Şimdi Ara

Yolculuklarda çocuklara verilen tabletler ölümcül olabilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
183
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  

     
    Ebeveynler özellikle uzun süreli otomobil yolculuklarında çocukların sıkılmaması için cep telefonlarını veya tablet bilgisayarlarını çocuklarına verebiliyor. İlk bakışta oldukça masum görünen ve çocukları eğlendiren bu cihazlar kaza anında ise çok ciddi tehlikelere neden olabiliyor. Geçtiğimiz günlerde İspanya'da meydana gelen ve tabletlerin ne kadar tehlikeli olabileceğini gösteren kazanın ardından uzmanlar bu konu hakkında ebeveynleri uyardı.


     

    Tablet ölüme neden oldu 

    Pazartesi günü İspanya'nın kuzeybatısındaki Vilanova de Arousa kasabasında meydana gelen kazada 26 yaşındaki anne aracı sürerken 3 yaşındaki kızı ise Isofix sistemi ile sabitlenmiş çocuk koltuğunda oturuyordu. Aracın, öndeki otobüse çarpmasıyla birlikte tablet küçük çocuğun yüzüne fırladı. Anne ve otobüsteki bir öğrenci kazayı hafif sıyrıklarla atlatırken 3 yaşındaki çocuk ne yazık ki hayatını kaybetti. Çocuğun ölüm nedeni henüz doğrulanmamış olsa da olay yerine gelen polis ekipleri, tabletin çocuğun kafatasında ciddi bir yaralanmaya sebebiyet verdiğini belirtiyor.


     

    Konuyla ilgili açıklama yapan yol güvenliği uzmanı Pete Williams bu trajik kazanın otomobil yolculuklarında çocuklara eğlenmeleri için tablet ya da cep telefonunu veren bütün ebeveynlerin tüylerini diken diken edeceğini belirtirken bu tip nesnelerin neden olabileceği tehliklere dikkat çekti. Williams, benzer başka bir olayla karşılaşmadıklarını ancak yüksek hızla hareket ederken meydana gelen kazalarda aracın içinde sıkışmayan nesnelerin öldürücü birer mermi haline gelebileceğinin altını çizdi.


     

    Kazaları Önleme Derneği(ROSPA)'nin yol güvenliği müdürü Nick Lloyd da aracın içinde sabit olmayan nesnelere karşı ebeveynlerin son derece dikkatli davranmaları gerektiğini belirtiyor. Bununla birlikte Lloyd, arka koltuktaki huzursuz bir çocuğun da ebeveynlerin dikkatini dağıtarak sürüşü tehlikeye atabileceğini vurguluyor.


     

    Tablet bilgisayar ve çocuklar için tasarlanan benzer cihazları ön koltuğun arka kısmına sabitleyen bazı ekipmanlar olsa da bu durumda çocuklar cihazlara ulaşamadığı için ebeveynler bu ekipmanları kullanmak yerine genellikle cihazları doğrudan çocukların eline veriyor. 








  • O kadar alıştık ki çocuğa tablet verip susturmaya. Yolda çocuk koltuğuna oturunca ses etmesin diye hemen tableti veriyoruz. Yoksa biter mi o yol.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Şimdi ki anne babalar çocuk bakmaktan aciz. Teknoloji ilerledikçe telefondan başını kaldırmayan anne babalar var. Çocukla ilgilenmekten acizler.

  • Ben hâlâ anlamış değilim. Hadi çocuk arkada çocuk koltuğunda oturuyor.
    Tablet de elinde. Araba öndeki otobüse çarpınca tablet çocuğun elinde fırlayınca öne doğru fırlar. Nasıl bir fırlama ile tablet elinde fırlayıp da çocuğun 10 santim uzaktaki kafasına çarpar ve öldürür. Öyle bir hızlanma yok. Çocuk koltukta otururken tablet elindeyse bu kafasına 10-15 santim uzaktadır. Kaldı ki araba öndeki bir şeye çarparsa tablet elinden ön koltuğa doğru fırlar.

  • Ağlayan çocuk net kazaya davettir.ayrıca eline oyuncak versen de aynı risk var.saatlerce sabit oturan bir çocuğu oyalamak hiç ama hiç kolay iş değil.önde oturan ebeveyn arkaya dönemez.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • OverClocK1ng kullanıcısına yanıt
    çarpan arkadanda çarpda öndende yüksek olasılıkla tablet öne fırlar. Bir kamyon önden çarparsa bu durum bir ihtimal değişebilir. Öne fırladığında yüksek olasılıkla öndeki koltuğun arkasına çarpıp elinde tutan kişiye seker. yüksek olasılıkla olacak durum budur. diğer türlü tavana çarparsa da düşükte olsa tutana çarpma ihtimali var. Ayrıca her ihtimal risktir. Yani olabilme olasılığını arttıran her şeyden kaçınmak gerek.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.