kad_kad makineyi almadım. sony s600'de her şeyin otomatik olmasından sıkıldım bana yetmemeye başladı makine. bilenler bilir bahsettiğim sony'yi. istediğim özellikler:
1) makro özelliği güzel olsun. (ki 5 cm sanırım) 2) av çıkışı olsun. köyde falan gösterelim fotoları. (sony'de yok) 3) manuel ayarlar da lazım artık acemilikten çıktım uzun zamandır çekiyorum. 4) lcd ekranı büyük olsun. 5) fazla da param yok.
sanırım samsung s630 benim ve benim gibi düşünenler için en uygun makine. yüksek çözünürlüklü birkaç gece fotoğrafıyla son kararımı vereyim artık. mesela pozlamayı 8 sn yapıp çektiğiniz gece fotoları aydınlık çıkıyor mu merak ettim. kad_kad ilgin için çok teşekkür ederim...
kad_kad makineyi almadım. sony s600'de her şeyin otomatik olmasından sıkıldım bana yetmemeye başladı makine. bilenler bilir bahsettiğim sony'yi. istediğim özellikler:
1) makro özelliği güzel olsun. (ki 5 cm sanırım) 2) av çıkışı olsun. köyde falan gösterelim fotoları. (sony'de yok) 3) manuel ayarlar da lazım artık acemilikten çıktım uzun zamandır çekiyorum. 4) lcd ekranı büyük olsun. 5) fazla da param yok.
sanırım samsung s630 benim ve benim gibi düşünenler için en uygun makine. yüksek çözünürlüklü birkaç gece fotoğrafıyla son kararımı vereyim artık. mesela pozlamayı 8 sn yapıp çektiğiniz gece fotoları aydınlık çıkıyor mu merak ettim. kad_kad ilgin için çok teşekkür ederim...
arkadaşlar s630 ile video çekimlerinde ses de çızırtı sorunu olan varmı? Ozellikle sesin yuksek oldugu ortam cekimlerindeki videolarda seslerde cizirti yapmakta. Bu bir sorun mu yoksa bu makina mi boyle?
arkadaşlar s630 ile video çekimlerinde ses de çızırtı sorunu olan varmı? Ozellikle sesin yuksek oldugu ortam cekimlerindeki videolarda seslerde cizirti yapmakta. Bu bir sorun mu yoksa bu makina mi boyle?
aynı sorun bendede var.lütfen yardım edin teknosaya mı götürsem diye düşünüyorum ama .... ses hem cızırtılı hemde arada sırada kesilior. !!
video esnasında zoom yaparsan sesin kesilmesi normaldir. yok zoom yapmıyosan kendi kendine ses gidip geliyosa servise götür...
arkadaşlar bi soru da benden. bu s630da hangi manuel ayarlar var? bildiğim kadarıyla 8 saniyeye kadar pozlama süresi ayarlanabiliyor. bunun dışında neler var?
haklısın şimdi baktım ZOOM yapınca ses kesiliyor.ama cızırtı hala oluo bazen ..sanırım yüksek sesli yerlerde oluor.neyse yaa zaten video kameram var hehe.
ya bende yüksek sestede alçak sestede cızırtı oluyo napimm şimdii hoş benm için çok farketmiyo
quote:
Orjinalden alıntı: wuzz
quote:
Orjinalden alıntı: faruk223
video esnasında zoom yaparsan sesin kesilmesi normaldir. yok zoom yapmıyosan kendi kendine ses gidip geliyosa servise götür...
arkadaşlar bi soru da benden. bu s630da hangi manuel ayarlar var? bildiğim kadarıyla 8 saniyeye kadar pozlama süresi ayarlanabiliyor. bunun dışında neler var?
haklısın şimdi baktım ZOOM yapınca ses kesiliyor.ama cızırtı hala oluo bazen ..sanırım yüksek sesli yerlerde oluor.neyse yaa zaten video kameram var hehe.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yagmur_ygmr -- 28 Mayıs 2007; 22:08:53 >
aarkadaşlar buraya daha fazla koyun yaaa kararımı verdimde bu makina hakkında emin olmak istiyorum gece çekimi makro çekm fln paylaşın forum kardeşleri...:) şimdiden kolay gelsin:)
ben de deliricem bu makineden almayı düşünüyordum s630 yada s730 video çekiminde sorun varmış ööfff... sadece bu sebepten bile vzgeçebilirim almaktan..yardım edermisinizzz
yahu bu makinanın renk verimi sanki iyi değil gibi.. sizin fotoğrafların birçoğunda öyle gözüküyor. bu yuzden kararsızım.. pozlama ayarını kendimiz yapabiliyor muyuz? yani manuel olarak birşeyleri değiştirebiliyor muyuz? yoksa herşey hazır mı? + video olayını soran arkadaşlar; olay şudur: samsungta video çekerken zoom yapabiliyorsunuz. ancak optik zoom ileri geri giderken çıkardığı vıjjt diye ses yuzunden zoom yaparken ses almıyor makine. yani zoom yaptıgınız sürede sessizlik oluyor videoda. ama zoom yapmicaksanız sorun yok. 1 gb kart ile 14 dk. video çekebiliyorsunuz çünkü çok kaliteli çektigi için boyut fazla oluyor..
zomm yaparken jızzz sesi çıkmamasımı ben onu sorun görmüyorum . zomm yapmassan sesgüzell ama zomm yapma esnasında ses kesiyo jızz sesi cıkmasın diye
yahu bu makinanın renk verimi sanki iyi değil gibi.. sizin fotoğrafların birçoğunda öyle gözüküyor. bu yuzden kararsızım.. pozlama ayarını kendimiz yapabiliyor muyuz? yani manuel olarak birşeyleri değiştirebiliyor muyuz? yoksa herşey hazır mı? + video olayını soran arkadaşlar; olay şudur: samsungta video çekerken zoom yapabiliyorsunuz. ancak optik zoom ileri geri giderken çıkardığı vıjjt diye ses yuzunden zoom yaparken ses almıyor makine. yani zoom yaptıgınız sürede sessizlik oluyor videoda. ama zoom yapmicaksanız sorun yok. 1 gb kart ile 14 dk. video çekebiliyorsunuz çünkü çok kaliteli çektigi için boyut fazla oluyor..
renkler gayet güzel bi sorun yok
pozlama ayarı var manuel ayar ıstersen otomatıkde ıstersen manuel gece cekimide başarılı bi ara buraya gece cekimi ile biraz resim koyacagım
walla ben alıştım zoom yapmayın kardeşim o zmn.zaten fazlada bi zoomu yok.video kameramı çıkarıyorum öyle bişey olduğunda .eğer videosu için alacaksanız hiç almayın.Ama manuel ayarı soran arkadaşa tavsiye ederim.herşeyle oynayabilirsin.tabi 250 ytl lik makinenin bunları yapabildiğine şaşırmak lazım.
arkadaşlar bugün s730'u aldım teknosadan.toplam 318ytl'ye mal oldu. 2gb kart hediyesi+çantası+50 adet foto baskısı için kupon verdiler. gayet hesaplı oldu. makine çok güzel tavsiye ederim. almayı düşünen arkadaşlar hiç tereddüt etmesin. bende çok düşünmüştüm ama gerçekten deger. ilk aldığınızdaki pil hemen bitiveriyor mutlaka şarzlı pil gerek. video çekimi yaptım fakat izlerken ses çok az geldi onu çözemedim bilen arkadaşlardan yardım bekliyorum. ben biraz kurcalayayım yorum yapmaya devam ederim :)
menü tuşuna basınca bişe çıkıyo karşına orda üstte 4 seçenek var hopörlör görünümünün üzerine gelip(menünü yanındaki tuşa basıyos biliyosndur zate)hemn en üstte ses seviyesi yazıyo ona girip yükseğe getiriyosn bu kadar(umarm anlatabilmişimdir )
ok dostum sağol oradan açtım ama bana yine yeterli gelmedi:) ama idare edeceğiz artık. makine gerçekten güzelmiş.şu pil olayını da halledersem başka sorun kalamayacak herhalde.
ok dostum sağol oradan açtım ama bana yine yeterli gelmedi:) ama idare edeceğiz artık. makine gerçekten güzelmiş.şu pil olayını da halledersem başka sorun kalamayacak herhalde.
yağmur_ygmr dostum bugün çıkacağım bakalım pil almaya valla pil hiç bitsin istemiyorum o yüzden en fazla kaçlık varsa ondan alacağım2500-3000-3500 :) hangisini bulabilirsem artık. ya birde bu ben makro çekim olayını beceremedim daha öncede hiç çekmemiştim. makro çekim tuşuna basıyorum sonra 1 santim mesafeye kadar yaklaşık resim çekiyorum ve bulanık çıkıyor. böyle diye biliyorum ama yanlış yapıyorum herhalde. net bi görüntü elde edemedim. ha bu arada makineyi alacak arkadaşlar. kullnım kılavuzu çıkıyor içinden ama çok yeterli değil kurcalayarak ve donanımhaberdeki yardımsever arkadaşlar vasıtasıyla daha çok şeyler öğrenebilirsiniz.