ne sahip olunca şarj konusunda sıkıntı yaşantım ne yazık ki.Ancak kesin olmasa da piller bittikten sonra 10 12 saat şarjda kaldığında tam verim alabildim.O yüzden iyi bir şarj makinesi ve 2500 - 2700 mah'lık iyi marka piller tavsiye olunur.
Eğer hiç video çekmeyeceğim diyorsanıız 2gb'lık kartlara 640 tane 6mp'lik en iyi kalitede fotoğraf sığdırabiliyorsunuz,ki (hiç denemedim ama) sanırım iyi doldurulmuş 2700mah'lık iki adet pille bu sayıya ulaşabilirsiniz.
Kart konusunda pek sıkıntı yaşamadım.2gb'a 26 dakika video ve belirttiğim gibi 640 tane fotoğraf sığıyor.Bütün gün fotoğraf çekip akşama fotoğrafları bilgisayara aktardığınız sürece 2gb hayli hayli yeter.Benim toplamda 5b'lık kartlarım biraz gereksiz geldi bana.
Bir kaç tane de fotoğraf paylaşmak istiyorum.Hepsi S630'la otomatik çekimdir.Manuel ayarlardan hâlâ anlamıyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SamJam -- 13 Temmuz 2007; 13:58:31 >
@sahatay63 fotograflar için sagol.. hocam bu "menengüç" kahvesi nasıl oluyor..??
quote:
Orjinalden alıntı: sahatay63
size bir menengüç kahvesi umarım begenirsiniz
menengüç susama benzeyen fakat onun siyah renklisi olan bi tohum gibi bişey onun yagı çıkartılıyor ve kahve yapılırken içine sanırım bir kaşık konuyor bende pek emin degilim hiç yapmadım çünkü ama kahveye çok hoş yaglı bi tat veriyor o yaglı özüt de cam kavanozlarda satılıyor olması lazım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sahatay63 -- 13 Temmuz 2007; 15:54:36 >
SAMSUNG NP-R 522- XS04TR Intel core 2 Duo Processor T6600 ( 2.20 GHz, 800 MHz, 2 MB )15.6″ LED HD (1366 x 768) # Ekran Kartı:ATI Mobility Radeon HD 4650- 1 GB gDDR3 # Bellek:4GB (DDR2 / 2GB x 2) # Sabit Disk:320 GB # Optik:Super Multi Dual Layer (S-ATA) # Webcam:1.3MP Camera,se k790i
arkadaşlar samsungun bu modellerin den birini düşünüyorum, içinizde s730 kullanan az galiba pek resimlerini göremedim bide resimlerin hangi makineyle çekildini yazıverirseniz sevinirim kadkad arkadaş senin imzada yazıyor saolasın bide arkadaşlar sade mp farkımı var.
arkadaşlar samsungun bu modellerin den birini düşünüyorum, içinizde s730 kullanan az galiba pek resimlerini göremedim bide resimlerin hangi makineyle çekildini yazıverirseniz sevinirim kadkad arkadaş senin imzada yazıyor saolasın bide arkadaşlar sade mp farkımı var.
evet sadece bi mp farkı var bide onun lcd ekranının görüntüsü daha iyi kalite aynı şüphen olmasın benim makina s630
SAMSUNG NP-R 522- XS04TR Intel core 2 Duo Processor T6600 ( 2.20 GHz, 800 MHz, 2 MB )15.6″ LED HD (1366 x 768) # Ekran Kartı:ATI Mobility Radeon HD 4650- 1 GB gDDR3 # Bellek:4GB (DDR2 / 2GB x 2) # Sabit Disk:320 GB # Optik:Super Multi Dual Layer (S-ATA) # Webcam:1.3MP Camera,se k790i
ya arkadaslar manual ayarları nası ögrencez bilenler yavas yavas öğretmeye baslarsa cok ii olur
nasıl bi ayar istiyosun ne gibi bişey cekceksin sen söle ben ayarını söliyim
enkısa ögrenme yolu balkona oturacaksın makineyi eline alıcaksın tek tek butun manul ayarları deniceksein aldıgın sonuçlara göre mekan yer manzara foto ları cekiceksin
Listeden çıkartabilirsiniz beni,artık s730 sahibi değilim:( şimdi yeni makine arayışındayım,samsung s830 almayı düşünüyorum.
nie hayırdır ne oldu neden s730 dan vaz geçdin sorun neydi
hiçbir sorun yoktu aslında gayet memnundum ama annem sağolsun ben şehir dışındayken samsung'u iade edip mp'i daha yüksek diye fuifilm finepix a800 almış. 1.5hafta kadar fuji'yi kullandım hiç memnun kalmadım ne gece çekimi güzel ne manuel ayara izin veriyor ne video çekerken zoom yapıyo,malzeme kalitesi falan çok kötüydü.Onu abime verdim şimdi tekrar samsung alıcam ama s730'mu s830'mu karar veremedim. Danıştığım birkaç kişi s730 almamı tavsiye etti.
Listeden çıkartabilirsiniz beni,artık s730 sahibi değilim:( şimdi yeni makine arayışındayım,samsung s830 almayı düşünüyorum.
nie hayırdır ne oldu neden s730 dan vaz geçdin sorun neydi
hiçbir sorun yoktu aslında gayet memnundum ama annem sağolsun ben şehir dışındayken samsung'u iade edip mp'i daha yüksek diye fuifilm finepix a800 almış. 1.5hafta kadar fuji'yi kullandım hiç memnun kalmadım ne gece çekimi güzel ne manuel ayara izin veriyor ne video çekerken zoom yapıyo,malzeme kalitesi falan çok kötüydü.Onu abime verdim şimdi tekrar samsung alıcam ama s730'mu s830'mu karar veremedim. Danıştığım birkaç kişi s730 almamı tavsiye etti.
Arkadaşlar başlığı bende yeni farkettim yaz tatilindne 1 ay önce bende teknosadan s730 almıştım gayet memnunum fakat gece çekimleri pek hoşuma gitmiyor sanırım manuel ayarlarını pek bilmememden dolayı zira hep otomatic de çekiyorum.ayarları bilsem tam süper olcak kurcalıyoruz işte.neyse 2 tane resim koyayım.
çekimler otomatikde yapıldı:
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drakin -- 16 Temmuz 2007; 4:21:15 >
Samsung S730 Digital Fotoğraf Makinesi + TWINMOS 1 GB SD KART + MİNİ TRİPOD + DIGIMAX 804A ŞARJ ALETİ + 4 ADET 2500mAH AA PİL + 2 ADET 1100 mAH AAA PİL Fiyatı ( KDV Dahil ) : 280,52 YTL
Arkadaşlar başlığı bende yeni farkettim yaz tatilindne 1 ay önce bende teknosadan s730 almıştım gayet memnunum fakat gece çekimleri pek hoşuma gitmiyor sanırım manuel ayarlarını pek bilmememden dolayı zira hep otomatic de çekiyorum.ayarları bilsem tam süper olcak kurcalıyoruz işte.neyse 2 tane resim koyayım.
çekimler otomatikde yapıldı:
arkadaşım gececcekimleri süper bende biraz manuel ayara çalış
Samsung S730 Digital Fotoğraf Makinesi + TWINMOS 1 GB SD KART + MİNİ TRİPOD + DIGIMAX 804A ŞARJ ALETİ + 4 ADET 2500mAH AA PİL + 2 ADET 1100 mAH AAA PİL Fiyatı ( KDV Dahil ) : 280,52 YTL
ne dersiniz?iyi bir seçim mi?
bence süper hiç kaçırma hemen al 310 küsür dü 280 yanında bu hediyelerle ben olsam 1 dk beklem pişman olursan parasını ben veririm al bu makineyiii
bence süper hiç kaçırma hemen al 310 küsür dü 280 yanında bu hediyelerle ben olsam 1 dk beklem pişman olursan parasını ben veririm al bu makineyiii
S730 Da manuel gece çekimi ayarları konusunda biraz yardımcı olurmusunuz
1 tane tripot alacAKSIN GÜZELCENE SABITLİCEKSİN MAKİNEYİ
MANUEL AYARA GETİRCEKSİN 2.8 DİYAFRAM OLUCAK 8SN YE ALACAKSIM MAKİNENI VE BEKLİCEKSİN İŞDE DURUMA GÖRE AYAR YAPACAKSIN SEN DENE HER ŞEYİ EN GÜZEL VERİMİ NASIL ALIYORSAN ÖLE YAP
MANUEL AYARA GETİRCEKSİN 2.8 DİYAFRAM OLUCAK 8SN YE ALACAKSIM MAKİNENI VE BEKLİCEKSİN İŞDE DURUMA GÖRE AYAR YAPACAKSIN SEN DENE HER ŞEYİ EN GÜZEL VERİMİ NASIL ALIYORSAN ÖLE YAP
hoohooww hocam yavaş noluoz diyafram 8sn falan ben daha amatörüm naptın gözünü sevem
hoohooww hocam yavaş noluoz diyafram 8sn falan ben daha amatörüm naptın gözünü sevem
Dün gördüm.Eksen'de fiyat olarak epey bir düşüş var: